Vacature: Projectleider/Uitvoerend Producent

POPUNIE is de ondersteuningsorganisatie voor popmuziek in Rotterdam en Zuid-Holland. We zorgen ervoor dat muzikanten kunnen optreden op de podia en festivals in de stad/provincie en dat ze kunnen groeien en doorstromen naar vervolgniveaus. Onze kerntaak is de talentontwikkeling van popmuzikanten in alle ontwikkelingsstadia. We helpen en begeleiden in het ontwikkeltraject van popmuzikanten en bieden talent een breed promotieplatform en een palet aan activiteiten. Bekende projecten zijn: Kunstbende, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, Music Support, Music Export, Rotterdamse Popweek en Rotterdam Music Awards. Wij zoeken per direct een ambitieuze en enthousiaste Projectleider/Uitvoerend Producent.

Als Projectleider/Uitvoerend Producent ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, programmering en uitvoering van onze competities, talentontwikkelingstrajecten en showcases.

Je houdt van muziek, in alle genres, en wilt in het bijzonder opkomend regionaal popmuziektalent ondersteunen in hun ontwikkelingstraject. Daarnaast ben je niet bang het voortouw te nemen, kun je onder andere stagiairs aansturen en wil je een nog beter netwerk opbouwen in de muziekindustrie, waarmee je ook nieuwe kansen voor de POPUNIE creëert. Je bent flexibel, creatief en oplossingsgericht. Stabiel en betrouwbaar. Een goed en aardig mens!

Je hebt ervaring in het opzetten en uitvoeren van podiumprojecten in het algemeen en activiteiten op het gebied van muziek in het bijzonder. Het opstellen van projectplannen, draaiboeken, begrotingen en evaluaties en het voeren van onderhandelingen is jou niet vreemd. Gestructureerd werken, overzicht creëren en anderen inspireren en aansturen zit in je natuur. Eigenwijs, ambitieus, kwalitatief en betrouwbaar: dat is waar de POPUNIE voor staat.

Wil jij in ons kleine, flexibele en informele team werken met artiesten aan het begin van hun carrière en hen supporten bij het ontwikkelen van hun muzikale carrière; dan zijn we wellicht op zoek naar jou!

Wat vragen wij van jou?

· HBO werk- en denkniveau en een relevante HBO-opleiding.

· Minstens twee jaar werkervaring in een relevante functie in de muziekindustrie.

· Tussen de 24-32 uur wekelijks beschikbaar, ook regelmatig in de weekenden.

· Affiniteit met en kennis van alle genres popmuziek en veel kennis van de lokale scene is een pré.

· Je hebt een neus voor aanstormend muzikaal talent en wilt deze op de best mogelijke manier supporten en helpen in hun professionaliseringstraject om nieuw publiek, media en muziekindustrieprofessionals hen te laten ontdekken.

· Aantoonbare ervaring met het zelfstandig opzetten en uitvoeren van culturele evenementen zoals popconcerten, evenementen of andere podiumkunsten.

· Een relevant relatienetwerk in de muziekindustrie en de ambitie om deze verder uit te breiden.

Wat bieden wij jou?
Een dynamische, inspirerende werkomgeving, in een hecht team met leuke collega’s bij een stabiele en leuke organisatie: de POPUNIE. Het salaris is conform schaal 6 van de CAO Sociaal werk. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de intentie uiteindelijk over te gaan naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Reageren
Voel jij je aangesproken en denk jij de versterking te zijn waar de POPUNIE naar op zoek is? Reageer dan snel en kom ons team versterken. In jouw mail lezen we graag terug waarom jij de meest geschikte kandidaat bent. Reageren middels motivatiebrief met CV kan t/m vrijdag 16 februari 2024 op info@popunie.nl.

De sollicitatiegesprekken worden in de laatste twee weken van februari gevoerd. Aanvangsdatum functie is maandag 4 maart 2024.

Investeer In Talent: Library Card & Nagasaki Swim

Library Card en Nagasaki Swim zijn geselecteerd voor het prestigieuze South by Southwest (SXSW) showcase-festival dat elk jaar in maart plaatsvindt in Austin, Texas! Het festival is dé plek waar artiesten hun werk tentoonstellen om de volgende stap in hun carrière te zetten. Beide bands hopen tijdens SXSW de aandacht te trekken van internationale partijen om zo hun muziek nog verder over de wereld te verspreiden. Maar voor de oversteek van de Atlantische Oceaan hebben ze jullie hulp hard nodig. Daar is nu een crowdfundingcampagne voor opgezet. Help jij mee?
De kosten
Reizen naar de Verenigde Staten, het huren van transport, accommodatie en instrumenten brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Hoewel er subsidies beschikbaar zijn om deze kosten te dekken, blijken deze momenteel niet toereikend om alle uitgaven te compenseren. Als opkomende bands bevinden Library Card en Nagasaki Swim zich in een situatie waarin er net genoeg inkomsten zijn om quitte te spelen, wat onvoldoende reserves oplevert om alle kosten van zo’n uitgebreide reis te dekken.

Daarom is er een Voordekunst-campagne opgezet. Met de opbrengst van deze crowdfunding help jij beide bands om hun muziek in het hart van de muziekindustrie te laten horen, zodat ze de volgende stap in hun carrière kunnen zetten.

In ruil voor jouw hulp kun je kiezen voor o.a. een exclusieve Library Card x Nagasaki Swim shirt, een ansichtkaart en meer. Kijk op de Voordekunst-pagina voor alle info.