Programma Muzikantendag in Rotterdam compleet

muzikantendag 310928_509644335750032_1926852359_nHet programma van de Muzikantendag in Rotterdam op zaterdag 8 juni is rond. Dave von Raven van The Kik opent de Rotterdamse editie. Uit Engeland komt Rob MacAllister (Music Ally) voor de workshop How To Become A Facebook Pro.

Tijdens het demospreekuur kunnen muzikanten feedback krijgen op hun demo van vertegenwoordigers van Top Notch, Sony, Mojo, Double Vee Concerts, Radio 2 en 3FM. Buffi Duberman heeft de Nederlandse popscene Engels leren spreken en schrijven en dat zal ze ook doen tijdens deze Muzikantendag. De Muzikantendag on Tour wordt op zaterdag 8 juni georganiseerd in LantarenVenster.

The Kik is een (neder)beat band uit Rotterdam, opgericht in 2011 door voormalige leden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. De bandleden zijn hoorbaar geïnspireerd door The Beatles en The Kinks. Na het verschijnen van de eerste, Engelstalige single My Eyes Are Still Dry/Here’s Hoping speelde de band in het Nederlandse clubcircuit en op grote festivals als De Zwarte Cross en Noorderslag. The Kik is momenteel huisband van De Wereld Draait Door.

Facebook training
Facebook is wereldwijd het grootste sociale netwerk. Bijna alle muzikanten zijn wel aanwezig op Facebook. Maar hoe maak je een goede fanpage? En hoe verkoop je tickets en je muziek via je fanpage? Tijdens deze training leren muzikanten hoe ze een goede Facebookpagina opzetten en deze kunnen inzetten in hun promotie.

Programma compleet
Er zijn workshops van onder meer Racoon (compositie) en Tim Knol (songwriting). Verder zijn er de panels ‘Je muziek op Spotify en iTunes’, ‘Hoe kom ik op de radio?’, ‘De ondernemende muzikant’, ‘Geld verdienen met je muziek’ en over muziekrechten.

Beoordelen demo
Er is het afsluitend demopanel waar voor een volle zaal vertegenwoordigers van Mojo, 3FM, Pinguin Radio en Radio 2 een selectie van de ingeleverde demo’s bespreken. Voor wie persoonlijke feedback wil is er het demospreekuur met meer dan 40 vertegenwoordigers van onder meer Agents After All, Dox Records, Bungalup, Top Notch, Sony, Mojo, Double Vee Concerts, Radio 2 en 3FM. Inschrijven voor het demospreekuur kan op de dag zelf, vanaf 11:00. Vol is vol, dus kom op tijd.

blokkenshcema 966887_523130614401404_1902726399_o
Klikkerdeklik! Download het blokkenschema op de website van de Muzikantendag.

Maak tot woensdag 5 juni kans op kaarten voor de Muzikantendag. Mail je motivatie naar francis@popunie.nl. Let op: Op = op!

Extra informatie
Datum: Zaterdag 8 juni
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Aanvang: 11:00 uur
Entree: 10 euro
Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis (Aanmelden kan via de website van Buma of via de website van Sena).

De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, POPGroningen, de Popunie met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van  Muzikantendag on Tour.

 

Singer/songwriter Maxime Philips doet grote Engelse tour

Persfoto maximeIn het afgelopen jaar heeft Maxime Philips (20 jaar, Heerjansdam/Rotterdam) enorme avonturen meegemaakt, die hebben geleid tot de uitnodiging om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Soul Acoustic Tour van Punch Records in het Verenigd Koninkrijk. Ray Paul (PMG).

De manager van de tour vond Maxime perfect bij het concept passen, nadat hij haar meerdere keren had zien optreden tijdens New Skool Rules eerder dit jaar. Hij zei enthousiast : “Maxime Philips has a unique voice and great songs and she will definitely do good in the UK market”.

Tijdens New Skool Rules trok Maxime Philips niet alleen de aandacht van Ray Paul (PMG) Ammo Talwar (Punch Records) maar ook een A&R manager van een Major Label is zeer geïnteresseerd in Maxime (die overigens hier in Nederland ook aan de weg aan het timmeren is nadat ze zich in oktober plaatste voor de Exchange van stg. Epitome Entertainment en uit 500 auditanten werd gekozen om in Atlanta met grammy award winning producers Anthony Dent (Destiny’s Child, Notorious BIG, Jay Z etc.) en Needlz (Bruno Mars, 50 cent, Lupe Fiasco) te werken. Vlak daarna werd zij ook uitgekozen om te laten zien wat zij in huis had tijdens de Music Matters Award van stg. Music Matters. Daarna heeft Maxime Philips in Nederland o.a. optredens verzorgd tijdens Honkpop, NK Straatvoetbal, RopaRun en in Bird en zij zal in juli ook bij North Sea Round Town optreden. Dit alles terwijl ze ook nog aan het afstuderen is bij Zadkine Popacademie.

Tour
De eerste stop van deze 7 steden tour is het Go North Festival in Schotland op 6 juni, waar zij een 10 minuten set zal neerzetten. Daarnaast zal zij ook nog optreden in het fameuze Jazzcafé in Londen, waar alle grote der aarden hebben gestaan van Stevie Wonder tot Amy Winehouse. Ook zal zij optreden in Birmingham, Manchester, Liverpool, Cardiff, Nothingham etc. Zij zal daar haar eigen geschreven werk ten gehore brengen en zichzelf begeleiden op haar gitaar. En vanaf 4 juni zal Maxime een kleine perstour doen met o.a. Bang FM, Flavour Mag, Power 102 en google+ uk!

Maxime Philips haar stijl is het beste te omschrijven als een mix tussen Adele en Erykah Badu muzikaal en tekstueel geïnspireerd door Stevie Wonder en Bob Dylan.

Voor meer informatie bezoek je de Facebook pagina van Maxime Philips.