Winnaars Rotterdam Music Awards 2020 bekend

Middels een zinderende online Awardshow, die in het gloednieuwe Theater Zuidplein werd opgenomen, zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards 2020 bekendgemaakt! Op zondag 29 november vond de uitzending plaats als afsluiter van de Rotterdamse Popweek.

Het publiek kon een week lang stemmen op de genomineerden in zes categorieën: Beste Track, Beste Album, Beste Podium, Beste Festival, Beste Corona Initiatief en De Belofte. Dit jaar konden we een recordaantal van 18.500 stemmen noteren!

Winnaars
Een brede diversiteit onder de genomineerde tracks in de categorie Beste Track zorgde onder andere voor een verrassende winnaar. De Rotterdam Music Award voor Beste Track werd gewonnen door downtempo/deathcore band Distant met Hellmouth. Het nummer is afkomstig van het meest recente album Dawn of Corruption. Met het winnen van deze award treden zij in de voetsporen van Voidcrawler die vorig jaar won met het nummer Burn.
De categorie Beste Album wordt in samenwerking met 3voor12 Rotterdam gepresenteerd. In deze categorie won Steff met het album Wat Denk Ie Zelf de Award. Wat Denk Ie Zelf verscheen in februari op het Utrechtse Infected Records.

Steff is vooral eerlijk en het album is een hoogst persoonlijke plaat waarop hij zichzelf een spiegel voorhoudt. In de tijd van de Punchout Battles werd Steff al geroemd om zijn harde en directe rapstijl; agressief én grappig ging hij de verbale strijd aan met alles en iedereen.

Bar³ won de award voor Beste Podium. Bar³ is de no-nonsense laidback nachtkroeg op nummer 17 van de Nieuwe Binnenweg, direct naast Rotown. Normaal gespoken relax je hier op één van de banken, kies je een singletje uit op de jukebox of hang je lekker aan de bar, luisterend naar de plaatjes die worden gedraaid.

Door de coronamaatregelen zag het jaar er natuurlijk ook voor Bar³ anders uit. Uit liefde voor muziek heeft Bar³ in deze tijd hun podium digitaal zichtbaar gemaakt om artiesten toch een kans te geven om op te treden en gezien te worden. Met een studiokwaliteit opname van de muziek en een clip die door iedereen terug te zien is op het YouTube kanaal van Bar³!

 

De Award voor Beste Festival werd gewonnen door het MOMO Fabrique Festival. 
Omdat er door de pandemie geen reguliere festivals kunnen plaatsvinden, organiseerde Motel Mozaïque beging september het tweedaagse festival MOMO Fabrique in de vorm van een route over het bizar vette terrein van AVL Mundo, de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout. Een groot succes; met uitverkochte routes en lovende reacties van pers, bezoekers en artiesten!

 

De nieuwe categorie Beste Corona Initiatief is speciaal bedoeld voor diegene die ondanks alle tegenslagen toch iets bijzonders neer hebben gezet of niet nalieten acts toch zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen. PRSPCT Quaranstream Broadcast won deze award!

Het Rotterdamse PRSPCT imperium van Thrasher maakte de quarantaine periodes minder saai door vrijwel dagelijks uitzendingen te doen via een speciale PRSPCT Recordings – QRNTNCST Live Broadcast page. Ook werd er een heuse PRSPCT Radio app ontwikkeld. Een 24h broadcasting station waarop alle uitzendingen, streams en dagelijkse liveshows samenkomen en gespeeld kunnen worden. Inmiddels al met 3000+ abonnees.

Bovendien organiseren ze sinds juni de An Evening With… serie in WORM – ‘sit down’ events voor 30 bezoekers waarbij lokale en (inter)nationale artiesten optreden!

 

De Exportprijs werd vorig jaar gewonnen door popster NAAZ. Ze had de best mogelijke reden om niet aanwezig te zijn, aangezien ze op dat moment op tour was met Melanie Martinez. Dit jaar hebben we de gelegenheid genomen om haar de prijs alsnog te overhandigen!

In de categorie De Belofte werden alle vier de jurywinnaars van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2020 genomineerd. Singer/Songwriter Liza Weald wist de meeste stemmen te bemachtigen en mocht de award in ontvangst nemen. Liza Weald wint hiermee een werkbudget van €10.000,- voor een natraject op maat.

  Foto copyright © Govert Kreuk

De Rotterdam Music Awards
De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten.

Ondanks dat 2020 vanwege alle corona perikelen anders verloopt, willen we juist ook dit jaar de welverdiende Awards uitreiken. Door middel van online stemmen heeft het publiek bepaalt welke artiesten en organisatoren beloond werden voor hun prestaties in het afgelopen jaar.

Vanwege de coronamaatregelen werd de uitreiking iets anders gehouden dan voorgaande jaren. Zo werd de uitreiking o.a. van te voren opgenomen in Theater Zuidplein voor 30 bezoekers en op zondag 29 november, als afsluiter van de Rotterdamse Popweek, uitgezonden.

De Awardshow werd gehost door MC JR en Evita de Roode en tijdens de uitzending kon je optredens van Elten Kiene, Naaz, WOWI en Liza Weald voorbij zien komen. Gemist? De uitreiking is nog hier te bekijken:

 

Samenwerking
Voor Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 40 Rotterdamse albums.

De Rotterdam Music Awards worden georganiseerd door de Popunie en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Partners zijn 3voor12 Rotterdam en Stager..

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards was dit jaar onderdeel van het Rotterdamse Popweek programma.

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Uitreiking Rotterdam Music Awards 2020

De Rotterdam Music Awards 2020 winnaars worden vanavond bekend gemaakt! Kijk hier mee naar de uitreiking van de Rotterdam Music Awards die eerder opgenomen is in Theater Zuidplein. Wie vallen er dit jaar in de prijzen in de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Beste Corona Initiatief, Beste Track, Beste Album en De Belofte?

Je ziet het hier vanaf 20:00!

Met o.a. performances van Elten Kiene, Naaz en WOWI!

Samenwerking
Voor de categorie Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 40 Rotterdamse albums.