Winnaars Rotterdam Music Awards 2017 bekend

Maandag 11 december zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards bekendgemaakt door de Popunie. Door het KNMI-weeralarm ‘Code Rood’ moest de awardshow in KINO Rotterdam helaas worden afgelast. Als alternatief is er een mooi filmpje gemaakt waarop de winnaars worden gepresenteerd.

Het publiek kon begin december tien dagen lang stemmen op de 84 genomineerden in zeven categorieën: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track, Beste Album, Exportprijs en De Belofte. In totaal is er dit jaar het recordaantal van 11.000 stemmen uitgebracht door het Rotterdamse publiek.

Winnaars
In de categorie Beste Podium is de Rotterdam Music Award gewonnen door Annabel. Een poppodium vol toonaangevende acts, feesten en festivals, gelegen in het bruisende Central District. Zij zijn de opvolger van de Baroeg die de award in 2016 in de wacht sleepte.

In de categorie Beste Festival ging de winst naar het Sodade Festival. Het festival waarin jaarlijks de muzikale rijkdom van de Kaapverdiaanse cultuur in Rotterdam gepresenteerd wordt. Zij zijn de opvolger van DÂK.

Speciaal voor de Rotterdamse nachtcultuur is er de award voor Beste Clubavond. Deze werd gewonnen door Modular dat inmiddels is uitgegroeid tot een clubavond in de Maassilo en een eigen buitenfestival. Zij volgen PRSPCT op.

In de categorie Beste Track waren er dit jaar 40 genomineerden. Vanwege het groeiende aantal briljante tracks van Rotterdamse artiesten stijgt het aantal genomineerden jaarlijks. De award werd gewonnen door Rod Malmok (alterego van Benny Rodrigues) voor zijn track Tronch. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Broederliefde die in 2016 won met Ik Was Al Binnen.

De Exportprijs werd in de wacht gesleept door Nelson Freitas. Deze Kaapverdiaanse zanger en producer heeft inmiddels vijf albums op zijn naam staan, vele hits en optredens op diverse continenten. Hij volgt Evil Activities op.

(Nelson Freitas)

Nieuw dit jaar bij de Rotterdam Music Awards was de categorie Beste Album die in samenwerking met 3voor12Rotterdam werd georganiseerd. Uit de 20 geselecteerde albums was het opnieuw Rod Malmok die de meeste stemmen verzamelde voor zijn debuutalbum Back To Square One.

(Rod Malmok – Copyright foto: Krijn van Noordwijk)

Ook nieuw dit jaar is de categorie De Belofte powered by Music Matters. Deze werd met overmacht gewonnen door Animistic Beliefs, de jury-winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Electronics. Het duo bestaande uit Linh Luu en Marvin Lalihatu behaalde veruit de meeste stemmen van de genomineerden in alle categorieën.

(Animistic Beliefs)


De Rotterdam Music Awards
De Rotterdam Music Awards zijn dè awards voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Door middel van online stemmen bepaalt het publiek in zeven categorieën welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.


Nieuwe categorieën

Nieuw dit jaar zijn de categorieën De Belofte en Beste Album. De Belofte is in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van €10.000,- en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. Voor Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12Rotterdam.

Uitreiking Rotterdam Music Awards in KINO afgelast

De uitreiking van de Rotterdam Music Awards 2017, die maandagavond vanaf 20:00 uur in KINO zou worden gehouden, gaat niet door. In verband met het afgegeven weeralarm Code Rood, heeft de Popunie moeten besluiten het event af te gelasten.

Het lijkt ons, evenals vele andere organisatoren van evenementen in de regio, onverantwoord om mensen op te roepen de weg op te gaan als het niet strikt noodzakelijk is. De uitslag van de Rotterdam Music Awards 2017 wordt vanavond vanaf 20.00 uur via de website en de socials van de Popunie bekend gemaakt.