De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren Rotterdams Finest op Grasnapolsky 2021

DE NIEUWE LICHTING IS ROTTERDAMS FINEST

De Nieuwe Lichting en Popunie Live presenteren Rotterdams Finest op Grasnapolsky 2021. Na succesvolle team ups in 2019 en 2020, gaan we ook dit jaar door met de samenwerking, dit keer met De Nieuwe Lichting Stage, in plaats van de On Track Stage. Andere organisatie, zelfde peeps!

Op het podium zes van de tofste Rotterdamse acts van dit moment: KUZKO, Het Gezelschap, Le Motat, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged! De achtste editie van het festival vindt plaats van 30 juli t/m 1 augustus 2021 in en rondom de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda (Noord-Groningen).

De afgelopen jaren kon je op Grasnapolsky flink losgaan op de On Track Stage. Vorig jaar zag je daar Froukje, David Vunk, Het Gezelschap, Jo Goes Hunting Alberta Balsam en Kay Slice. De mensen achter dit On Track Agency runnen ook een organisatie waarin ze in Rotterdam allerlei projecten en festivals, zoals Eendracht Festival en Festival Downtown organiseren: De Nieuwe Lichting.

Het Rotterdamse label vertrok eind 2020 met zeven van de tofste, Rotterdamse acts richting Drenthe om daar in tien dagen The Sound of Rotterdam te vangen. Verdeeld over zeven studio’s werd er tien dagen lang non-stop geproduceerd. Van mierzoete pop, tot kei-harde krautrock en van super-straat hiphop tot de meest gevoelige indie. Steeds in cocreatie. voortkomend uit samenwerkingen van leden uit twee of meer groepen dus. Dat hoor je nu op De Nieuwe Lichting Stage op Grasnapolsky, powered by Popunie Live.

De Nieuwe Lichting: zes veelbelovende Rotterdamse acts
Krautrock, garage en elektronica zijn de drie genres die vechten om suprematie in het live-geluid van Smudged. Swingbeat, blues, gesproken woord, synthpop, electro en keiharde hiphop – alles komt voorbij in de vorm van gevatte bierviltpoëzie, gebracht door Het Gezelschap. Op het grensvlak van pop en dance combineert Beau Zwart house en electro met pianospel, soul en indie, waardoor hij zijn liefde voor het dj-vak laat overlopen in het zelf componeren en performen van muziek.

Le Motat maakt zelfbenoemde weirdopop, allemaal verpakt in een zonnige lichtheid van gitaarmelodieën en electro-bleeps. Socks;SportsSocks brengt een flinke galmbak aan gitaren, allemaal afgetopt door een dromerige indie-afwerking. Popduo KUZKO bewapent zich met een stapel synthesizers, upbeat melodieën en glanzende regenboogrefreinen.

Kaartverkoop en glamping
Weekendtickets voor Grasnapolsky kosten €147,50 inclusief een plek op de camping met eigen tent. Daar bovenop kunnen bezoekers een upgrade bestellen om met een camper of caravan te komen. Glamping is ook mogelijk, in vooraf opgezette tenten en tipi’s. Het terrein van de fabriek wordt ingericht als festivalcamping waar gedurende het weekend ook randprogramma plaatsvindt.

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als The Life I Live, Metropolis, Baroeg Open Air en Oerol, maar dus ook op Grasnapolsky!

Met festival Grasnapolsky zien we de uitgelezen kans om Rotterdamse artiesten op een nationaal niveau aan een early adopter publiek te presenteren.

Klik hier voor meer Popunie Live.

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.

Grasnapolsky vindt van vrijdag 30 juli t/m zondag 1 augustus plaats in Fabriek De Toekomst, Scheemda. De Nieuwe Lichting is powered by Popunie Live.

Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Publieksfinalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 bekend!

Eerder maakten we al de juryfinalisten bekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021, nu is het de beurt aan de acts die zich in de finale wisten te plaatsen via de stem van het publiek!

De jury selecteerde per categorie nog een aantal acts, die kans maakten op de wildcard. De act met de meeste stemmen kon nog de laatste plek bemachtigen voor de finale-spot in zijn/haar categorie. De afgelopen dagen is er door het publiek flink gestemd op de site van de GPR en het resultaat is nu bekend! De volgende acts kregen de meeste stemmen en gaan door naar de GPR finale in Theater Zuidplein:

Categorie Bands: El Fatso
Categorie Singer/Songwriter: Rosann
Categorie Hiphop: Bob Spanish
Categorie Producer: Sniebl

Dit zijn de overige finalisten die al geselecteerd werden door de jury:

Categorie Singer/Songwriter: AlbertineRoi SoleilAvondwinkelDavina
Categorie Bands: LUCASFumageIndigo PastelSammie Sedano

Categorie Producer: HebbeBagelOrbKromabisDJ Backspace
Categorie Hiphop: YASZ BaseJephán The OneDripple6ixJahma

De weg naar de finale

De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dé muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op zaterdag 18 en zondag 19 september, in Theater Zuidplein.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook en de hashtag #GrotePrijsRdam21!