Vacature Stagiair(e) marketing & communicatie (24-32 p/week)

Op zoek naar een leuke en leerzame stageplek binnen de Rotterdamse popsector? Popunie zoekt een stagiair(e) marketing & communicatie voor de periode september 2022 t/m januari 2023!

Popunie
Popunie is een stichting die de beoefening en kwaliteit van de Rotterdamse popmuziek  stimuleert en optimaliseert door muzikanten en de popsector te informeren, adviseren, ontwikkelen, promoten en te verbinden. Popunie organiseert projecten als de Kunstbende, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, Rotterdam Music Awards en de Rotterdamse Popweek en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia en de gemeente.

Popunie zoekt voor de periode september 2022 t/m januari 2023 een: Stagiair(e) marketing & communicatie (24-32 p/week) 

Werkzaamheden zijn o.a.:

 • Het ondersteunen van de afdeling marketing & communicatie
 • Het bijhouden van social media
 • Creëren en redigeren van online content voor site en social media
 • Schrijven persberichten, nieuwsbrief en andere promotionele activiteiten
 • Plaatsen van content op de website
 • Begeleiding en werven van schrijvers (columnisten, recensenten, interviewers)
 • Meewerken aan de publiciteit en productie van diverse Popunie projecten zoals de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, Rotterdamse Popweek en Rotterdam Music Awards
 • PR verzorgen tijdens productiedagen

Wij vragen:

 • Een HBO opleiding, liefst 3e of 4e jaars student CMV, Vrijetijdsmanagement, MEM of Communicatie
 • Affiniteit met de culturele sector
 • Je bent creatief, enthousiast, sociaal en communicatief vaardig
 • Minimaal 24 uur per week beschikbaar, maximaal 32 uur (met een piek rondom projecten)
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Aanwezigheid bij de productiedagen
 • Ervaring met content creatie is een pré

Wij bieden:

 • Werkervaring bij de Popunie en diens projecten
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
 • Een informele en inspirerende werkomgeving
 • Een stagevergoeding
 • De Popunie werkt volledig coronaproof en volgens de RIVM richtlijnen. De stage is mogelijk 50% thuiswerken en 50% op kantoor.

Ben jij dé marketing & communicatie stagiaire die wij zoeken? Neem voor meer info en om te solliciteren contact op met Martin Scheijgrond via martin@popunie.nl.

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2022 komt eraan!

Op donderdag 5 mei kan er eindelijk weer Bevrijdingsdag gevierd worden in Het Park, Rotterdam. Tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vieren we samen de vrijheid, met een divers en gratis toegankelijk programma voor alle leeftijden. De line-up is inmiddels bekend. Met nog een paar dagen te gaan is het tijd om de acts van de Sena Performers Stage (Powered by Popunie) eens uit te lichten!

Sena Performers Stage (powered by Popunie)

13:00 – 13:30 | The Arthurs
The Arthurs is een alternatieve rockband uit Rotterdam. Met het tweede album ‘Glass’ op zak opent de band van zanger, gitarist en songwriter Robin den Drijver de Sena Performers Stage. 

De muziek van The Arthurs is te omschrijven als melodieuze, dynamische alternative rock, waarin scheurend elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met dromerige, melancholische en psychedelische composities. Met invloeden van bands als The Doors, Nirvana, The Smiths en The Pixies, maar met een eigen unieke sound en stijl staat de band garant voor een set vol heerlijke gitaarrock!


13:25 – 14:25 | LUCAS

LUCAS won vorig jaar de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands en werd een paar maanden later tot De Belofte van Rotterdam benoemt tijdens de Rotterdam Music Awards 2021. LUCAS schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. 

Invloeden als MEROL, Spinvis, Annie M.G. Schmidt, maar ook acts als Robyn, Sufjan Stevens en Christine & The Queens zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes. Onlangs heeft hij zijn nieuwe single Geen Dank uitgebracht en eind mei komt zijn EP Bipolair.


14:50 – 15:20 | Jessy Yasmeen

Jessy Yasmeen won in 2019 de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter. Met inmiddels meer dan 300 optredens heeft de Rotterdamse muzikante met Zuid-Amerikaanse roots grote stappen gemaakt. Zo maakte ze onderdeel uit van Popronde 2021, werd haar single Forbidden Fruits gedraaid op BBC radio en speelde ze eerder dit jaar op Sofar Sounds in Londen. Jessy Yasmeen bracht in maart haar nieuwe single You’re Everywhere uit, die ze ongetwijfeld ook op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland zal spelen.


15:45 – 16:15 | Lucky Blue
De vierkoppige indie rockband Lucky Blue is er een die je nooit meer gaat vergeten. Ze gingen er in 2020 met de winst vandoor in de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (categorie bands) en met hun vrolijke en energieke set knallen deze Rotterdammers op elk podium het dak eraf. Met het nieuwe album Dog Days op zak is  één ding zeker: stil staan is geen optie zodra Lucky Blue begint te spelen!


16:40 – 17:10 | Smudged

Het Rotterdamse, eclectische Krautrock collectief Smudged mixt elementen van repetitieve synthpatronen, live-drums en soundscapes, wat resulteert in een mix van energieke garage en electronica. Ze hebben naam gemaakt door het kussen van oma’s en het doorkruisen van de Nederlandse underground met hun hectische en energieke liveshows.


17:35 – 18:05 | KUZKO

Het Rotterdamse synthpop duo, bestaande uit Sam en Dani, staat bekend om hun
eigenzinnige en vrolijke indie songs over maatschappijkritische onderwerpen, highschool drama en cliché liefdesavonturen (zoals bandaffaires en vurige crushes). Maar wie bij drama aan ballades denkt, komt bedrogen uit want KUZKO weet zelfs hun melancholische gevoelens en kritische boodschappen te vertellen aan de hand van een speelse en dansbare set. Inclusief outfits in thema, simpele en foute danspasjes en zachte alpaca knuffels.


18:30 – 19:00 | Kay Slice

Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’. Zijn debuutalbum From Back To Back ontving 4 sterren van het NRC. Hij liet Mathijs van Nieuwkerk fluiten, pakte de aandacht van internationale media zoals Earmilk, TheNativmag en Ones To Watch, trad met zijn live-band op bij 3FM, Radio 2 en VPRO en is volgens Red Bull één van de acts die gaat opblazen.

From Back To Back is een muzikale reis waarin het publiek wordt meegenomen in een zoektocht naar zichzelf. Met zijn soulful hiphop neemt Kay Slice je mee in een aanstekelijke high energy show!


19:25 – 20:10 | Islandman

Islandman is een fictief persoon verzonnen door de Turkse producer Tolga Boyuk. De muziek van zijn elektro akoestische trio is een psychedelische mix van zachte elektronische structuren, sjamanistische ritmes en hypnotiserende live gitaren. Islandman is dansmuziek van een nog onontdekte tribe, speciaal gemaakt om in te verdwalen.


20:25 – 20:55 | Jahma

Jahma, oftewel Jahmar Muskiet, groeide op in een muzikale familie als zoon van gospelzangeres en broer van rapper H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. In 2021 was hij winnaar van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (categorie Hiphop). Een van zijn missies is het motiveren en inspireren van zijn luisteraars en in 2020 is SLOW2ISLAND gestart, een movement waarin Jahma jongeren begeleidt in het maken van muziek en hun persoonlijke ontwikkeling als mens.


21:00 – 22:00 | Kromabis

De Nederlands-Chileense dj en producer Daniël van Hoorn creëert een onstuimige mix van house, techno, garage en rave als Kromabis. Hij begon Kromabis zijn carrière in de trap- en drum ‘n bass scene. Inmiddels identificeert hij  zichzelf als een “artiest die niet vasthoudt aan een enkel type muziekgenre”. Nadat hij in 2021 de winst pakte tijdens de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Producer, bracht hij eind vorig jaar zijn ep Angst uit.


22:00 – 23:00 | $hirak

Julien Willemsen, beter bekend als $hirak, begon al op 14 jarige leeftijd met het maken van beats. Inmiddels is $hirak uitgegroeid tot één van de meest populaire producers van Nederland. Hij kwam in 2014 aan het licht als producer met het nummer Dat Doen We Niet Meer van Murda. Het jaar erop ging hij mee op het New Wave schrijverskamp, waar hij een enorm aandeel in zou krijgen. Het nummer Drank & Drugs werd de hit van het album, kwam binnen op nummer 1 en het gehele project leverde New Wave de Popprijs op.


Volledige line-up

Naast de Sena Performers Stage acts zijn er nog veel meer artiesten te checken op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Zo gaan o.a. Duncan Laurence als ambassadeur, Het Gezelschap, Paul Elstak en ADF Samski knallen op het Erasmuspodium. De volledige line-up check je hier.