Investeer in Talent: Redbourg Group

De Redbourg Group wil graag een album opnemen waarin muziek en de kunst van het highlinen samenkomen: help jij bandleider Yuri zijn droom te realiseren? Lees dan hieronder zijn introductie en kies een van de unieke tegenprestaties uit via de VoorDeKunst crowdfund!

 

Ik ben Yuri Rhodenborgh, full-time muzikant en bandleider uit Rotterdam. Ook ben ik een highliner. Dat laatste lijkt niet in het rijtje thuis te horen, maar het lopen over een 2,5 cm brede lijn over afgronden in de meest ruwe natuur of tussen wolkenkrabbers is in mijn leven samengesmolten met mijn muziek.

De band

In 2016 heb ik de Redbourg Group opgericht, een hedendaagse jazz-band met invloeden uit moderne klassieke muziek. Begin 2018 brachten we onze eerste ep uit, genaamd Traelanipan. Deze ep is vernoemd naar een gigantische zeeklif in de Faröer Eilanden, waar ik diverse highlines heb gelopen.

Crowdfunding
Lees meer over het project, hoe je kunt bijdragen en de tegenprestaties op hun speciale VoorDeKunst-pagina.

Ga voor meer informatie naar de Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van alle updates omtrent de opnames en release van het album!

Popunie Live presenteert Rotterdams toptalent op Oerol

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, pop-up performances, spoken word, beeldende kunst, wetenschap, onderzoek en live-muziek. Veel voorstellingen worden vaak ter plekke voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. In tien dagen biedt Oerol het programma waar een gemiddelde schouwburg een heel seizoen over zou doen. Met meer dan 50.000 bezoekers is Oerol het grootste festival voor locatiekunsten van Europa.

Naast veel premières, experimentele performances en aanstormend talent biedt Oerol ook ruimte voor reflectie. De natuurlijke omgeving van het eiland met brede stranden, het duinlandschap en heel veel bos helpt daarbij. Maar inspiratie komt ook spontaan in de schuur, op de dijk, in een tentje op onze festivalterreinen of gewoon op straat.

Vanuit Popunie Live werkt de Popunie sinds 2013 samen met verschillende partners om Rotterdams toptalent de kans te geven zich ook te laten zien en horen buiten de stadsgrenzen op gerenommeerde festivals in den lande. Ook dit jaar zijn we in nauwe samenwerking met de Oerol-programmeurs tot een fraaie selectie van drie aanstormende Rotterdamse talenten gekomen.

Roufaida
VR 14 juni | Westerkeyn | 15:00
De Nederlands-Marokkaanse Roufaida is liedjesschrijver, muzikant en producer. Samen met haar Rotterdamse band speelt ze donkere, ritmische popliedjes. Over loyaliteit en liefde, maar ook over vervreemding en verzet. Over wortels, (on)voorwaardelijkheid en de kracht van kleur bekennen. Klinkt als? De stuwende gitaren van Fink, het wonderlijke van Bjork en de space van een vroege Radiohead.

“Roufaida’s warme stem zet je in eerste instantie op het verkeerde been, waarna ze je zomaar het duister in trekt met verstilde uithalen en haar eigenzinnige timing.” – The Daily Indie

Nog onder de naam Southbound sleepte de groep rondom Roufaida de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de wacht (2015), en speelde de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016). De Popronde volgde, evenals festivals als Bevrijdingspop en Motel Mozaique. Debuutsingle en video Berlin ging in première bij The Daily Indie (2017).

Deze video (door Charlene van Kasteren) werd tevens vertoond bij de Pleinbioscoop in Rotterdam. Een kleine zomertour met Theaterfestival De Parade volgde. Het debuutalbum van Roufaida verschijnt in 2019.

Ntjam Rosie
ZO 16 juni | Westerkeyn | 15:00
De in Kameroen geboren Ntjam Rosie maakt sterke soulnummers die de wereld overgaan. Haar laatste album, Breaking Cycles, werd lovend ontvangen en uitgeroepen tot beste soul album van 2017 door het Engelse Echoes Magazine. Je kunt haar kennen van De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden of het North Sea Jazz Festival.

In 2008 verscheen haar debuutalbum Atouba met eigen composities, die een mengeling zijn van jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek. De stijl van haar tweede album Elle uit 2010 verschoof meer richting jazz, maar de Afrikaanse invloed bleef duidelijk merkbaar. Dit album geldt als haar doorbraak en zorgde voor internationale bekendheid. In 2011 speelde ze op het North Sea Jazz Festival.

In 2013, rond haar dertigste verjaardag, verscheen haar derde studioalbum At The Back Of Beyond, waarop wederom jazz en soul domineerden. In 2015, een jaar na haar huwelijk, bracht ze het door haarzelf geproduceerde album The One uit, waarop onder meer Eric Vloeimans en Ronald Snijders te horen zijn. In 2017 verscheen haar album Breaking Cycles.

 

Janna Lagerström
MA 17 juni | Westerkeyn | 15:00
Janna Lagerström (1993) maakt Nederlandstalige poëziepop. Dromerige liedjes waarin ze de wereld om haar heen vangt en haar gedachtegang binnenstebuiten keert. Verstild en sterk in haar kwetsbaarheid weet Janna de luisteraar mee te nemen in haar verhalen over stad, land, jou, mij en alles tussen wat het is en zou kunnen zijn.
In 2018 speelde ze door het hele land tijdens de Popronde en als voorprogramma van Janne Schra. 3voor12 riep Lagerström uit tot een van hun 12 Popronde talenten.

3voor12: ”Eigenlijk is de titel singer-songwriter een nogal verraderlijke voor de eigenzinnige Janna Lagerström. Ze schrijft het soort lieflijke liedjes dat fans van LUWTEN en Eefje de Visser goed zullen smaken, en ook haar nieuwe ep Honing is een ode aan de zoete pop, maar dan wél met een pittig bijsmaakje.”

Debuut ep Honing verscheen in februari 2019. Daarvoor zag haar eerste single Telefoon al het levenslicht. Deze kwam inclusief videoclip in september 2018 uit en ging in première bij 3voor12. De video, gemaakt door Iris Schutgevaar in samenwerking met Rauwkost Collective, werd getoond op het IFFR.

 

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Grasnapolsky, Metropolis, Baroeg Open Air en Oerol.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.