Interview: Talee

Multi-instrumentalist, vocalist en producer Talee maakt indie/elektronische muziek, of in zijn eigen woorden dance muziek voor losers. Deze producer neemt je met zijn muziek mee op een reis door zijn verbeelding en geeft een kijkje in zijn persoonlijke tekortkomingen. Dit doet hij door gebruik te maken van zijn stem, vervormde gitaren, vintage synthesizers en drumcomputers. Afgelopen september ging Talee er met de winst vandoor tijdens de Producer finalebattle van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 in BIRD. Wij spraken Talee over zijn muziek, het winnen van de GPR en zijn toekomstplannen! 

Voor meer over Talee check je https://solo.to/talee, zijn Instagram of volg je hem op of Spotify!

Mentos Grote Prijs van Nederland maakt 27 van de 30 deelnemende acts bekend!

Op het Eurosonic Noorderslag festival (ESNS) zijn afgelopen vrijdag 27 van de 30 deelnemende acts voor de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024 bekendgemaakt in het News café! Er stromen 12 acts door vanuit de provincies in samenwerking met de popkoepels, programmeurs, poppodia van Nederland. Daarnaast werden er 15 acts geselecteerd door een onafhankelijk panel van muziekprofessionals. Vanuit de Popunie stroomt de winnaar van De Belofte van 2023, Bibi Milanese, door naar de GPNL.

De volgende 12 acts mogen hun provincie dit jaar vertegenwoordigen op de Mentos Grote Prijs van Nederland:

Drenthe (Kunst en Cultuur): Dylamic
Friesland (Friesland Pop): Dan and the Middle Men
Gelderland (Luxor Live): Boter bij de Vis
Zuid-Holland (Popunie): Bibi Milanese
Utrecht (No Man’s Land): Tano Rivers
Noord-Holland (NH-Pop): Sono
Groningen (Spot Groningen): Nina Wood
Noord-Brabant (Het Pophuis): Heath
Flevoland (Corneel & Poppodium De Meester): Fire Proof
Limburg (Pop in Limburg): Janet Livv
Overijssel (Poppunt Overijssel): Maartje
Zeeland (Popaanzee): Rosann

Ook zijn er deze editie 15 acts voor de Mentos Grote Prijs van Nederland gekozen door onafhankelijke muziekprofessionals, met in de lijst nóg twee Rotterdamse acts; FLORA en Nienke Leone! Verder uit Zuid-Holland zien we in de lijst o.a. IVYVOX. De overige 15 acts zijn:

Inge Lamboo
Cheyenne Toney
Jaïr Faria
Nienke Leone
Bastian Steven
Shalisa
Oliver Aron
Jarlentji
Culi.
Lateesha
FLORA
IVYVOX
JULIÁ
YRSA
Anna Joan

De laatste drie plekken zijn de wild cards, die gekozen zullen worden door het publiek door middel van online stemmen via de Sounders-app. Tot 31 januari is er nog een laatste kans om je inzending in te sturen voor de Mentos Wildcards! Kijk voor alle info op https://www.groteprijsvan.nl/.

Net als vorig jaar zullen deze dertig getalenteerde artiesten de kans krijgen om hun eigen mix op te nemen en te schitteren in prachtige live-opnames in de beroemde Wisseloord studio’s in Hilversum. Deze artiesten krijgen talloze PR-kansen om zichzelf te introduceren aan een nieuw publiek en kunnen rekenen op nieuwe kansen, waardevolle contacten en optredens.

 

De (halve) finale
De finalisten en halve finalisten krijgen de kans om hun talent te tonen en waardevolle contacten te leggen tijdens de live shows. De halve finales vinden plaats op vrijdag 3 mei en zaterdag 18 mei in TivoliVredenburg. De vier beste acts uit deze halve finales zullen zich aan elkaar kunnen meten in de grote finale, die op zaterdag 8 juni zal plaatsvinden in TivoliVredenburg Utrecht.

Naast de live-opnames en fotoshoot in de Wisseloord studio’s en het optreden in TivoliVredenburg,  bestaat het prijzenpakket voor de winnaar uit o.a. €10.000. De oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent in Nederland werd eerder gewonnen door o.m. Typhoon, Eefje de Visser en Junkie XL.