Wie heb je nodig?

Kunst in de brede zin van het woord is persoonlijke smaak. Iedereen kijkt, luistert, beleeft de wereld en alle wonderlijke dingen daarin anders. Het maken van kunst is vaak dan ook een persoonlijk proces. Een zoektocht naar wie je zelf bent.

Toch heb je meer dan eens iemand anders nodig in dit proces. Op een beroepsopleiding vind je in je medestudenten medestanders, maar als vroege tiener sta je nog wel eens alleen. Ik was ook ooit een jonge veertienjarige met interesse in poëzie. Maar waar vind je dan andere leeftijdsgenoten die ook kunnen genieten van een boek of mooie dansvoorstelling?

Als je als jonge maker meedoet met Kunstbende krijg je namelijk niet enkel de kans om je talent te tonen. Er lopen namelijk rijen met andere jonge liefhebbers rond die allemaal dezelfde vragen hebben. Niet alleen krijg je de kans om met ze in gesprek te gaan, maar ook de mogelijkheid om workshops te volgen van professionals. Natuurlijk kun je naar de muziekschool of dansles volgen bij een grote school, maar in deze setting is het erg persoonlijk en bijzonder.

Veel van de Kunstbende-deelnemers houden er vrienden voor het leven aan over. Samen op het podium staan en misschien wel een groep vormen voor de toekomst. Daarnaast sta je in theaters en op podia waar jouw helden ook hebben gestaan. Dat alles doe je niet alleen, want Kunstbende zorgt ook voor een kunstcoach die je helpt bij je vragen.

Ik wil niet zeggen dat het makkelijk is om op het podium te staan met je eigen werk maar Kunstbende helpt je wel zo veel mogelijk. Toen ik 14 jaar geleden voor het laatst mee deed, was de feedback van jurylid Jeroen Naaktgeboren, bekend als stadsdichter van Rotterdam en de Woorddansers, precies wat ik nodig had om door te gaan. Nu jaren later zie ik het als de kans die ik niet had mogen missen. Grijp jij ook die kans?

Geef je nog snel op voor de selectieronde van Zuid-Holland!
Volg Kunstbende Zuid-Holland op Facebook of Instagram.

Gino van Weenen (1986) is overdag kunsteducator en schrijver, ‘s nachts betreedt hij de coulissen en komt tevoorschijn als performer, presentator en organisator. Kunst en Cultuur in Rotterdam is wat hij kent, andersom kennen zij hem. Met goede koffie en een boek vol woorden, dwaalt hij langs verlaten kades en dichtgeslibde snelwegen. Zijn lichaam is een prentenboek. 

Meld je aan voor de Meet The Pro sessie #31: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Tijdens de eerste Meet The Pro sessie van dit jaar ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ focussen we op hoe je in 2019 opvalt tussen het enorme aanbod van muzikaal talent. Als artiest ben je altijd opzoek naar dé manier om op te vallen, het grotere publiek te bereiken en jouw band/act onder de aandacht te brengen. 

Onderwerpen als: de stappen die je doorloopt als beginnende artiest, promotietips, platformen voor talentontwikkeling als Popronde en hot topics die jij als act/manager in de gaten moet houden dit jaar komen aan bod. Stel al jouw vragen aan het panel en krijg dé unieke kans om specifiek voor jouw situatie tips te krijgen.

Daarnaast vindt er voor het eerst de mogelijkheid plaats om je demo te laten horen aan het panel! Neem een USB-stick mee met jouw beste track en misschien krijg jij wel feedback van professionals.

Deze editie vindt plaats in Eurotrash United, onder het genot van een speciaalbiertje en in een fijne casual sfeer kan je jouw vragen stellen aan het panel bestaande uit Chris Moorman  (o.a Popronde, Welcome to the village) & Alfred van Luttikhuizen (o.a. John Coffey, Kamikaze PR) Vanouds wordt het panel gehost door Martijn Crama (artistmanager, docent & auteur Basisbagage).

Chris Moorman
Chris is verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij Popronde Nederland. En sinds dit jaar mag hij diezelfde verantwoordelijkheid dragen bij Welcome to The Village

Naast Popronde & WTTV programmeert hij FestiValderAa, Schipborg, duikt ‘ie regelmatig op in panels, jury’s of in de schoolklassen als gastdocent of vind je ‘m op festivals als tourmanager of gewoon als bezoeker.

Hij studeerde ooit Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG en organiseerde daar met vrienden onder de naam Solidaritas raves, songwriteravonden en het grootste waterpistolengevecht van Europa – dat uiteindelijk door de politie werd afgelast.

Alfred van Luttikhuizen
Alfred van Luttikhuizen is al meer dan 13 jaar ‘music professional’. Begonnen in de mediawereld bij KINK als presentator, producer, en coördinator live events zegde hij, na een kort avontuur bij 3FM, in 2010 z’n baan op en ging reizen… en vol voor het leven als muzikant.

Tijdens een jaar als boodschappenbezorger bij Albert schreef hij in 2011 met zijn band John Coffey het album Bright Companions. De zes daaropvolgende jaren toerde de band door heel Europa en bracht het twee albums en twee EP’s uit.

Sinds 2013 is Van Luttikhuizen Senior Project Manager bij Kamikaze PR, waar hij artiesten ondersteunt in A&R, creative marketing en PR. Na John Coffey startte hij in 2016 met een paar John Coffey-maatjes de band Tusky

Heb jij hoge ambities voor 2019? Zorg dan dat je erbij bent en ontvang tips & tricks van een heel tof panel! Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & schrijf je alvast in via het aanmeldformulier