Uitgelicht: Muzikantendag On Tour naar Delft

muzikantendagIn oktober wordt de Haagse Pop Week weer traditiegetrouw in de herfstvakantie georganiseerd, namelijk van vrijdag 17 t/m zondag 26 oktober.

Dat betekent dat Den Haag weer tien dagen lang volop in het teken staat van de Haagse popmuziek. Van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan een dampend of knetterhard optreden op één van de bekende podia die de stad rijk is.

Naast het bezoeken van de vele optredens kunnen muzikanten dit jaar ook een uitstapje maken naar Delft voor de Muzikantendag On Tour. Deze vindt namelijk plaats op zaterdag 25 oktober en wordt o.a. in samenwerking met het Haags Pop Centrum georganiseerd. Het programma bestaat uit een combinatie van panels, masterclasses, clinics en demopitches.

MD_fotoClinics, workshops en lezingen
De Muzikantendag biedt workshops en masterclasses over de zakelijke én artistieke kanten van het muzikantschap. Leendert Haaksma gaat in zijn clinic dieper in op de vraag hoe je een studiosessie succesvol aanpakt. In Het succesverhaal van Mister and Mississippi gaat het over de pijlsnelle carrière van de band. De muzieksamenstellers van landelijke radiozenders vertellen je hoe je op hun zender kunt doorbreken. De huur zal betaald moeten worden, dus is er in verschillende panels aandacht voor het verdienen van geld. Taalcoach van de sterren, Buffi Duberman, neemt de Engelse spelling en grammatica onder de loep. En Farid Benmbarek (Top Notch) geeft tips en adviezen voor een succesvolle release.

Persoonlijke feedback
De Muzikantendag on Tour is voor muzikanten de gelegenheid om de juiste mensen uit de industrie te ontmoeten en hun demo bij hen te pluggen. Er zijn ruim vijftig vertegenwoordigers aanwezig van onder meer DWDD, Top Notch, Massive Music, 3FM, Agents After All, FunX, Radio 2 en 3voor12. Muzikanten kunnen daarnaast terecht voor feedback op hun bandbio, Facebook pagina, online presentatie en promotiefoto van gerenommeerde pr-managers en (online) marketing experts.

Over de Muzikantendag On Tour in Delft
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, netwerken en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM/Serious Talent, HPC, Popunie en De VAK met medewerking van Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface en Gitarist.

Extra informatie
Datum: zaterdag 25 oktober
Locatie: De VAK, Westvest 9, Delft
Aanvang: 11:00 uur (tot 18:30 uur)
Entree: 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van de Muzikantendag.

Uitgelicht: CATA’s lied Noorderlicht zet Make-A-Wish Nederland in de schijnwerpers

Persfoto CATA-Noorderlicht 300dpiCATA brengt het lied Noorderlicht uit en schenkt de opbrengst aan Make-A-Wish Nederland. Noorderlicht omarmt het verhaal van ‘wenskind’ Sanne van Mourik, die vanaf 23 oktober te zien is in het programma Over Mijn Lijk (BNN).

Het ontstaan van Noorderlicht
Voor het lied Noorderlicht werd CATA geïnspireerd door de Limburgse Sanne van Mourik, die in het voorjaar van 2013 via Make-A-Wish Nederland met cabaretier Pieter Derks haar eigen cabaretstuk mocht maken. Deze lang gekoesterde wens ging in vervulling toen Sanne in de hoopvolle eindfase van haar hersentumorbehandeling verkeerde.

Toen niet veel later bleek dat door uitzaaiingen nog maar 2% overlevingskans bestond, besloot de achttienjarige scholiere haar ‘bucket list’ waar te maken. Om haar droom om het noorderlicht te zien te laten uitkomen, verzamelden ruim 700 leerlingen en docenten van het Sittardse Trevianum zich aan de startstreep van de zogenaamde ‘Run4Sanne’. De zeer geslaagde actie kon uiteindelijk niet voorkomen dat Sanne vroegtijdig kwam te overlijden en het noorderlicht nooit zou zien.

Sanne’s verhaal bereikte CATA, geboren en getogen in dezelfde regio, via familie en vrienden. Het was begin 2014 toen ze tijdens het componeren van muziek aan Sanne werd herinnerd. Ontroerd schreef ze Noorderlicht.

Samenwerking Over Mijn Lijk (BNN)
In dit tv-programma wordt voor langere tijd een aantal ongeneeslijk zieke jongeren gevolgd. Op 23 oktober wordt Sanne geïntroduceerd. Op de website van Over Mijn Lijk is op de ‘levenslijn’ van Sanne vanaf dan de videoclip van Noorderlicht te zien. De videoclip is gemaakt in samenwerking met BNN, Mmuseum Boijmans Van Beuningen en L1TV. Een gedeelte van het lied is tevens te horen onder de laatste aflevering op 27 november.

Stichting Make-A-Wish Nederland
De stichting bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Omdat Make-A-Wish Nederland veel voor Sanne en haar ouders heeft betekend, schenkt CATA alle opbrengsten van het lied aan de stichting. Op 28 november maakt CATA het eindbedrag groots bekend.

cataaaOver CATA
CATA is een eigenzinnige, expressieve artiest. Ze staat bekend om haar vocale diversiteit, confronterende performance en theatraal geïnspireerde popmuziek. Geprezen door onder andere Bart van Loo en Tonny Eyk werd haar talent begin 2014 direct opgepikt en beloond met de Liesbeth List-prijs en de publieksprijs van Waterpop. Haar muziek en performance zijn meeslepend, emotioneel, rauw en fragiel. Ook staat CATA op zaterdag 15 november in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie singer/songwriter.

Lees verder, download en doneer op de actiepagina! Voor meer informatie over CATA bezoek je haar website.