Programma Muzikantendag On Tour Middelburg compleet

muzikantendagHet programma van de Muzikantendag on Tour in De Spot in Middelburg is compleet. Aan het programmaschema zijn onder meer toegevoegd: Buffi Duberman, Pim van de Werken en vertegenwoordigers van Top Notch, Octopus Agents, Popronde, FunX, OOR, State Magazine, Music United en Effenaar.

Daarnaast zijn er panels als Plan je release, De regio uit en de Buma/Stemra Townhall Meeting. In het afsluitend Demopanel nemen vertegenwoordigers van AT Bookings, 3FM/Serious Talent, Radio 2 en 3voor12 plaats. De Muzikantendag on Tour in Middelburg vindt plaats op zaterdag 12 april in De Spot. De dag wordt geopend door Broeder Dieleman.

Panels, workshops en masterclasses
Wat komt er kijken bij de release van je album of ep? Farid Benmbarek (Top Notch) en Pim van de Werken geven je een stappenplan voor het uitbrengen in eigen beheer.

Engels leren door woordjes te stampen en de grammaticaregels uit je hoofd te leren? Dat kan anders. De taalcoach van de sterren, Buffi Duberman, geeft haar beroemde workshop Rock Your English.

Een nieuw onderdeel op de Muzikantendag on Tour is de Town Hall Meeting. Deze bijeenkomst wordt gepresenteerd door bestuursleden van Buma/Stemra. Zelf ervaren in het vak van auteur of uitgever, kunnen zij alles vertellen over wat Buma kan betekenen voor muzikanten. Muzikanten kunnen op hun beurt alles vragen over Buma/Stemra: over bijvoorbeeld het lidmaatschap, auteursrecht, afrekeningen en de ontwikkelingen op digitaal vlak.

Feedback op demo’s
In het afsluitende demopanel bespreken Ruud Peeters (AT Bookings), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2) en Menno Visser (3voor12) een selectie van de ingeleverde demo’s.

Voor muzikanten die persoonlijke feedback willen, is er het demospreekuur. Er zitten in De Spot ruim 30 vertegenwoordigers klaar van onder meer Radio 2, 3FM/Serious Talent, Massive Music, B2 Music, Dox Records, OOR, nu.nl, Effenaar, Top Notch, Octopus Agents, FunX en Popronde. Inschrijven voor het demospreekuur kan op de dag zelf, vanaf de opening.

Ook is er de mogelijkheid om advies te vragen over de promotie van je band of act. Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie), Kevin Bouwens (De Andere Plugger) en Martijn Mischgofsky (Misc Agency) zitten klaar voor advies over bio’s, bandfoto’s, online presentatie en promotie in het algemeen.

Programma compleet
Eerder werden de namen van onder meer Marien Dorleijn van Moss (workshop songwriting) en Mister and Mississippi (Het succesverhaal van…) bekend gemaakt. Verder is er de clinic Zuco Sound over live electronica en het succesvolle panel Hoe kom ik op de radio?

De tweede voorjaarseditie van de Muzikantendag on Tour vindt plaats op zaterdag 3 mei in De Meester in Almere.

Extra informatie
Datum: zaterdag 12 april
Locatie: De Spot, Beddewijkstraat 15, Middelburg
Aanvang: 11:30 uur
Entree: 10 euro (voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.)

Een overzicht van het programma is te vinden op de website van de Muzikantendag.

Vanavond zesde voorronde Fanatics in Grounds

fanatics_bannerKom woensdag 9 april naar GROUNDS! De zesde voorronde van Fanatics staat dan op het programma. Ook deze editie hebben ze weer bijzondere deelnemers die uitblinken in verschillende disciplines. De deelnemers met een talent voor zang en songwriting zullen zich van hun beste kant laten zien. Acht deelnemers strijden om een plek in de finale voor de Fanatics Rabobank Award ter waarde van 1000 euro.

De deelnemers zijn:

– Zimmie (zang/acteren/spoken word)
– Rachella en Rahuia (zang)
– Victor Schipper (singer/songwriter)
– Evy Jordan (zang)
– Laureen (zang)
– Farah (zang)
– Tricky Gullivan (rap)
– Dialorian (zang)
– Murvien (zang)
– Alson Angel (zang)
– Faya Fanko (zang)
– Hello Friday (indie/rockband)

De presentatie van de avond is in handen van Gianni Noten. Boyd Grund a.k.a. DJ Boyd bedient de ‘ones and two’s’. Dus alleen daarom al de moeite waard om eens te komen kijken!

De jury
Iedere maand kiest een deskundige jury een winnaar die in aanmerking komt voor een finaleplek en de Fanatics Rabobank Award. Dit keer bestaat de jury uit niemand minder dan Immanuel Spoor (Eendracht Festival), Pam Feather (zangeres) en Sevdaliza (MC). Daarnaast kiest het publiek haar eigen winnaar die doorgaat naar de halve finale.

Fanatics is het maandelijks terugkerende Open Podium van SKVR voor jong talent. Iedere eerste woensdag van de maand geeft Fanatics Rotterdamse jongeren tussen de 15 en 25 jaar de kans om te laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van dans, muziek, acteren, spoken word, ontwerpen, exposeren en meer. Laat je verrassen door een gevarieerd programma.

Extra informatie zesde voorronde Fanatics
Datum: woensdag 9 april
Locatie: GROUNDS, Buytewechstraat 68, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 2,50 euro (kaartjes kunnen uitsluitend aan de deur betaald worden)

Voor meer informatie bezoek je de website van SKVR.