Investeer in Talent: Isabel Bermejo

Isabel ‘Ysa’ Bermejo kennen we o.a. van de band The Impact. Een jonge muzikante geboren in Logroño, La Rioja (Noord Spanje). Ze begon aanvankelijk met ‘klassieke zang’ maar besloot na vijf jaar andere wegen te verkennen en begon met componeren. Ysa heeft een voorliefde voor hardrock en metal muziek maar zingt net zo makkelijk jazz. Ze vertelt graag meer over haar project:

 

Crowdfunding
Lees meer over het project, hoe je kunt bijdragen en de tegenprestaties op de speciale GoFundMe pagina.

 

Volg Isabel Bermejo op Facebook voor het laatste nieuws en shows en kijk ook eens op haar website!

Voor haar band The Impact kijk je hier en hier.

Copyright foto: Nina Mi

Muriel Kloek – Le Cri de la Nuit

  • Le Cri de la Nuit

  • Muriel Kloek
    • Genre: singer/songwriter, chanson
    • Release-type: album, cd, digitaal
    • Label: self-released

In augustus dit jaar verzorgde ik als DJ Freestyle Party Machine de muzikale omlijsting op het kleinschalige, maar o zo gezellige Kadefestival Delfshaven, dat inmiddels alweer vijf jaar bestaat. In het veelzijdige programma, met allerlei muziekoptredens en stijlen viel Muriel Kloek zeer in positieve zin op. Een charmante verschijning, zeker, maar vooral ook door haar muziek.

Stoer ook om als solo-artieste op een festival in de buitenlucht op te treden, met eigen repertoire, bestaande uit af en toe behoorlijk rauwe Franstalige teksten begeleid door prachtige pianospel. Het lukte Muriel uitstekend om indruk te maken op het festivalpubliek en dat is een mooie prestatie. Muriel heeft Franse ‘racines’, oftewel wortels en dat was goed te horen. Niet iedereen volgt met gemak de Franse taal. Daarbij merk ik dan wel op dat het publiek in het algemeen de teksten van artiesten die in de meer gebruikelijke talen als Engels of Nederlands zingen, ook niet per se goed volgen. Gelukkig geeft Muriel tijdens haar optredens vaak een korte toelichting over haar liedjes. En nu is er ook een album, getiteld Le Cri De La Nuit.

Moderne, Frans georiënteerde songs, die in eerste instantie bedoeld waren om uitsluitend als digitaal album uitgebracht te worden. Echter, er bleek na afloop van de succesvolle albumpresentatie begin november in Podium Grounds ook belangstelling te zijn voor een tastbare variant in de vorm van een cd. En wat een prachtige uitgave is het geworden! De limited edition cd-r is verkrijgbaar in een prachtig, handgemaakt doosje, met een boekje erbij waarin alle teksten zijn opgenomen. Evenals de recent verschenen videoclip om het album te promoten is het ontwerp en de vormgeving in handen van Veronica Ramses (hair, make-up en bodypainting) en Elena Friso (styliste).

 

Muriel ontmoette dit tweetal een tijdje geleden bij toeval op de vulkaan Stromboli. Ze hadden daar ter plekke een wederzijdse klik waaruit een bijzondere en spontane samenwerking is ontstaan voor dit project. Voor de fotografie is Laura Tedeschi erbij gekomen. Dit drietal is o.a. bekend vanwege hun werk voor Vogue, Benneton en L’Officiel. Alle visuele uitingen van dit project geven vorm aan vrijheid, schoonheid en puurheid waar Muriel ook al in haar muziek mee bezig is. Vorm en inhoud hebben elkaar in dit product heel goed gevonden

Op het album staan 13 nummers, stuk voor stuk muzikale en tekstuele pareltjes. De belangrijkste onderwerpen zijn het jezelf verliezen in het nachtleven, de drang naar vrijheid, liefde, zinnelijkheid, maar ook radeloosheid en onvermogen. Woorden die overigens veel mooier klinken in het Frans. Het titelnummer Le Cri De La Nuit is de nachtelijke lokroep om het confronterende daglicht te vermijden en als het ware onder te duiken. De duisternis als vlucht maar ook als kracht.

De tekst van het sensuele Les Mains Du Violoncelliste beschrijft een intens liefdesspel en wordt gedragen door prachtige muziek. De combinatie van de sprankelende zanglijnen en het dynamische pianospel van Muriel maakt op dit hele album een mooie harmonische verbinding. De heldere productie heeft Muriel Kloek zelf gedaan, ze ambieert dan ook om onafhankelijk te werken en dat te blijven doen. Deze veelzijdige dame heeft meer in haar mars dan componeren en optreden, ze is in te huren voor workshops, trainingen en zangles. Tenslotte over Le Cri De La Nuit, me dunkt dat er ook in Franssprekende landen wel een markt voor dit wonderschone album is. Muriel, c’est formidable!