Programma Muzikantendag On Tour in Leiden

Muzikanten-Dag-_header-algemeenNa een drukbezochte editie in Apeldoorn, komt de Muzikantendag On Tour zaterdag 6 juni naar Leiden. Muzikanten en professionals ontmoeten elkaar in Gebr. de Nobel voor een volle dag met panels en netwerkmomenten. Het programma voor deze Zuid-Hollandse editie is rond. De dag wordt geopend door Jan Douwe Kroeske. Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met het Demopanel, waarbij vier experts plenair feedback geven. In Leiden zijn dit Kelsey Coockson (3FM/Serious Talent), Max van Bossé (Paradiso), Arjan de Ruiter (NPO Radio 2) en Menno Visser (3voor12).

Panels en workshops
De Muzikantendag On Tour biedt muzikanten zakelijke en artistieke bagage in de vorm van panels en workshops. Musicmaker presenteert een panel over het schrijven van muziek in opdracht, met Basil Kühne, Arriën Mollema en Perquisite. Dries Bijlsma (producer Typhoon), laat zien hoe hij te werk gaat in een workshop produceren.

De Bassist en Slagwerkkrant presenteren een clinic over bas en drums door Hans Eijkenaar en Michel van Schie. Airplay kan je veel opleveren als act, maar hoe wordt je op de radio gedraaid? Muzieksamenstellers van 3FM, NPO Radio 2 en Pinguin Radio lichten dit toe. Buffi Duberman geeft haar populaire workshop Rock Your English waar ze ingaat op het schrijven van Engelse teksten.

Als muzikant moet je tegenwoordig ook een ondernemer zijn. Ruud Hoevenaar (EZ Boekhouding) en Sem Bakker (Rohe Advocaten) geven inzicht in de zakelijke kanten van het muzikantschap. Eerder bevestigd zijn de panels Geld verdienden doe je zo, De meerwaarde van een platendeal en Het managersforum. Het complete programma vind je hier.

Advies op maat
Ruim zestig professionals zijn aanwezig voor persoonlijk advies en feedback op demo’s en promotieplannen. Je kunt je muziek laten horen aan vertegenwoordigers van NPO Radio 2, Tin Ear Management, Popronde, Subroutine, Full Spectrum, Noah’s Ark, Dox Records, 3FM, Sony Music, Universal Music, 3voor12, Warner, AT Bookings, Massive Music, Top Notch en nu.nl.

Marketingexperts van onder meer Piece of the Puzzle, Misc en de Herman Brood Academie checken bio’s, promotiefoto’s, online branding en social media strategie. Nieuw is de mogelijkheid om een afspraak te maken met een medewerker van het Sena Muziekproductiefonds voor hulp bij je aanvraag voor een subsidie voor een plaatopname.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, de Bassist, Slagwerkkrant, Gebr. de Nobel en Gigant.

Extra informatie
Datum: zaterdag 6 juni
Locatie: Gebr. de Nobel, Marktsteeg 4-8 Leiden
Aanvang: 11.00 uur
Entree: € 10,- klik hier voor online vvk | gratis voor leden van Buma of Sena, aanmelden via één van deze sites verplicht.

Popunie clipoverzicht van mei 2015

logo_CLIPOVERZICHT_webHet Popunie clipoverzicht van mei staat klaar! Ook de afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe videoclips verschenen van Rotterdamse acts en bands. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

 

volg-ons-op-youtube

Hef – Wat Doe Je

Bongomatik – Happiness Factory

LaBaby LaJefa – A Quien Le Importa

MarryMarv & Maximus – Hashtag

Sammie & Jack Diamond – Cruise

De Skaggerz – Tussendoortje

Mo$heb ft. Kraaitje – Waar De Maan Niet Schijnt

Scep Kendallovic – Overstanding

Petrol – This Feeling

Raw Roets – Americano

Ntjam Rosie – Forever Love

Distant – Slither

Liptease – Happy

Cheryl Ozturk – Boohoo

Kaascouse – Beethoven

All Comes Down – Tidal Wave

Mark Blomsteel – Crank It (Live Uit Lloyd)

Finesselande – Lambos In De Zomer (ft. Maximilli)

Lion Bobmano – Cyaan Run Away

Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs

The Lumes – Title

Marutyri – Gaudí (The Tribe)

Maaike Siegerist – Close To The Edge (Acoustic)

Amerildo de Krijger – Je Kent De Rest ft. Caza

Goodnight Moonlight – Mountain Boy

De Likt – Rotterdam/Shag & Halve Liters (live @ WORM)

Mankes – Surely

Marquis (Cthuluminati) – Deorum Ludum

Autumn Child – Let Go (Windsong) / live at Slaakhuys

Fabz Pi – A Dedicated (Jon Bellion) Remix/Cover