Vacature: Stagiair(e) marketing & communicatie (24-32 p/week)

Hou je van muziek en ben je op zoek naar een leuke en leerzame stageplek binnen de Rotterdamse popsector? Popunie zoekt een stagiair(e) marketing & communicatie voor de periode februari t/m juni 2023!

Popunie
Popunie is een stichting die de beoefening en kwaliteit van de Rotterdamse popmuziek  stimuleert en optimaliseert door muzikanten en de popsector te informeren, adviseren, ontwikkelen, promoten en te verbinden. Popunie organiseert projecten als de KunstbendeSena Performers Grote Prijs van RotterdamRotterdam Music Awards en de Rotterdamse Popweek en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia en de gemeente.

Popunie zoekt voor de periode februari t/m juni 2023 een: Stagiair(e) marketing & communicatie (24-32 p/week)

Wie:
Je volgt een studie in de richting marketing/communicatie of een opleiding in muziek/evenementen/CMV. Je houdt je graag bezig met muziek, events en sociale media, bent handig met beeld en tekst en denkt graag na over hoe je mensen (online en offline) kan bereiken. Je hebt een brede interesse in uiteenlopende genres en het lijkt je leuk om meer te leren over de popsector.

Werkzaamheden zijn o.a.:

 • Het ondersteunen van de afdeling marketing & communicatie
 • Maken en plaatsen van content voor site en social media
 • Schrijven persberichten, nieuwsbrief en andere promotionele activiteiten
 • Opzetten en uitvoeren van creatieve promo-acties
 • Begeleiding en werven van schrijvers (columnisten, recensenten, interviewers)
 • Meewerken aan de publiciteit en productie van diverse Popunie projecten
 • PR verzorgen tijdens productiedagen
 • Eventueel het maken van artwork en video/podcast content

Wij vragen:

 • Een relevante HBO opleiding, liefst 3e of 4e jaars student CMV, Vrijetijdsmanagement, MEM of Communicatie
 • Passie voor popmuziek en lokaal talent
 • Je bent creatief, enthousiast, sociaal en communicatief vaardig
 • Minimaal 24 uur per week beschikbaar, maximaal 32 uur (met een piek rondom projecten)
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Aanwezigheid bij de productiedagen
 • Ervaring met content creatie is een pré

Wij bieden:

 • Een meewerkstage met veel vrijheid en kansen om jezelf te ontwikkelen
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
 • Kans om je netwerk uit te breiden
 • Een informele werkomgeving
 • Een stagevergoeding
 • 50% thuiswerken en 50% op kantoor.

Ben jij dé marketing & communicatie stagiaire die wij zoeken? Neem voor meer info en om te solliciteren contact op met Martin Scheijgrond via martin@popunie.nl.

Dit zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards 2022!

Op donderdag 15 december vond dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector, de uitreiking van de Rotterdam Music Awards, plaats in Theater Zuidplein. Na twee digitale edities kwamen we dit jaar weer als vanouds bijeen met de Rotterdamse popscene en muziekliefhebbers, voor een feestelijke awardshow waarin de winnaars van de Rotterdam Music Awards 2022 bekend zijn gemaakt!

Van 1 t/m 8 december kon het publiek stemmen op de genomineerden in acht categorieën: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Rotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar, Exportprijs, Stimuleringsprijs en De Belofte. Het publiek heeft weer massaal gestemd en het record is opnieuw verbroken met ruim 20.000 stemmen!

Winnaars
Na de spoken word opening van Jeroen Naaktgeboren was het in de volle Grote Zaal van Theater Zuidplein tijd om de winnaars bekend te maken. Om te beginnen met de categorie Beste Podium, waarin V11 tot winnaar uitgeroepen werd. Een van de actiefste kleine podia in de stad, met een lokale én internationale programmering, waar je ook nog eens lekker kan eten!

Left of the Dial won overtuigend de award voor Beste Festival. Na twee coronajaren kwam Left of the Dial groter dan ooit terug met een overweldigend aantal acts uit binnen- en buitenland, die een opvallende diversiteit in stijlen lieten horen.

De Exportprijs kon dit jaar eindelijk weer uitgereikt worden en de award werd gewonnen door David Vunk. De dj met één van de drukste speellijsten, zet als geen ander de stad op de internationale kaart!

De winnaar van Beste ClubavondKorsakov, verkocht tijdens de afgelopen editie van de Rotterdamse Popweek moeiteloos opnieuw hun indoor festival uit en verhuisde daarbij van de Maassilo naar de grotere RDM Onderzeebootloods.

In de categorie Rotterdamse Track van het Jaar waren 50 tracks genomineerd. De award is dit jaar door Willem ’t Hart binnengehaald met de bijzondere track In The Quiet, waarbij hij samenwerkt met Troy Dominiq en Gospel & Soul Choir Elijah.

De categorie Rotterdams Album van het Jaar wordt in samenwerking met 3voor12 Rotterdam georganiseerd. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 35 Rotterdamse albums. De alternatieve/progressieve metal band Playgrounded werd de grote winnaar met hun album The Death Of Death, dat ook internationale hoog scoort. Met het winnen van deze award treden zij in de voetsporen van Distant die vorig jaar de award in ontvangst namen.

De Stimuleringsprijs award werd dit jaar gewonnen door N8W8 R’dam. De N8W8 R’dam zet zich sinds begin 2019 in voor een bruisend en voor iedereen toegankelijk nachtleven in de stad. Dit doen ze door samenwerking en informatiedeling te bevorderen en sociale en maatschappelijke ontwikkelingen in de nacht te signaleren en initiëren.

In de categorie De Belofte werden alle vier de jurywinnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2022 genomineerd. De award werd uitgereikt door De Belofte van 2021 LUCAS, die het spreekwoordelijke stokje mocht overdragen. Singer/songwriter Daniel Nolet wist maar liefst 31% van de stemmen in deze categorie in de wacht te slepen en werd daarmee bekroond tot De Belofte van 2022. Daniel Nolet wint hiermee een werkbudget van €10.000 voor een natraject.

De prijzen werden uitgereikt door o.a. Emmelien Matthijsse, Sammie Sedano, Conchitta Bottse, MC JR, LUCAS en Renske Satijn. Er waren optredens van LUCAS, Ruwhel & De Bigi Blues Band en Poodle. De Belofte van 2022 Daniel Nolet mocht de show in stijl afsluiten met zijn band. Evita de Roode en Evelien Keesmaat verzorgden dit jaar de presentatie en DJ Git Hyper zorgde voor de muzikale omlijsting.

De Rotterdam Music Awards
De Rotterdam Music Awards zijn dé awards voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. De uitreiking vond dit jaar plaats in Theater Zuidplein in Rotterdam.