Terugblik op de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2023 finale van Hiphop & Producer!

Op donderdag 14 september was het in BIRD tijd voor de eerste finaledag van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Aan de finalisten van Hiphop en Producer de eer om de finalereeks van de GPR 2023 af te trappen in een volle BIRD en de eerste prijzen binnen te halen. Benieuwd naar hoe de avond was? Check dan de snel verder voor de video’s en foto’s!

Traditiegetrouw konden bezoekers in BIRD niet één, maar twee finales bijwonen en van de ene zaal naar de andere lopen. Waar de finalisten in de categorie Producer één uur de tijd kregen om een track te bouwen en deze daarna aan de jury te laten horen, kregen de finalisten in de andere zaal op het podium 20 minuten de tijd om een energieke en sterke hiphopshow neer te zetten en de jury en het publiek weg te blazen.

Producer
De finalisten van Producer waren Eurosoundz, Creeps, Baize, Talee en Klont. De jury bestond dit keer uit Jaap Wiewel, Esther Roozendaal en Lucien Foort. Multi-instrumentalist, vocalist en producer Talee werd door de Jury uitgekozen als de grote winnaar. “Deze jonge producer raakt een snaar met zijn grote variatie aan elementen binnen zijn muzikaliteit.” aldus de jury over Talee. De Publieksprijs ging naar de act die de meeste tickets wist te verkopen en dat was bij Producer Klont!

Bordoo Creations was erbij en maakte de volgende foto’s. Meer foto’s zijn te vinden via de Facebook pagina van de GPR. Ewout Wesselink was erbij voor de videobeelden.

Eurosoundz

Creeps

Baize

Talee

Klont

Hiphop
De finalisten van Hiphop waren Dominál, 2Blurry, Trapsino, Cashino en Simha Youth. De jury bestond dit keer uit Tessaly Felida, Gillian Landbrug en Felinda Tengku Khuzim. Cashino werd door de Jury uitgekozen als de grote winnaar. “Met de intro legde deze artiest de lat behoorlijk hoog voor zichzelf, maar hij maakte de verwachting dubbel en dwars waard. Goede teksten, delivery en geloofwaardig. Kortom, de terechte winnaar!” aldus de jury over Cashino. De Publieksprijs bij Hiphop ging naar Dominál.

Dominál

2Blurry

Trapsino

Cashino

Simha Youth

Prijzenpakket
De finalisten kregen sowieso een gage van € 290,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden. Hiernaast werden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijs winnaar (€ 1.000,-). De 1e prijs winnaars van Singer/songwriter, Bands en Hiphop mogen daarnaast 1 live single of live video opnemen bij Studio Mojo DojoDe publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijgen zowel de Juryprijswinnaars als de Publiekswinnaars een jaarabonnement voor de Meet The Pro-sessies van de Popunie voor twee personen. De Juryprijswinnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2024 in Rotterdam en worden genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie De Belofte 2023. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

 

 

Copyright foto’s Bordoo Creations

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en o.a. mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Sena Performers, VSBfonds, Van Ommeren de Voogt Stichting, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stager. en Studio Mojo Dojo. 

Releases augustus 2023