Iguana Death Cult – The First Stirrings Of Hideous Insect Life

  • The First Stirrings Of Hideous Insect Life

  • Iguana Death Cult
    • Genre: Garagerock
    • Release-type: album, 12" vinyl, cd, digitaal
    • Label: Amphibian Records

Iguana Death Cult is een Rotterdamse garage band die het, zoals de meeste garage bands, moet hebben van veel spelen en lekker rocken. Dit zijn dingen waar ze goed in zijn, dus geen enkel probleem voor Iguana Death Cult.

Ook op The First Stirrings Of Hideous Insect Life speelt de band negen nummers met een ruw randje zonder dat de muziek ontoegankelijk wordt.

Pyramids klinkt een beetje als King Gizzard and the Lizard Wizzard met een kleinere bezetting. Rap tempo garagerock, zonder fratsen. Dit geeft de muziek een wat rustiger karakter.

The Dreamer is nog een tandje rustiger en komt hiermee meer in de buurt van The Homesick. Het catchy gitaarspel van Iguana Death Cult blijft nog een tijdje in je hoofd zitten zodat je extra lang kan nagenieten van dit nummer dat zelf al 5 minuten en 10 seconden duurt. Het plezier lijkt oneindig.

Can of Worms lijkt gemaakt om heerlijk mee te schreeuwen, een neiging die je spontaan krijgt wanneer je door hebt wat er met dat blik wormen gaat gebeuren in de video.

Whispers springt er muzikaal niet echt uit, maar zal het in de late uurtjes ongetwijfeld goed doen op de dansvloer. Mocht je toch een beetje zijn weg gedommeld door het iets lage tempo, schudt de drummer je in Seven Tongues op tijd wakker voor een nummer dat een beetje doet denken aan Traumahelikopter. De nummers worden wat korter en minder spannend.

Vanaf Mutterschiff 308 lijkt de plaat een beetje eentonig te worden, maar Voodoo Mirror haalt je aandacht er weer bij, het tempo mag weer om hoog en het geheel klinkt wat groezeliger.

Tot slot Jellyfisch: een rustig nummer, de eerste 1,5 minuut. Daarna is het toch wel tijd om nog even los te gaan.

Tezamen heeft Iguana Death Cult een lekkere plaat met een divers en gruizig geluid uitgebracht die door iedereen comfortabel te beluisteren valt.

Bestel de cd/lp hier.
Volg Iguana Death Cult op Facebook.

Live-verslag: Popunie Live op het Eendracht Festival 8.0

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor het Eendracht Festival. Hét gratis showcasefestival voor Rotterdamse acts. Popunie Live was ook weer aanwezig met een eigen podium met daarop zeven ijzersterke acts. Wim Barzilay maakte foto’s zodat we weer een mooi foto-verslag van ons podium hebben kunnen maken.

Emmy Eve

De singer/songwriter Emmy Eve trapt de middag af. De partytent wordt opgebouwd om de band te ontzien van de voorspelde regendruppels. Fijne verhalende popliedjes, een lekker begin van de middag.

Marvin Dee Band

Toch teveel regen om het podium en de spullen droog te houden, dus de band verplaatst zich naar binnen. Voor Marvin Dee Band geen probleem, ook in intieme setting komen de nummers en samenzang mooi naar voren. Petje af voor de flexibiliteit van de band.

Katie Kruel

Inmiddels houdt de regen op en breekt zelfs de zon door. Tijd om iedereen wakker te schudden met de heftige riffs en screams van Katie Kruel.

Gorgeous Guerrilla Effect

De jonge indie-band staat twee keer geprogrammeerd op het festival. De band wordt aangekondigd met de nadruk op de spelling van de bandnaam; twee keer de ‘r’ en twee keer de ‘l’, dat schijnt nogal vaak fout te gaan. Na het spelen, moeten ze snel door naar de volgende show.

The Legendary Orchestra of Love

Ze worden aangekondigd als “een beetje vreemd, maar wel lekker”. The Legendary Orchestra of Love is zowel vermakelijk om te zien als naar te luisteren.

Golden Caves

Golden Caves heeft zich inmiddels bewezen als sterke rock-act. De mysterieuze liedjes worden aandachtig beluisterd door het publiek.

Life’s Electric

Zanger Ferry is speciaal voor de Rotterdamse shows overgevlogen vanuit Engeland. Met maarliefst vier optredens in twee dagen, geeft de band zich volledig tijdens de show. Het terras staat lekker vol, er wordt uit volle borst meegezongen met de hit Caterpillar.