Ella East – Where To Go

  • Where To Go

  • Ella East
    • Genre: Singer/Songwriter
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: self-released

Dromerig, meeslepend en aanstekelijk. Zo begint de debuut-ep van Ella East, de Rotterdamse band rondom de Sietske Oosterhuis. Het nummer I Run Away kleurt een prachtige en warme sfeer vanaf de eerste noot. Je aandacht is er direct bij, net zoals London Grammar dat kan en het is daarom niet vreemd dat dit nummer vergelijkingen met die band oproept. En dat is bedoeld als een absoluut compliment voor deze openingssong. De zang is bovendien betoverend, het instrumentarium meesterlijk en goed doordacht en het plezier spat van het geluid af.

En laten we het maar direct openbaren: Ella East zet die geweldige toon van het eerste nummer voort op de resterende vier nummers. Het titelnummer Where To Go neemt je mee op een lui ritme en heeft een refrein dat zich stante pede vastzet in je hoofd. De cd-speler gaat vanzelf op repeat en daarna nog een keer en nog een keer. Luister ook vooral naar de muzikale begeleiding, want die is minimaal, maar ook hier weer indrukwekkend pakkend. Where To Go gaat vrijwel geruisloos over in As I Am, waarop Oosterhuis wederom alles, en dat is veel, uit haar sterke stem haalt en de andere bandleden het nummer groots inkleuren.

In I Can’t Go Back gaat het tempo iets omhoog, een popsong. Maar wel één van de buitencategorie ‘geweldig’. Ook hier valt weer de enorme kracht van de melodie op, de zin om het nummer vaker te draaien. Op het gebied van songwriting scoort Ella East sowieso een vette voldoende. Op een schaal van één tot 10? Een dikke negen! Ervaar het zelf, luister het album en betrap jezelf erop dat je er vanaf seconde één middenin zit. De ep eindigt met de single en ballad Would It Be. Hier komt alles samen, een magistraal slotakkoord. Het bewijst de enorme kracht van de ep. En dus is één ding zeker: Ella East blaast je vijf nummers lang volledig omver!

Check de website van Ella East of volg de band op Facebook!

Selectie Grote Prijs van Dordt (categorie Bands) bekend

De selectie van de Grote Prijs van Dordt, categorie ‘Bands’ is bekend! Deze bands gaan vanaf 15 december strijden om een plek in de finale en maken kans op te gekke prijzen die hun carrière een stapje verder helpen.

Voorronde 1: LOUD
Zaterdag 15 december 2018

Global Hericide – hardcore punk, Dordrecht
Tin Man Syndrome – alternative hardrock/nu-metal, Rotterdam
Urban Distortion – alternative rock, Schiedam
Vermin – doom death groove, Spijkenisse
Shabby Harry’s – smoking gun trash rock ’n roll, Rotterdam

Voorronde 2: ROCK
Zaterdag 19 januari 2019

Graftak – poppunk/rock, Rotterdam
Bone Yard – alternative rock, Schiedam
Mental Shift – shoegaze/alternative rock, Zwijndrecht/H.I. Ambacht
Mr Overdrive – alternative rock, Rotterdam
Rockford – rock/stoner, Noordhoek

Voorronde 3: POP
Zaterdag 16 februari 2019

Mary Syll – pop, Dordrecht
Shortout Kid – indie, Rotterdam
Stella Warden – pop, Dordrecht
The Beatnik – pop/soul/rock/funk, Rotterdam
Van Bezemwijk – Nederpop, Barendrecht/Rotterdam

Voorronde 4: POP/ROCK
Zaterdag 16 maart 2019

There There – rock, Breda
Sticky Sweet – alternative rock, Rotterdam
Hidden Doors – rock n’ roll, Barendrecht
SPIRITBOX – alternative, indie, rock, Breda
Blunderbuzz – Europeana rock, Dordrecht

Band Boost = Grote Prijs van Dordt
De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost, is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten.

De laatste editie van de Band Boost werd gewonnen door metalband The Great Hurricane Escape en zij wonnen daarmee onder andere een optreden op Wantijpop, wat voor veel bands een belangrijke mijlpaal is. Zij spelen 5 januari 2019 ook op een speciale Grote Prijs van Dordt Showcase in de Power Stage van Bibelot, samen met tweede prijswinnaar No More Heroes uit Zwijndrecht.