Music Talks Panel: Festivals en Corona (livestream)

Op donderdag 3 december heeft Music Talks een nieuw panelgesprek op de planning staan. Dit keer wordt het onderwerp Festivals en Corona behandeld. Over de toekomst van muziekfestivals in Rotterdam en daarbuiten en de donkere schaduw dat Covid-19 geworpen heeft over de culturele en evenementensector. Hoe gaat deze toekomst eruit zien? Kijk mee met de livestream van het panel!

Music Talks
In deze Music Talks Special onderzoeken wetenschappers en muziekprofessionals uit de scene de huidige toestand en toekomstperspectieven van muziekfestivals in Rotterdam en daarbuiten. Dit wordt met name gevoeld door de vele muziekfestivals die de afgelopen decennia dominant zijn geworden in de popmuzieksector. Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn van de maatschappelijke lockdown? En in hoeverre leidt dit tot nieuwe, innovatieve en creatieve benaderingen van live muziek?

Panelleden
Het panel zal bestaan uit Frankie Dros (Blijdorp Festival), Pim Kipp (Metropolis Festival), Claudia Raven (Rotterdam Unlimited), Immanuel Spoor (Eendracht Festival & Festival Downtown), Britt Swartjes (Erasmus Universiteit Rotterdam), Femke Vandenberg (Erasmus Universiteit Rotterdam), Gareth de Wijk (Thrasher, PRSPCT) en Aziz Yagoub (Poppodium Annabel).

Het panel wordt gehost door Julian Schaap en Britt Swartjes (Erasmus Universiteit Rotterdam) met Holly Dicker als moderator.

Een muzikaal optreden is er van de Rotterdamse singer/songwriter en producer Luka.

Deze Music Talks editie is een samenwerkingsverband met de Popunie in het kader van Meet The Pro. 

Extra informatie
Datum: donderdag 3 december
Locatie: livestream via YouTube of Kanaal 2 van Operator-Radio
Tijd: 20:00
Entree: gratis
FB-Event

De Rotterdamse Popweek start op woensdag!

Rotterdamse Popweek 2020 – Let’s Get Digital

De achtste editie van de Rotterdamse Popweek gaat komende woensdag 25 november van start. Van woensdag 25 t/m zondag 29 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we met een aantal Popweek Specials die voornamelijk in een digitale of coronaproof vorm zullen plaatsvinden. Alle specials zijn bekend en zetten we nog even voor je op een rij. 

Popweek Specials: 

Woe 25 nov: Meet The Pro – Inside The Programmer’s Mind – Roodkapje 20:00
We starten de Popweek met een nieuwe Meet The Pro sessie! In Roodkapje gaan we in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt?  

Het panel zal bestaan uit o.a. Leon van Rijnsbergen (programmeur Baroeg/Baroeg Open Air), Conchitta Bottse (programmeur Paard, Producent ADE Beats) en Daan Holthuis (programmeur/marketeer Patronaat). Als vanouds zal het panel gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Do 26 nov: Van Belofte Tot Winnaar – Live Stream vanuit Rotown (online only)
De vier Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam winnaars Bkk, Lucky Blue, Vypes en Liza Weald zijn genomineerd voor de Rotterdam Music Awards categorie De Belofte.

Wie pakt de hoofdprijs op zondag 29 november? Op 26 november zie je een live performance van de vier acts vanuit Rotown!

Do 26 nov: Jessy Yasmeen – Isolation Tapes Live (online only) 20:00
Singer/songwriter Jessy Yasmeen presenteert haar Isolation Tapes als livesessie opgenomen in Blue City 010, het oude Tropicana, samen met haar band bestaande uit toetsenist Vincent van Liempd en drummer Jeroen Smelik.

Vr 27 nov: Attent Presents The Kelly Family thema-avond 20:00
The Kelly Family kun je zien als één van de grootste counterculture en spirituele muziekgroepen van de 20e eeuw. Broedplaats ’t O-tje / Attent organiseert daarom een thema-avond rondom deze vermaarde Kelly Family. De artiesten treden hierbij op in de geest van The Kelly Family dus verwacht geen covers, alhoewel dat niet uitgesloten is.

Tijdens deze avond treden sowieso de volgende artiesten op: Daryl Grootfaam (spoken word artiest/zanger), Willie Darktrousers (volkszanger), X-enia (experimentele noisepop) en DJ Wanneer.

Za 28 nov: ‘The Bass Battle’ Michel van Schie – Kino 14:00
Bassacademy.com presenteert ‘The Bass Battle’ met Michel van Schie in Kino. Tijdens ‘The Bass Battle’ ga je het muzikale gevecht aan met de beste studio- en sessiebassist van Nederland: Michel van Schie! Tijdens deze intieme en exclusieve masterclass deelt Michel zijn jarenlange expertise en skills met jou!

Za 28 nov: Submit Fest Presents Another Now + to live among wolves (Live Stream) 20:00 – 22:00
De Rotterdamse organisatie Submit Fest en Baroeg gaan online voor deze editie van Submit Fest Presents. Op zaterdag 28 november stond eigenlijk de 2020 editie van Submit Fest gepland, maar door de coronamaatregelen kon deze helaas niet doorgaan. Er werd gekozen voor een Presents show in de vorm van een live stream, met optredens van Another Now en to live among wolves.

Za 28 nov: Eighty5ive x Club Talks – Theater Zuidplein 20:30
Theater Zuidplein en Eighty5ive slaan de handen ineen voor een serie van vier avonden met verschillende collectieven en platforms uit Rotterdam en daarbuiten. Gezamenlijk brengen zij avondvullende programma’s met muziek als rode draad. Thema’s als zelfontplooiing en female empowerment komen voorbij in een mix van talks, workshops, lokale showcases en meer.

De eerste organisatie die Eighty5ive in de Kleine Zaal van het gloednieuwe Theater Zuidplein uitnodigt is Club Talks, een talkshow voor en door creatives.
Op het programma staan Raw Roets, Naaz en het aanstormende ontwerpersduo Fat Crayon Creative.

Zo 29 nov: Uitreiking Rotterdam Music Awards 2020 (online uitzending) 20:00
De Rotterdam Music Awards zijn dé popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten en ook dit jaar zullen de Awards uitgereikt worden in zes categorieën!

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards wordt opgenomen in Theater Zuidplein en op zondag 29 november online uitgezonden als afsluiter van de Rotterdamse Popweek!

Wat is er nog meer in de Rotterdamse Popweek te beleven? 
Naast de Popweek Specials is er deze vijf dagen nog veel meer te zien en te doen.
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!