Rotterdam Music Awards: vrijdag de bekendmaking van de genomineerden

Op vrijdag 24 november worden om 12.00 uur de nominaties voor de Rotterdam Music Awards bekendgemaakt. Dit is tevens het startschot voor het publiek om op deze website te gaan stemmen op hun favorieten. De online stembus wordt op maandag 4 december om 12.00 uur gesloten.

Meer informatie
De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Door middel van online stemmen bepaalt het publiek in zeven categorieën welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Een nieuw moment en een nieuwe locatie
De uitreiking van de Rotterdam Music Awards vindt dit jaar plaats in KINO Rotterdam. In de grandeur van de stijlvolle zaal KINO1 zal de awardshow volledig tot haar recht komen. Anders dan voorgaande jaren is het evenement dit jaar geen onderdeel van de Rotterdamse Popweek. Een bewuste keuze van de organisatie om het evenement te verplaatsen naar 11 december als dé jaarafsluiter van de Rotterdamse popsector.

De categorieën
De awards worden uitgereikt in de categorieën Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track en Exportprijs. Nieuw dit jaar zijn de categorieën De Belofte en Beste Album. De Belofte is in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van €10.000,- en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. De genomineerden zijn St. Solaire (Bands), St. Maane (Singer/Songwriter), MC JR & Th’Acquisition (Hiphop) en Animistic Beliefs (Electronics). De nieuwe categorie Beste Album wordt samen met 3voor12 Rotterdam georganiseerd. De redactie van 3voor12 Rotterdam heeft een longlist van zeventig albums van Rotterdamse makelij teruggebracht tot een selectie van twintig.

Programma awardshow
Op maandag 11 december worden de awards uitgereikt en zullen diverse Rotterdamse artiesten de muzikale intermezzo’s verzorgen. De avond wordt aan elkaar gepraat door het charismatische duo Jeroen Naaktgeboren en Evita de Roode.

 

Resumé uitreiking Rotterdam Music awards
Datum: maandag 11 december 2017
Locatie: KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam
Inloop: 19.30 uur
Tijden: 20.00 – 22.30 uur
Entree: op uitnodiging

Tourverslag: Mihael Hrustelj Trio in Taiwan

Wat een ervaring, onze tour in Taiwan.

Het begin van de reis

Ik vertrok met twee grote koffers, een gitaar een backpack en viel bijna op mijn gezicht bij het instappen van de trein.
Gelukkig had ik 300 jaar om van de schrik te bekomen tijdens mijn overstap op Hongkong airport. Daar maakten we voor het eerst kennis met het fenomeen Tyfoon.
Toen volgde onze tweede vlucht van anderhalf uur naar taiwan. Daar stapten we de regen in, die ons de rest van onze reis zou vergezellen.
Onze boeker wachtte ons op met een bordje waar met grote letters MIHAEL HRUSTELJ op was geschreven, en een evengrote glimlach. Na een prettige kennismaking gingen we op weg naar ons eerste hotel waar we ons snel klaarmaakten voor ons eerste optreden in het Brown Sugar restaurant.

Nieuwe liefdes en Aziatische gastvrijheid

In dit restaurant vond ik mijn nieuwe liefde. Ze heette Sushi en kwam uit de Taiwanese keuken.
Alhoewel Sushi me een goed gevoel gaf, kon ze de zenuwen niet volledig wegnemen. Tijdens mijn opwarming oefening trilden mijn handen als gevolg van de jetlag.
Ik maakte mij zorgen of de muziek wel goed uit de verf zou komen.
Gelukkig ging het optreden heel goed.

En toevallig waren daar ook enkele van de meest bekende Taiwanse pop- en jazzmuzikanten aanwezig. Na het concert ontmoetten we elkaar en maakten we plannen voor een studiosessie en een lunch. Mensen waren zo gastvrij! Ik heb erg genoten van hun hospitaliteit en het gevoel dat ze ons alles wilden geven. Eindelijk terug in het hotel. Het was 3 uur s’ochtends maar we zaten nog vol met energie. Om deze tijd is het 9PM in Rotterdam, dit betekend dat ik normaal gesproken bezig ben met mijn gitaar of vrienden of werk, maar zeker niet met slapen. We besloten wat te skypen met onze ouders en vrienden totdat de slaap kwam. Om 6:00 AM Taiwanse tijd was het eindelijk genoeg en we zijn we dood in bed gevallen. Volgende dag ontbeten we om 10:00 uur.

Chopsticks en regendruppels

Eten met chopsticks is een must. Geen vork of mes, bij wijze van hoge uitzondering misschien een lepeltje. Het ontbijt is net zoals lunch: typisch Aziatisch, en lichte gerechten met rijst. Het concert op de tweede dag was weer in Taipei. We speelden in Rhythm Alley, een kleine club met mooi geluid en het publiek was er nog beter dan op de eerste dag. Een goede feedback: mensen vinden onze Ethno-Balkan invloed en de vreemde maatsoorten echt leuk. Hier ontmoetten we de bekende harpist Paige Su en we reserveerden een studiosessie samen. Dat moest wel gebeuren, want we hebben beide een liedje dat Raindrops heet. Deze titel paste ook perfect bij het weer dat we de gehele tour hebben gehad! Regen. Regen met super sterkte!

Er waren ook enkele muzikanten die interesse hadden om samen een workshop van ons te krijgen. Ze wilden horen over onze manier van spelen, oefenen, en ons gebruik van vreemde maatsoorten. Ik was echt vereerd. De derde dag reisden we van Taipei naar de stad Kaohsiung – in het zuiden van Taiwan – met de sneltrein. Daar speelden we in de Madker club en -restaurant. Wederom een mooie atmosfeer, lekker eten en goed geluid. Na ons concert gingen we s’ avonds naar een plaatselijke markt waar je van alles kan vinden. We genoten er van een massage, Taiwanese steak, en lekkere verse sappen gemaakt van dragonfruit, passievrucht, avocado en andere exotische fruiten. Wederom… zo lekker!

Jamsessies met een harpist en meer regendruppels

De volgende dag was het tijd voor ons om terug te keren naar het noorden. Op naar Taoyung deze keer. Weer een nieuw hotel. In Taoyung hadden we een lunch met een paar muzikanten. Via hen hadden we een meeting in Downtown Studios waar sommige van de meest bekende Taiwanese popliedjes zijn gemaakt. De dag daarna moesten we op een groot festival spelen maar het weer was zo slecht dat de organisator het event moest afzeggen. Gelukkig investeerden we deze tijd in een live studio sessie met de harpist Paige Su… en hier is het resultaat:
”Time well spent” zou ik zeggen. Daarna liepen we nog een beetje rond in Taipei waarna we terugkeerden naar het hotel om bij te slapen voor onze laatste gig.

Het einde van het avontuur

Het was zo ver, het allerlaatste concert, als band hebben we met elkaar een verse connectie opgebouwd, als vrienden, broeders en muzikanten.

En we hebben nog nooit zo goed gespeeld als op deze tour. Evy, onze boeker, was enorm over ons te spreken en we zijn nog in goed contact met haar! We hebben enorm veel getalenteerde aardige mensen leren kennen! We zijn super dankbaar voor alles. Het is zo mooi dat wij allen samen zijn gekomen! Ik hoop dat we in de toekomst meer van dit soort avonturen mogen beleven! Tot die tijd wens ik jullie een goede reis!