Uitreiking Rotterdam Music Awards 2020

De Rotterdam Music Awards 2020 winnaars worden vanavond bekend gemaakt! Kijk hier mee naar de uitreiking van de Rotterdam Music Awards die eerder opgenomen is in Theater Zuidplein. Wie vallen er dit jaar in de prijzen in de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Beste Corona Initiatief, Beste Track, Beste Album en De Belofte?

Je ziet het hier vanaf 20:00!

Met o.a. performances van Elten Kiene, Naaz en WOWI!

Samenwerking
Voor de categorie Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 40 Rotterdamse albums.

De Rotterdam Music Awards worden georganiseerd door de Popunie en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Partners zijn 3voor12 Rotterdam en Stager..

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards is dit jaar onderdeel van het Rotterdamse Popweek programma.

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Music Talks Panel: Festivals en Corona (livestream)

Op donderdag 3 december heeft Music Talks een nieuw panelgesprek op de planning staan. Dit keer wordt het onderwerp Festivals en Corona behandeld. Over de toekomst van muziekfestivals in Rotterdam en daarbuiten en de donkere schaduw dat Covid-19 geworpen heeft over de culturele en evenementensector. Hoe gaat deze toekomst eruit zien? Kijk mee met de livestream van het panel!

Music Talks
In deze Music Talks Special onderzoeken wetenschappers en muziekprofessionals uit de scene de huidige toestand en toekomstperspectieven van muziekfestivals in Rotterdam en daarbuiten. Dit wordt met name gevoeld door de vele muziekfestivals die de afgelopen decennia dominant zijn geworden in de popmuzieksector. Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn van de maatschappelijke lockdown? En in hoeverre leidt dit tot nieuwe, innovatieve en creatieve benaderingen van live muziek?

Panelleden
Het panel zal bestaan uit Frankie Dros (Blijdorp Festival), Pim Kipp (Metropolis Festival), Claudia Raven (Rotterdam Unlimited), Immanuel Spoor (Eendracht Festival & Festival Downtown), Britt Swartjes (Erasmus Universiteit Rotterdam), Femke Vandenberg (Erasmus Universiteit Rotterdam), Gareth de Wijk (Thrasher, PRSPCT) en Aziz Yagoub (Poppodium Annabel).

Het panel wordt gehost door Julian Schaap en Britt Swartjes (Erasmus Universiteit Rotterdam) met Holly Dicker als moderator.

Een muzikaal optreden is er van de Rotterdamse singer/songwriter en producer Luka.

Deze Music Talks editie is een samenwerkingsverband met de Popunie in het kader van Meet The Pro.