Investeer In Talent: TESSA.

Allround artiest TESSA. is van plan om haar eerste ep uit te brengen. Haar missie is om jongeren liever naar zichzelf te laten kijken en verliefd te worden op de beste versie van jezelf. De eerste single en muziekvideo staan al op de planning, maar om het hele verhaal goed naar buiten te kunnen brengen heeft ze nu jullie hulp nodig!


GoFundMe
TESSA. heeft Muziektheater gestudeerd aan Codarts en gaat een overstap maken van theater naar de muziekindustrie. Ze is van plan om haar debuut-ep aan het eind van dit jaar uit te brengen. TESSA. heeft er het volgende over te vertellen:

”Mijn missie is om jongeren, en vooral jonge vrouwen, liever en anders naar zichzelf te laten kijken. Verliefd worden op de beste versie van jezelf. Dit in combinatie met actuele, rauwe en diepzinnige muziek met een lekkere beat eronder en good vibes. Daar is iedereen aan toe!”

Het bedrag dat met de campagne wordt opgehaald zal worden gebruikt voor het opnemen, het produceren en het uitbrengen van muziek (inclusief promotie) en voor het maken van de videoclip.

Check de GoFundMe-Pagina van TESSA. om te kijken hoe jij kan helpen!

Volg TESSA. op Instagram, Facebook en Spotify en bekijk haar YouTube-kanaal!

Leuke voorvallen | Deel 4

Als dj maak je veel mee, zoals het samenlopen van omstandigheden en incidenten die grappig uitpakken. Er zijn situaties waar je verwonderd over raakt en soms kun je achteraf ergens hartelijk om lachen. Omdat er in deze tijd op zich weinig te lachen valt, deel ik in een aantal fragmenten wat vrolijke verhalen en leuke voorvallen! In dit vierde deel van de reeks twee nieuwe verhalen.

Deel 3 is hier te checken. 

Voorvallen met Nico Mensinga
Rond het jaar 2000 kon ik meer gaan draaien doordat mijn vriend Nico Mensinga mij de kans gaf mee te doen op avonden waar hij draaide. Dat was in De Vlerk en in Rotown. We hebben een behoorlijke tijd samen gedraaid en veel plezier gehad. We werden bekend als de RRRockdoctors. Onder deze naam draaiden wij rond concerten in Nighttown, hadden we een donderdagnacht in Rotown waar veel mensen uit de Rotterdamse ‘Rockscene’ op af kwamen en hadden een avond in Calypso genaamd ApoCalypso. De beuk er in dus! Een prachtige tijd. Er gebeurde zo af en toe ook wel eens wat, meestal vermakelijk.

Vind je het liedje niet leuk? – Waterfront, 2001
Eén van de verhalen die ik mij herinner vond plaats in Waterfront. Voor in de grote zaal stond in de eerste jaren een riante dj booth. Samen draaiden we onze platen en cd’s vanaf die plek, na afloop van een concert in dit geval.

Nico zette een nummer op van de Amerikaanse band At The Drive-In, geen hitje, maar een song die goed paste bij de band die kort daarvoor gespeeld had. Door een samenloop van omstandigheden was de gitarist van die band, Omar Rodriguez-Lopez, in de zaal aanwezig. Omar verbleef bij vrienden in Rotterdam en was met hen meegegaan naar Waterfront. At The Drive-In was recent uit elkaar en dat was niet echt op vriendschappelijke basis verlopen.

Mogelijk daardoor kwam er een reactie toen het nummer werd gestart. Het was bijzonder te noemen. De dame liep snel een paar traptreden op, daarna de dj booth binnen en drukte op de stopknop van de cd-speler. Meteen was de muziek voorbij. Nico en ik hadden die actie geeneens gezien, zo snel ging dit. Wel zagen we de dader de dj booth weer snel uitlopen. Nico startte meteen dezelfde plaat opnieuw en dit keer kwam niemand de plaat stoppen. We waren verbouwereerd, maar al snel moesten we hard lachen om dit voorval.

Vind je het liedje wel leuk! – Nighttown, 2005
Een ander mooi verhaal is dat we na afloop van het optreden in Nighttown van Coheed & Cambria stonden te draaien in Nighttown Café. Dat was een ruimte voorin het gebouw waar we soms door mochten gaan met onze RRRocksound als er concertgangers bleven hangen. In dit geval was er nog een ‘after-concert’ in het aangrenzende NT Theater. Een fijne avond!

We hadden beiden een koffer vol cd’s bij ons. Na een tijdje zette Nico een track op van een obscure Amerikaanse band genaamd Samiam. Meteen kwam er een lid uit de crew van Coheed & Cambria op ons af. “I am the drummer of this band and you hear me playing on this album!” Het was Michael Petrak, drummer van Samiam!

Na enthousiast handenschudden vroeg hij om de cd-hoes, nam die mee naar de band-entourage en toonde het album aan hen. Hij liep weer terug naar Nico en begon een verhaal over de band en hoe bijzonder het was dat een dj in ‘far away’ Rotterdam ineens een nummer van deze band draaide. Hij werd nog trotser toen Nico hem vertelde dat hij het gewoon een goed album vond.