Investeer in Talent: Sarah Burger

Singer/Songwriter Sarah Burger is een geboren en getogen Rotterdammer. En zo nuchter als de stad is, zo nuchter zijn haar geschreven nummers. Straight to-the-point en zonder poespas en soms met een zoet randje. Na het releasen van verschillende losse tracks is het nu tijd voor een echte EP,  en daar heeft ze jullie hulp bij nodig!


GoFundMe
Op de GoFundMe-pagina staat het volgende:
”Het begint nu allemaal wel erg echt te worden! Mijn eerste liedje is gereleaset en de tweede komt er alweer aan. Maar nu is het tijd voor echte stappen: namelijk een ECHTE EP! Een EP bestaat uit maximaal zes nummers en met een EP kan ik gaan aankloppen bij hoge piefen en belangrijke mensen die er echt wat van snappen. Nu zijn de eerste twee liedjes ready maar moet ik nog sparen voor de andere drie of vier nummers.  Met jou hulp gaat dat lukken!”

Tegenprestaties
Als cadeautje voor de investering krijg je natuurlijk op het eind een echte CD of vinyl. Wanneer je 100 euro of zelfs hoger investeert krijg je een prive huiskamer/ badkamer/ tuin/ keuken of balkon concertje.

Ga snel naar de  GoFundMe-Pagina van Sarah Burger en steun dit project!

Volg Sarah Burger op Instagram, Facebook en Spotify. Bekijk haar YouTube-kanaal!

Live-verslag: O. Festival First Dates met Lewsberg en Raw Roets

De afgelopen dagen stond Rotterdam in het teken van het O. Festival. Een internationaal festival voor opera, muziek en theater dat nog tot en met a.s. zondag plaatsvindt op diverse locaties in de stad, in een coronaproof setting. Tijdens deze editie werd er een nieuw format gepresenteerd: First Dates met verschillende Rotterdamse artiesten! Jessica ging langs bij de First Dates shows van Lewsberg en Raw Roets voor een verslag.

Het First Dates format
Allereerst over First Dates. Tijdens First Dates treden muzikanten uit verschillende werelden voor het eerst samen op. Hierbij laten zij zich inspireren door elkaar én de bijzondere locatie waar zij elkaar ontmoeten (o.a. Floating Farm, HAKA-gebouw). Stel je voor: een duet tussen een operadiva en een rapper. Of: een popkoningin jammend met een klassiek Arabische zangeres. Wie weet leidt zo’n eerste encounter tot meer; spannend voor muzikanten én publiek!

Foto’s copyright © Jessica Santiago Lopez

Lewsberg x Les Âmes Perdues – RDM Kantine
Op woensdag 26 augustus trekken we naar Heijplaat voor de eerste van de twee First Dates shows van Lewsberg x Les Âmes Perdues in de RDM Kantine. De seated show start om 12:00 en zodra iedereen zit kan het optreden snel beginnen. De repetitieve post-punk van Lewsberg en de muziektheater sound van Les Âmes Perdues is heel verschillend, maar tijdens het optreden weten beide acts elkaar en elkaars nummers goed aan te vullen.

Beide acts zijn ook op zoek gegaan naar ‘common ground’, om buiten hun eigen repertoire elkaar ook tegenmoet te komen, uit te dagen, aan te vullen en tegen te spreken. Dit kregen we op het podium te horen in de vorm van een baslijn, die diende als een playground. Leuk om te zien hoe de verschillende klanken en invloeden ter plekke samenkwamen.

Leuke set om live mee te maken en vooral ook tof om te zien hoe zo een First Date concept tussen deze twee acts live uitpakt, ondanks de verschillen tussen de acts en stijlculturen!

 

Raw Roets x Cora Burggraaf – New Grounds
Op donderdag 26 augustus zijn we in New Grounds voor de First Dates van Raw Roets en Cora Burggraaf. Interessant dat O. Festival juist deze twee artiesten aan elkaar gekoppeld heeft, want ze komen beide niet alleen uit twee totaal verschillende genres, maar pakken ook het maken van muziek zeer verschillend aan. Waar operazangeres Cora Burggraaf vooral liederen van anderen zingt, die vaak al langer bestaan, maakt hiphop artiest Raw Roets zijn eigen tracks en wordt zijn sound gekenmerkt door eerlijke, rauwe en meeslepende teksten.

Tijdens het optreden wordt er afgewisseld tussen tracks van Raw Roets en de liederen die Cora ten gehore brengt. Tussendoor wordt er gezocht naar overeenkomsten, naar de unieke eigenschappen van beide artiesten en naar een manier waarop ze dit op het podium kunnen combineren. Een lastige opgave, maar het nummer dat ze samen neerzetten is erg bijzonder.

Het was vooral mooi om te zien hoe het plezier en het respect voor elkaar er vanaf spatte en hoe je vanuit verschillende genres toch met elkaar samen kan werken. Zo’n First Date laat goed zien hoe dit zou kunnen ontstaan.

 

Late Night Lullabies: Amenra’s Colin H. van Eeckhout & Lennart Bossu in Annabel
Naast de First Dates optredens was er natuurlijk nog veel meer te beleven tijdens O. Festival met ook shows van buitenlandse artiesten uit verschillende muziekstijlen. Zo stond er op woensdagavond bijvoorbeeld een semi-akoestisch optreden op de planning van Amenra’s Colin H. van Eeckhout & Lennart Bossu in Annabel. Waar het bij de sets van metalband Amenra normaal gesproken een stuk harder aan toegaat, was het optreden van Colin en Lennart op O. Festival muzikaal een stuk kleiner en intiemer.

 

De begeleiding van de (semi-)akoestische gitaar zorgde ervoor dat de nadruk op de stem van Colin kwam te liggen die dan ook sterk binnenkwam. De gevarieerde setlist, gevuld met Amenra tracks en verschillende covers van o.a. Vlaamse artiesten en bands als Portishead, was zwaar en intens, maar vooral heel goed. Mooi om te zien dat ook dit een plek heeft op O. Festival.