Investeer In Talent: Library Card & Nagasaki Swim

Library Card en Nagasaki Swim zijn geselecteerd voor het prestigieuze South by Southwest (SXSW) showcase-festival dat elk jaar in maart plaatsvindt in Austin, Texas! Het festival is dé plek waar artiesten hun werk tentoonstellen om de volgende stap in hun carrière te zetten. Beide bands hopen tijdens SXSW de aandacht te trekken van internationale partijen om zo hun muziek nog verder over de wereld te verspreiden. Maar voor de oversteek van de Atlantische Oceaan hebben ze jullie hulp hard nodig. Daar is nu een crowdfundingcampagne voor opgezet. Help jij mee?
De kosten
Reizen naar de Verenigde Staten, het huren van transport, accommodatie en instrumenten brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Hoewel er subsidies beschikbaar zijn om deze kosten te dekken, blijken deze momenteel niet toereikend om alle uitgaven te compenseren. Als opkomende bands bevinden Library Card en Nagasaki Swim zich in een situatie waarin er net genoeg inkomsten zijn om quitte te spelen, wat onvoldoende reserves oplevert om alle kosten van zo’n uitgebreide reis te dekken.

Daarom is er een Voordekunst-campagne opgezet. Met de opbrengst van deze crowdfunding help jij beide bands om hun muziek in het hart van de muziekindustrie te laten horen, zodat ze de volgende stap in hun carrière kunnen zetten.

In ruil voor jouw hulp kun je kiezen voor o.a. een exclusieve Library Card x Nagasaki Swim shirt, een ansichtkaart en meer. Kijk op de Voordekunst-pagina voor alle info.

Interview: Talee

Multi-instrumentalist, vocalist en producer Talee maakt indie/elektronische muziek, of in zijn eigen woorden dance muziek voor losers. Deze producer neemt je met zijn muziek mee op een reis door zijn verbeelding en geeft een kijkje in zijn persoonlijke tekortkomingen. Dit doet hij door gebruik te maken van zijn stem, vervormde gitaren, vintage synthesizers en drumcomputers. Afgelopen september ging Talee er met de winst vandoor tijdens de Producer finalebattle van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in BIRD. Wij spraken Talee over zijn muziek, het winnen van de GPR en zijn toekomstplannen!