Programma muzikantendag 2021 compleet

Op zaterdag 27 november is het tijd voor de Muzikantendag 2021. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Dit jaar in een aangepaste vorm, maar niet minder leuk want iedereen kan de Muzikantendag gratis online bezoeken!

Muzikantendag
Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Er zijn meer dan voldoende mensen uit de muziekindustrie aanwezig. En dus heb je voldoende gelegenheid om te netwerken, je vragen te stellen en je demo te pluggen.

Programma
Door de aangepaste vorm kan slechts een select aantal muzikanten de Muzikantendag fysiek bezoeken in de Melkweg Amsterdam. Het programma is als volgt:

In de Oude Zaal zijn er drie panels. ‘Do It Yourself With Others (i.s.m. MMF)’, een panel waar Lars Kelpin (GRAP), Perquisite (Unexpected Records), Fijne Kreupeling (For Artistic Reasons) en Guillaume Warmerdam (LAB Music) plaats nemen.

Vervolgens zie je daar ‘Music Rights On Tour (i.s.m. Buma/Stemra, Sena & Norma)’ met Martijn Crama (Music United), Esther Maijer (Buma/Stemra), Silvia Biemans (Sena) en Yacine N’diaye (NORMA).

Tot slot is er in de Oude Zaal het panel ‘Hoe Breek Je Door In 2022?’ met Hugo Schaap (NPO 3FM), Chris Moorman (Popronde), Pien Feith (Friendly Fire) en Rita Zipora.

Verder vinden er In de Max nog een aantal panels plaats, o.a. een ‘drum clinic’ van Koen Herfst. ‘De Rol Van De Frontman- Vrouw’ en ‘De Ondernemende Muzikant (i.s.m. MusicMaker)’.
DemopanelDe Muzikantendag wordt afgesloten met het demopanel in de Max die wordt geleid door Rita Zipora en Jasper van Vugt. Voor een volle zaal luisteren muziekprofessionals naar demo’s en opnames van bezoekers. Als je de Muzikantendag bezoekt, kun je je demo op USB of CD inleveren bij de infobalie in de foyer van de Melkweg. Uit de ingeleverde demo’s worden er een aantal geselecteerd om behandeld te worden tijdens het demopanel.

Bekijk de website voor het volledige programma en tijdschema.

Extra Informatie:
Datum: zaterdag 27 november
Locatie: Online en bij de Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Volg Muzikantendag op Facebook , Instagram en YouTube.

Niet Poetsen Maar Lullen Podcast #5 | Rats On Rafts

In de Popunie Podcast reeks Niet Poetsen Maar Lullen gaat muziekliefhebber Saar Gerssen met mensen uit de Rotterdamse muziekscene in gesprek over hun favoriete herinneringen, verhalen en memorabele momenten.

Welk moment van een Rotterdams festival is iemand echt bijgebleven? Welke clubavond was fantastisch en waarom? Wat was het wildste concert wat ze hebben neergezet of hebben meegemaakt? Wat maakt de Rotterdamse muziekwereld nou zo bijzonder? Dit en meer hoor je in Niet Poetsen Maar Lullen!

In deze vijfde aflevering gaat Saar in gesprek met Arnoud Verheul en David Fagan van Rats On Rafts. De band is ondertussen Rotterdams erfgoed met hun lange, succesvolle bestaan en maken post-punk met een knipoog naar de new wave van de jaren ’80.

Toen corona toesloeg kon Rats On Rafts hun album Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths niet live vertonen, dus besloten ze de handen ineen te slaan met verschillende kunstenaars om een interdisciplinaire muziekfilm te maken. Onder meer het proces rondom deze film wordt uitgebreid besproken.

Hiernaast komt ook de recente tour in Japan en het contact met Franz Ferdinand naar boven. Net als het belang van de vroegere Exit voor de band en Rotterdamse muziekpioniers zoals de Rondos en Kiem, waar Rats On Rafts ook mee samen heeft gewerkt. Mooie herinneringen worden besproken én er wordt nagedacht over de toekomst. Enjoy!

Voorlopig gaat de band eerst in Europa en de UK touren met de Black Lips en daarna gaan ze weer verder met waar ze goed in zijn. Hard werken en sterke muziek maken. Er zijn al veel mijlpalen behaald, maar uitgespeeld is de band nog lang niet. Dus hou ze in de gaten!