Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam, Hiphop & Electronics

Morgen is het zover… de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, Hiphop & Electronics!

Met een ruime diversiteit binnen allebei de categorieën, belooft het weer een bijzondere avond te worden en tevens de laatste finale van 2017. De Hiphoppers zullen om de beurt de jury proberen in te pakken met hun 20 minuten durende set. De Electronics finalisten krijgen een uur de tijd om ter plekke een track te bouwen met behulp van een samplepack, aangeboden door Triphouse Rotterdam. De vijf finalisten per categorie strijden morgen, 7 oktober, in de live finale te BIRD. Nieuw dit jaar is dat de categorie winnaars tevens worden genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Wie zijn de Hiphop finalisten?

ALEXA is een Nederlandstalige vocaliste/MC afkomstig uit Rotterdam met Zuid-Afrikaanse, Nederlandse en Indonesische roots. Ze tourde in het verleden al door binnen en buitenland met het hiphop collectief Dam Dutchess.

De Kraker heeft een passie voor woorden en taal. Naast het schrijven van poems, schrijft hij al ongeveer vijftien jaar lyrics voor hiphop tracks. Dit is uitgegroeid naar wereldwijde collabo’s met artiesten overzee.

FABZ Pi zijn geluid valt te omschrijven als eigentijds, maar met een zeer persoonlijke tint. Met teksten gebaseerd op eigen spirituele ervaringen wil FABZ Pi breder denkende mensen aanspreken.

MC JR & Th‘Acquisition hebben beide al een schat aan ervaring in de hiphop scene. In 2017 viel het besluit om samen een nieuw project te starten. De tracks vormen een samenvatting van alle sounds en invloeden waar de mannen, als pioniers van het nachtleven, mee te maken kregen.

Shagga Ranx ken je misschien van het duo Takkie & Ranx, maar nu rockt hij ook solo het podium. Met zijn positieve en agressieve charisma, talent en zelfverzekerdheid garandeert hij dat het dak eraf gaat.

Wie zijn de Electronics finalisten?

Animistic Beliefs hypnotiseert met electrobeats en maakt gebruik van vintage drumcomputers en synthesizers.

Dread Pitt heeft een breed scala aan producties en is gespecialiseerd in trap, future bass en hiphop.

Holowave verwerkt soundscapes in diverse stijlen. Zijn tracks zijn atmosferisch en spreken tot de verbeelding.

Rej. is een muziekduo dat de sounds van techno en deephouse heeft gebundeld.

De dames van Kiki Bonanza nemen geen blad voor de mond. Met beats variërend van hiphop tot gabber en live mcing.

publieksStemmen

Naast de felbegeerde juryprijs, is er ook een publieksprijs te winnen. Elke finalist heeft een persoonlijk Facebook-event. Je kunt stemmen op je favoriet door jezelf op aanwezig te zetten in het desbetreffende Facebook-event. Hieronder vind je de vijf finalisten per categorie met bijbehorende link. Stemmen kan t/m zaterdag 7 oktober, de stemmen worden geteld na afloop van de laatste act.

De Hiphop finalisten

Stem hier voor ALEXA.                  Stem hier voor De Kraker.          Stem hier voor FABZ Pi.

Stem hier voor MC JR &                 Stem hier voor Shagga Ranx.
T’hacquisition.

De Electronics finalisten

Stem hier voor Animistic Beliefs.  Stem hier voor Dread Pitt.        Stem hier voor Holowave.

Stem hier voor Kiki Bonanza.      Stem hier voor Rej.

De jury

Ook met de Hiphop & Electronics finale hebben we per categorie weer een indrukwekkende jury bestaande uit muziekprofessionals. Aan hen de eer om de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 aan te wijzen.

De Hiphop jury

 

Jeansen Djaoen
De van oorsprong Curaçaose Jeansen Djaoen (30) heeft in de afgelopen jaren veel kennis vergaard over de media en muziekmarkt. Hij werd nationaal bekend in 2011 met de EO documentaire Lost Boys dat over zijn leven ging. In 2013 begint Jeansen fulltime bij de jongerenradio zender NPO FunX waar hij naast reports maken ook advies geeft over de muziek voor de hiphop stream en een deel van de marketing voor zijn rekening neemt. In 2016 won hij de NTR radioprijs en werd ‘reporter van het jaar’.
Tevens heeft hij in de beginfase meegeholpen met het neerzetten van de talentenprogramma ‘FunX Talent’. Daarnaast runt hij al enkele jaren een (artist)management en publishing bureau waarmee hij met verschillende artiesten al successen en gouden platen heeft binnen gehaald.

Jaap Wiewel
Jaap Wiewel (35) is de helft van het in Den Haag gevestigde producers en engineering team Killing Skills. In de afgelopen 10 jaar heeft Killing Skills haar naam kunnen vestigen in de nationale en internationale hiphop scene door te werken met artiesten als The Partysquad, Dret & Krulle, Steen, Gikkels, Joe Kickass en O.S.T.R.
Met de laatst genoemde Poolse rapper O.S.T.R. heeft Killing Skills in de afgelopen 5 jaar meerdere multi-platinum platen geproduceerd  en zijn zij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en succesvolle producers van Polen op dit moment. Onder de naam Killing Skills Academy organiseren ze verschillende lessen en cursussen op het gebied van producing en engineering bij instellingen zoals HiphopHuis, Haags Hiphop Centrum, Sound Education etc.
Solomon Kifle
Solomon Kifle is product manager bij Sony Music. Ooit begonnen uit liefde en passie voor muziek, maar nu het snelst groeiende label van Nederland. De kracht van Sony Music is het ontdekken van talent in een vroeg stadium. Zij zorgen voor het profesionaliseren van talenten met de nodige support tot aan de top. Solomon helpt mee met het ontwikkelen van projecten, shows neerzetten, marketing strategieën, management en coaching van de artiest.

De Electronics jury

Esther Roozendaal / Estroe
In 1998 begon Estroe met dj-en en wordt gezien als een van de weinige vrouwen die het internationaal naar de top heeft geschopt. Ze heeft als artiest gereisd naar o.a. Amerika, Rusland, Japan en Canada. Berghain, Tresor en Dance Valley zijn slechts een greep uit de plekken waar ze gedraaid heeft. In 2002 was ze een van de residents bij Off The Record nights in club Ma22o. Vanaf daar ontwikkelde ze haar stijl. Ze staat bekend om haar warme, subtiele techno mixes en tech house dat varieërt van subtiel en warm naar donker en energiek. in 2009 bracht ze haar debuut-lp Elemental Assets uit, inclusief een featuring met Miss Kittin. In 2014 begon ze haar eigen label Rosedale Records. Daarnaast geeft ze o.a.  workshops bij de Red Bull Music Academy en workshops in Ableton.


  © Katja Rupp PHOTOGRAPHY

Mark Buning
Mark Buning heeft als producer en dj ‘Fader’ al een half leven achter zich. Na de Red Bull Music Academy in 2010 in Londen succesvol afgerond te hebben, brengt hij momenteel muziek uit op het populaire Zweedse platenlabel ‘Studio Barnhus’. Daarnaast bestiert hij al weer enige jaren zijn eigen label ‘Borneo Records’ waar hij met zijn eigen muziek, maar ook met die van vrienden en persoonlijke helden, een exotische laidback mix van house, disco, en electro op vinyl uitbrengt.

                                                     Credits fotograaf: Suzan Geldhoff


Jeff Solo
Jeff Solo is een zeer diverse en actieve Rotterdamse artiest. Genres varieëren van house tot rock. Ook is hij betrokken bij de kunstsector in Rotterdam. De afgelopen jaren heeft hij o.a. zijn eerste solo-track Silk 108 uitgebracht als primeur bij I-D Magazine in 2015 en werkte samen met Hollywood & Vine in 2016. Daarmee bracht hij de door chicago house geïnspireerde Love & Hate uit met een video die exclusief via Thump werd gereleased. Naast produceren en vele dj-gigs, is hij ook mede-oprichter van Operator Radio, het nieuwe online radio station in Rotterdam.

Tickets en locatie

De finale vindt plaats in BIRD. Er zijn nog tickets verkrijgbaar via deze link.
Om 19.30 gaat de zaal open en om 20.00 begint de Hiphop finale. De Electronics finale vindt plaats in de foyer en is gratis toegankelijk.

Zie hier waar BIRD ligt en hoe je er komt.

Tot morgen!

 

SKVR Talentzone auditie

Jong talent opgelet! Heb je altijd al met een band liedjes willen schrijven en opnemen? Dan is dit je kans! Binnenkort start de SKVR Talentzone Popmuziek, opnieuw in samenwerking met de Popunie.

Talentzone

Het doel is om een eigen ep te maken en die tijdens een optreden te presenteren. In 18 weken tijd wordt aandacht besteed aan onderwerpen als songwriting, opnamen, productie, arrangeren, theorie en presenteren. SKVR Muziek werkt o.a. voor de fotoshoot samen met de Popunie.

Auditie

Om aan de Talentzone mee te kunnen doen heb je behoorlijke vaardigheiden op je instrument nodig; de minimale eisen kun je aanvragen (zie hieronder). Ervaring met het spelen in een band is een pré. Belangrijk is ook je motivatie en je beschikbare tijd. De auditie is op donderdag 26 oktober.

Lesprogramma:

26 oktober – Auditie
2, 9 november – Popgeschiedenis
16, 23 november – Theorie
30 november, 7, 14, 21 december – Songwriting
11, 18, 25 januari – Productie/arrangeren
1,2, 22 februari – Opnamen
15 februari – Bio schrijven/fotoshoot Popunie/interview
8 maart – Podium presentatie/video opnamen
15 maart – Podium presentatie/stageplan Popunie
22 maart – Optreden/CD presentatie

Aanmelden voor de auditie

Voor meer informatie en het inschrijfformulier stuur je een e-mail naar Franklin Smith via f.smith@skvr.nl

Lees hier meer over het traject Talentzone.

Bekijk hieronder video’s van de voorgaande Talentzone bands.