Meld je aan voor de Meet The Pro sessie #31: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Tijdens de eerste Meet The Pro sessie van dit jaar ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ focussen we op hoe je in 2019 opvalt tussen het enorme aanbod van muzikaal talent. Als artiest ben je altijd opzoek naar dé manier om op te vallen, het grotere publiek te bereiken en jouw band/act onder de aandacht te brengen. 

Onderwerpen als: de stappen die je doorloopt als beginnende artiest, promotietips, platformen voor talentontwikkeling als Popronde en hot topics die jij als act/manager in de gaten moet houden dit jaar komen aan bod. Stel al jouw vragen aan het panel en krijg dé unieke kans om specifiek voor jouw situatie tips te krijgen.

Daarnaast vindt er voor het eerst de mogelijkheid plaats om je demo te laten horen aan het panel! Neem een USB-stick mee met jouw beste track en misschien krijg jij wel feedback van professionals.

Deze editie vindt plaats in Eurotrash United, onder het genot van een speciaalbiertje en in een fijne casual sfeer kan je jouw vragen stellen aan het panel bestaande uit Chris Moorman  (o.a Popronde, Welcome to the village) & Alfred van Luttikhuizen (o.a. John Coffey, Kamikaze PR) Vanouds wordt het panel gehost door Martijn Crama (artistmanager, docent & auteur Basisbagage).

Chris Moorman
Chris is verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij Popronde Nederland. En sinds dit jaar mag hij diezelfde verantwoordelijkheid dragen bij Welcome to The Village

Naast Popronde & WTTV programmeert hij FestiValderAa, Schipborg, duikt ‘ie regelmatig op in panels, jury’s of in de schoolklassen als gastdocent of vind je ‘m op festivals als tourmanager of gewoon als bezoeker.

Hij studeerde ooit Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG en organiseerde daar met vrienden onder de naam Solidaritas raves, songwriteravonden en het grootste waterpistolengevecht van Europa – dat uiteindelijk door de politie werd afgelast.

Alfred van Luttikhuizen
Alfred van Luttikhuizen is al meer dan 13 jaar ‘music professional’. Begonnen in de mediawereld bij KINK als presentator, producer, en coördinator live events zegde hij, na een kort avontuur bij 3FM, in 2010 z’n baan op en ging reizen… en vol voor het leven als muzikant.

Tijdens een jaar als boodschappenbezorger bij Albert schreef hij in 2011 met zijn band John Coffey het album Bright Companions. De zes daaropvolgende jaren toerde de band door heel Europa en bracht het twee albums en twee EP’s uit.

Sinds 2013 is Van Luttikhuizen Senior Project Manager bij Kamikaze PR, waar hij artiesten ondersteunt in A&R, creative marketing en PR. Na John Coffey startte hij in 2016 met een paar John Coffey-maatjes de band Tusky

Heb jij hoge ambities voor 2019? Zorg dan dat je erbij bent en ontvang tips & tricks van een heel tof panel! Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & schrijf je alvast in via het aanmeldformulier

Datum: maandag 25 februari 2019
Locatie: Eurotrash United, Vijverhofstraat 10, 3032 SN Rotterdam
Inloop: 19.30u. Start: 20.00u
Entree: €5 contant betalen s.v.p.
Demopanel: Neem je beste track op een USB-stick mee naar de sessie, en misschien krijg jij wel feedback van het panel!

Popunie Live presenteert RZLZ in BIRD

Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét geluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Geboren als Roza Lozica, groeit RZLZ op in Rotterdam in een uiterst muzikale omgeving. Klassieke muziek en de traditionele Dalmatische muziek Klapa domineren haar jeugdherinneringen, tijdens vakanties in Kroatië wordt volop gegeten en gezongen.

Roza volgt havo/vwo voor Muziek en Dans, een vooropleiding voor het Rotterdams Conservatorium. Uiteindelijk volgt ze laatstgenoemde Codarts-opleiding ook twee jaar, waarna ze voor een onzeker bestaan als artiest kiest, als achtergrondzangeres aan de slag gaat, met een groot aantal artiesten werkt en in heel Europa optreedt. “Muziek is heel belangrijk voor mij. Dit is hoe ik bij mijn gevoel kom. Ik wil ook graag anderen met mijn muziek raken”.

Als RZLZ tekent ze in 2017 bij Maktub Music Records met de even kwetsbare als krachtige track Floating waarop ze bijna soul-achtige vocalen over een donker en dwingende elektronische beat legt en een duidelijk statement maakt. ‘Making my choice and I’m gonna own it. “Het is voor mij nog steeds niet makkelijk om me in deze wereld staande te houden. Ik ben perfectionistisch, denk continu na over wat anderen van me zullen vinden, sociale media vind ik moeilijk omdat het vaak nep is. Ik worstel en die worsteling deel ik in mijn liedjes. Mijn muziek is een uitlaatklep waarbinnen ik niet nadenk over wat anderen van me vinden, waarin ik mezelf verlies en alles kwijt kan.”

Begin 2018 verscheen de ep Lioness, een verzameling tracks waar ook Floating deel van uitmaakt. De titeltrack laat heel duidelijk de dagelijkse worsteling van RZLZ horen. ‘I’m a lioness / But somehow I’m worthless.’ Maar het bevat ook de sprong naar voren, de bewuste keus om te vechten en een inspiratie te zijn. ‘When it’s me and the mirror/ We either choose to fight /Or face it all and rise.’

Waar het werk op Lioness al openhartig is, is bij die liedjes de productie leidend geweest in het schrijfproces. Dat levert een eclectisch geluid op waarin de klassieke muziek en de Kroatische roots uit haar jeugd evenveel plek hebben als pure popmuziek, rauwe soul, ronkende rock en R&B uit latere jaren, afgemaakt met een hedendaagse elektronische geluiden. De teksten zijn openhartig, maar staan in dienst van het totaalgeluid.

“Mijn nieuwere werk is nog persoonlijker. De teksten zijn de basis geweest, de muziek volgt. Voor het eerst in mijn leven, verzamel ik mensen om me heen die mij begrijpen en aanvoelen. Ook muzikaal doe ik dat, ik noem hen ‘mijn vertalers’. Ze helpen me om mijn gedachtes en ingevingen om te zetten in een pakkend geheel. Soms klinkt het dan meer alternatief, andere keren meer R&B of Urban, muzikaal en tekstueel zijn we compromisloos. Het doel blijft het uitdragen van iets waarvan ik had gewild dat iemand mij dat had verteld toen ik jong was; dat als je zelf 100 procent cool bent met wie je bent en echt van jezelf houdt, je nooit eenzaam bent.”

Kom alvast in de stemming met de single Till The Rain Falls.