Investeer in Talent: Liza Weald

Liza Weald won in 2020 de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter en werd in dat jaar ook uitgeroepen tot De Belofte tijdens de Rotterdam Music Awards in Theater Zuidplein. Ze schrijft al heel lang liedjes en is er nu, na al dat zoeken naar wat de beste formule voor een liedje zou zijn, klaar voor om nummers weer uit te brengen.Liedjes met een paar akkoorden, maar over de diepste waarheden van het leven. Ze heeft nog wel hulp nodig om dit te kunnen realiseren en is hiervoor een crowdfunding campagne gestart. Help jij mee?

Liza Weald is met deze nieuwe liedjes op tour gegaan en is daar overspoeld door mensen wiens hart ook diep geraakt werd. Luisteraars vertelden Liza dat ze haar muziek ook thuis zouden willen opzetten, tijdens ceremonies of op reis. Haar grote droom is dus om dit te realiseren, maar hiervoor heeft ze wel geld nodig om bijvoorbeeld de huur van de studio, producer, muzikanten en mixing engineer te betalen. €7,500 in totaal. Tot op heden doet ze alles uit eigen beheer en dat wil ze voorlopig nog zo houden, zodat de muziek echt helemaal van van Liza Weald blijft. Maar dan wordt zo’n prijsje toch wel ineens heel hoog. Daarom dus een crowdfunding.
Dus doneer nu, om mij te helpen in mijn grote droom het woord van de liefde te verspreiden in de vorm van lieve gitaarliedjes. Om te laten zien aan de wereld hoe ver je komt wanneer je dingen samen doet. Om zelf te kunnen genieten van de liedjes die jou zo raakten.” vertelt Liza op de crowdfundingspagina.

Eén van de nummers die op het album zullen komen is Inner Tide:
Als bedankje voor jouw steun heeft ze een aantal leuke tegenprestaties. Afhankelijk van jouw donatie kun je bijvoorbeeld kiezen voor een CD, een merchpakket of een privé concert. Help jij mee? Check dan voor alle info en om te doneren de GoFundMe pagina van Liza Weald!

Volg Liza Weald op Facebook, InstagramSpotify!

Tourverslag: Nana M. Rose als support van The Veils in Europa

Vanuit Music Export Rotterdam worden doorlopend ondernemende Rotterdamse muzikanten ondersteund die bezig zijn ook voet aan de grond te krijgen buiten de landsgrenzen. Singer/Songwriter Nana M. Rose trok eerder dit jaar Europa in, samen met The Veils voor een supporttour. Over hoe die ervaring was lees je in het volgende verslag!

Halverwege mei krijg ik een onverwacht mailtje: of ik als support act mee wil met de Engelse/Nieuw-Zeelandse band The Veils. Ik was meteen enthousiast, want meer dan 10 jaar geleden waren zij een van de eerste bands waarvan ik zelfstandig een concert bezocht en van wiens muziek ik helemaal weg was. Ik was dan ook ontzettend blij toursupport te mogen ontvangen van de Popunie om dit waar te gaan maken!

Op 11 juni vertrokken mijn toetsenist en goede vriendin Jutta Daems en ik samen voor het eerste deel van de tour: in ons autootje, op naar Brussel en Parijs! In Brussel speelden we in de prachtige Botanique: een poppodium dat onderdeel uitmaakt van de Botanische tuinen. We speelden een fijne eerste show en kregen warme reacties van het muisstille publiek tussen de songs door. De volgende dag reden we al vroeg naar Parijs, om daar in Le Petit Bain te spelen: een boot op de Seine. Ook weer een sfeervolle locatie, en ons vermoeden was bevestigd: The Veils brengen een respectvol en warm publiek met zich mee, want ook hier werden we met open armen, en muisstil ontvangen.

De ochtend na deze laatste show voelden we ons even koning te rijk, want we ontbeten wat in een Parijs cafeetje naast de Notre-Dame voordat we weer naar Rotterdam terugreden.. 🙂

20 juni begon het tweede deel van de tour in Berlijn! 5 uur ’s ochtends reden we met een volgeladen auto met instrumenten de A13 op. We hadden kort de tijd om onze spullen in het hotel te droppen, want we moesten snel door moesten naar de soundcheck in FRANNZ Club: een poppodium in de bruisende KulturBrauerei in Prenzlauer Berg.

De volgende dag speelden we in Molotow in Hamburg: een podium op de Reeperbahn dat bekend staat om het hosten van grote bands zoals The White Stripes en Mumford & Sons. Er hangt een fijne laidback sfeer, waar het unieke karakter van Hamburg in doorklinkt. We sloten de tour af op 22 juni in Keulen bij Bumann & Sohn: een poppodium op een sfeervol ingericht industrieterrein. We sloten de avond af met een klein feest met de band ter afsluiting, waarna we moe maar super blij terug naar Rotterdam reden.

We kijken ontzettend goed terug op deze tour: het heeft ons, naast simpelweg hele leuke shows en fantastische herinneringen, veel nieuw (en leuk!) publiek opgeleverd, en ons netwerk doen uitbreiden (zowel muzikaal als uit de industrie – denk aan promotors etc). We zijn heel blij dat de Popunie ons hierbij heeft kunnen helpen!