Het is weer bijna tijd voor de Rotterdam Music Awards 2021!

De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Ondanks dat ook 2021 vanwege alle coronaperikelen anders verloopt dan we allemaal gehoopt hadden, willen we dit jaar weer de welverdiende Awards uitreiken.

De categorieën Beste Clubavond en de Exportprijs komen ook dit jaar logischerwijs te vervallen. Hier komt dit jaar de Stimuleringsprijs voor in de plaats. In totaal worden er dus Awards uitgereikt in zes categorieën!

 

#RdamMusicAwards21

Stemmen
Aanstaande maandag 29 november worden alle nominaties bekendgemaakt en vanaf dan kan er gestemd worden per categorie. Door middel van online stemmen worden de winnaars bepaald voor: Beste Podium, Beste Festival, Stimuleringsprijs, Rotterdamse Track van het Jaar, Rotterdams Album van het Jaar (powered by 3voor12 Rotterdam) en De Belofte.

Stemmen op jouw favoriet kan van maandag 29 november 10:00 AM t/m maandag 6 december, 12:00 PM.

Uitzending Rotterdam Music Awards 2021
De uitreiking van de Rotterdam Music Awards zal dit jaar te zien zijn in aangepaste vorm. Helaas kan er dit jaar geen award show plaatsvinden, maar zenden we op zaterdag 11 december een Rotterdam Music Awards special uit, waarin alle winnaars bekendgemaakt zullen worden. Hou onze pagina’s in de gaten, want meer info volgt snel!

Samenwerking
Voor de categorie Rotterdams Album van het Jaar wordt samengewerkt met 3voor12 Rotterdam. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft samen met de Popunie een selectie gemaakt van de beste 30 Rotterdamse albums.

De Rotterdam Music Awards worden georganiseerd door de Popunie en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Partners zijn 3voor12 Rotterdam, Stager. 

Programma muzikantendag 2021 compleet

Op zaterdag 27 november is het tijd voor de Muzikantendag 2021. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Dit jaar in een aangepaste vorm, maar niet minder leuk want iedereen kan de Muzikantendag gratis online bezoeken!

Muzikantendag
Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Er zijn meer dan voldoende mensen uit de muziekindustrie aanwezig. En dus heb je voldoende gelegenheid om te netwerken, je vragen te stellen en je demo te pluggen.

Programma
Door de aangepaste vorm kan slechts een select aantal muzikanten de Muzikantendag fysiek bezoeken in de Melkweg Amsterdam. Het programma is als volgt:

In de Oude Zaal zijn er drie panels. ‘Do It Yourself With Others (i.s.m. MMF)’, een panel waar Lars Kelpin (GRAP), Perquisite (Unexpected Records), Fijne Kreupeling (For Artistic Reasons) en Guillaume Warmerdam (LAB Music) plaats nemen.

Vervolgens zie je daar ‘Music Rights On Tour (i.s.m. Buma/Stemra, Sena & Norma)’ met Martijn Crama (Music United), Esther Maijer (Buma/Stemra), Silvia Biemans (Sena) en Yacine N’diaye (NORMA).

Tot slot is er in de Oude Zaal het panel ‘Hoe Breek Je Door In 2022?’ met Hugo Schaap (NPO 3FM), Chris Moorman (Popronde), Pien Feith (Friendly Fire) en Rita Zipora.

Verder vinden er In de Max nog een aantal panels plaats, o.a. een ‘drum clinic’ van Koen Herfst. ‘De Rol Van De Frontman- Vrouw’ en ‘De Ondernemende Muzikant (i.s.m. MusicMaker)’.
DemopanelDe Muzikantendag wordt afgesloten met het demopanel in de Max die wordt geleid door Rita Zipora en Jasper van Vugt. Voor een volle zaal luisteren muziekprofessionals naar demo’s en opnames van bezoekers. Als je de Muzikantendag bezoekt, kun je je demo op USB of CD inleveren bij de infobalie in de foyer van de Melkweg. Uit de ingeleverde demo’s worden er een aantal geselecteerd om behandeld te worden tijdens het demopanel.

Bekijk de website voor het volledige programma en tijdschema.