De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren 3 toffe Rotterdamse acts op Grasnapolsky 2024!

Upcoming Rotterdamse acts reizen met De Nieuwe Lichting ook dit jaar af naar Groningen

De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren ook dit jaar weer 3 toffe, upcoming Rotterdamse acts op Festival Grasnapolsky. Na succesvolle team ups in 2019, 2020, 2022 en 2023 gaan we ook dit jaar door met de samenwerking! Op zaterdag 9 maart host De Nieuwe Lichting als vanouds 3 acts op Grasnapolsky, Powered by Popunie Live; IKNOWNOA, SUBFICTION en Imaginarium!

SUBFICTION
Hoogst anoniem en onvoorspelbaar lijkt dj en filmmaker SUBFICTION de afgelopen jaar overal en (n)ergens op te duiken. Gepaard met een korte film op een filmfestival, in de onzindelijke slipstream van een De Likt-show, op de Popronde, Noorderslag en vorig jaar ook al eens op Grasnapolsky. De sets van de gesluierde Rotterdammer zijn desoriënterend, angstaanjagend en op z’n hardst, uh, verdomd hard. Met breakbeat als houvast grijpt SUBFICTION – in het verlengde van zijn vorig jaar verschenen EP’s SOLO en weird glitches ‘n’ different shakes eveneens naar hiphop, trap, jungle, ambient en wat hen al dan niet te binnen schiet.

Klinkt als: Aphex Twin, Squarepusher, Autechre

IKNOWNOA
Een satelliet tegelijk, hoopt IKNOWNOA een betere toekomst in te luiden & een verdeelde aardkloot te verbinden – en dat IKNOWNOA met een supersonisch, high-tech R&B-geluid à la Steve Lacy en The Weeknd. U weet wel, van het soort dat telefoons opblaast en stadions vult. Nu is de 23-jarige IKNOWNOA pas net onderweg, maar eerdere shows op de Popronde en Melkweg RADAR barstten al van zelfvertrouwen en potentie.

Klinkt als: N*E*R*D, Steve Lacy, The Weeknd 

Imaginarium
Het fantasieland van Imaginarium krijgt stukje-bij-beetje vorm – er is pas één single, ‘Airloop’, een album volgt naar verwachting later dit jaar – maar het vroege postuur van de jazzformatie rondom Anton de Bruin (Dragonfruit) doet alvast denken aan de meer bovenzintuiglijke en genre-ontstijgende muziek die die voorbije jaren uit de Londense scene voortgekomen is, e.g. Sault en Ezra Collective. De groep zelf vergelijkt zich met een castle in the sky, zwevend boven de fysieke wereld, afgesteld op een hogere frequentie en gehuld in dichte mist.

Klinkt als: Sault, Ezra Collective, Nubya Garcia

De elfde editie van het festival vindt plaats van 8 t/m 10 maart 2024 in en rondom de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (Noord-Groningen). De fabriek zelf speelt niet alleen tijdens de opening, maar gedurende het gehele festival een bijzondere rol.
Het is meer dan een decor, De Toekomst vertelt een verhaal over Oost-Groningen, de plek waar we zijn en de grond waarop we als festival willen blijven en bouwen aan mooie projecten samen met artiesten, kunstenaars, makers en publiek. Dit alles gebeurt onder het thema ‘Grond Om Te Blijven’.

Grond Om Te Blijven hebben ook de Rotterdamse upcoming acts die dankzij Popunie met De Nieuwe Lichting en On Track Agency naar Scheemda reizen om fabriek De Toekomst flink op z’n kop te zetten.

De afgelopen jaren kon je op Grasnapolsky flink losgaan op de stage van De Nieuwe Lichting en On Track Agency. Zo kon je er vorig jaar genieten van Brintex Collective, Beau Zwart & The Fam, Ruwhel & De Bigi Blues Band, Ranie Ribeiro, SUBFICTION en Diggy Rast. In 2022 genieten van KUZKO, Het Gezelschap, Le Motat, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged en zag je daar in 2020 Froukje, David Vunk, Het Gezelschap, Jo Goes Hunting, Alberta Balsam en Kay Slice. De mensen achter dit On Track Agency runnen ook een organisatie waarin ze in Rotterdam allerlei projecten en festivals, zoals Eendracht Festival en Festival Downtown organiseren: De Nieuwe Lichting.

Kaartverkoop en overnachting
De dagkaartverkoop van Festival Grasnapolsky, dat op 8, 9 en 10 maart plaatsvindt in Fabriek de Toekomst te Scheemda, is gestart. De dagindeling van het voltooide muziekprogramma voor 2024, is daarmee ook bekend. Een weekendticket kost €137,50 exclusief servicekosten. Dagtickets kosten voor vrijdag 7 maart €42,50, zaterdag 9 maart €57,50 en zondag 10 maart €47,50. Jongeren t/m 25 jaar kunnen zowel dagtickets als een passe-partout met korting kopen.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Metropolis, Baroeg Open Air en Oerol, maar dus ook op Grasnapolsky!

Met festival Grasnapolsky zien we de uitgelezen kans om Rotterdamse artiesten op een nationaal niveau aan een early adopter publiek te presenteren.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Grasnapolsky vindt van 7 t/m 10 maart plaats in Fabriek De Toekomst, Scheemda. Volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Vacature: Projectleider/Uitvoerend Producent

POPUNIE is de ondersteuningsorganisatie voor popmuziek in Rotterdam en Zuid-Holland. We zorgen ervoor dat muzikanten kunnen optreden op de podia en festivals in de stad/provincie en dat ze kunnen groeien en doorstromen naar vervolgniveaus. Onze kerntaak is de talentontwikkeling van popmuzikanten in alle ontwikkelingsstadia. We helpen en begeleiden in het ontwikkeltraject van popmuzikanten en bieden talent een breed promotieplatform en een palet aan activiteiten. Bekende projecten zijn: Kunstbende, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, Music Support, Music Export, Rotterdamse Popweek en Rotterdam Music Awards. Wij zoeken per direct een ambitieuze en enthousiaste Projectleider/Uitvoerend Producent.

Als Projectleider/Uitvoerend Producent ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, programmering en uitvoering van onze competities, talentontwikkelingstrajecten en showcases.

Je houdt van muziek, in alle genres, en wilt in het bijzonder opkomend regionaal popmuziektalent ondersteunen in hun ontwikkelingstraject. Daarnaast ben je niet bang het voortouw te nemen, kun je onder andere stagiairs aansturen en wil je een nog beter netwerk opbouwen in de muziekindustrie, waarmee je ook nieuwe kansen voor de POPUNIE creëert. Je bent flexibel, creatief en oplossingsgericht. Stabiel en betrouwbaar. Een goed en aardig mens!

Je hebt ervaring in het opzetten en uitvoeren van podiumprojecten in het algemeen en activiteiten op het gebied van muziek in het bijzonder. Het opstellen van projectplannen, draaiboeken, begrotingen en evaluaties en het voeren van onderhandelingen is jou niet vreemd. Gestructureerd werken, overzicht creëren en anderen inspireren en aansturen zit in je natuur. Eigenwijs, ambitieus, kwalitatief en betrouwbaar: dat is waar de POPUNIE voor staat.

Wil jij in ons kleine, flexibele en informele team werken met artiesten aan het begin van hun carrière en hen supporten bij het ontwikkelen van hun muzikale carrière; dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

Wat vragen wij van jou?

· HBO werk- en denkniveau en een relevante HBO-opleiding.

· Minstens twee jaar werkervaring in een relevante functie in de muziekindustrie.

· Tussen de 24-32 uur wekelijks beschikbaar, ook regelmatig in de weekenden.

· Affiniteit met en kennis van alle genres popmuziek en veel kennis van de lokale scene is een pré.

· Je hebt een neus voor aanstormend muzikaal talent en wilt deze op de best mogelijke manier supporten en helpen in hun professionaliseringstraject om nieuw publiek, media en muziekindustrieprofessionals hen te laten ontdekken.

· Aantoonbare ervaring met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van culturele evenementen zoals popconcerten, evenementen of andere podiumkunsten.

· Een relevant relatienetwerk in de muziekindustrie en de ambitie om deze verder uit te breiden.

Wat bieden wij jou?
Een dynamische, inspirerende werkomgeving, in een hecht team met leuke collega’s bij een stabiele en leuke organisatie: de POPUNIE. Het salaris is conform schaal 6 van de CAO Sociaal werk. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de intentie uiteindelijk over te gaan naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Reageren
Voel jij je aangesproken en denk jij de versterking te zijn waar de POPUNIE naar op zoek is? Reageer dan snel en kom ons team versterken. In jouw mail lezen we graag terug waarom jij de meest geschikte kandidaat bent. Reageren middels motivatiebrief met CV kan t/m vrijdag 16 februari 2024 op info@popunie.nl.

De sollicitatiegesprekken worden in de laatste twee weken van februari gevoerd. Aanvangsdatum functie is maandag 4 maart 2024.