Geef je op voor de Meet The Pro sessie #22: Rock The Musicbizz

Kypski

Kypski. Foto door Thomas Geurts

De tweede Meet The Pro sessie van 2017 vindt plaats op maandag 17 april en gaat over hoe je de muziekbusiness rockt als een echte pro artiest. Dit keer niet op het Popunie kantoor, maar in het jubilerende Rotown! Welke stappen moet je zetten op je road to fame? Hoe creëer je één visie voor je band en kom je vanaf nul bij je uiteindelijke doel? Voor welke zakelijke beslissingen kom je te staan en hoe pak je deze aan? Wat zijn de absolute do’s en dont’s in je muziekcarrière?  

Voor antwoorden op deze vragen, en nog veel meer, hebben we drie artiesten uitgenodigd die je het hemd van het lijf kan vragen naar allerlei tips en tricks. Ze delen maar al te graag hun eigen verhaal met jullie. Door wie kan je immers deze vragen beter laten beantwoorden dan de artiesten zelf! Meet the artists:

Thomas Elbers – Kypski
Kypski, oftewel Thomas Elbers, is zesvoudig Nederlands dj kampioen en een ware scratch virtuoos. Wellicht het meest bekend van zijn werk in de band C’mon & Kypski. Van zalen als Paradiso tot de Webster Hall in New York en festivals als Pinkpop en Glastonbury, Kypski heeft ze plat gespeeld!

Carsten John Coffey

Carsten van John Coffey

Carsten Brunsveld – John Coffey
Carsten bouwde als drummer en manager van loud rock&roll band John Coffey door hard werken een solide bestaan op. Begonnen in zweterige cafés tijdens de Popronde, speelde hij uiteindelijk op vele grote festivals en deed internationale shows. Tegenwoordig is Carsten werkzaam als manager bij Radar Agency waar hij onder anderen 45ACIDBABIES onder zijn hoede heeft.

Janneke Nijhuijs – The Indien, The Deaf, e.a.
Janneke kan je onder andere kennen van The Indien, The Deaf en Smutfish, maar daarnaast is ze ook achtergrond zangeres geweest bij Splendid en speelde ze op jonge leeftijd ook al alle zalen plat met Bad Candy. Daarnaast organiseerde ze onder andere Jam de la Creme en houdt ze zich bezig met het coaching van bands en muzikanten.

Martijn Crama is weer onze host. Vanuit zijn bedrijf Music United is hij bandmanager voor IX en docent.

Rotown bestaat op 30 april 30 jaar. Ze vieren hun verjaardag door 30 dagen lang elke dag een programma aan te bieden dat is uitgekozen door een speciale host! In dit kader presenteren wij deze Meet The Pro sessie van harte in Rotown.

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Extra informatie
Datum: maandag 17 april (let op: dit is niet op de gebruikelijke woensdag)
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 19
Aanvang: 20.00 u, start 20.30 u
Entree: € 5,- aan de deur (cash, geen vvk)

Tommy Moustache – EGO

  • EGO

  • Tommy Moustache
    • Genre: Alternative jazz
    • Release-type: CD, digitaal
    • Label: Self-released

Laten we eerlijk zijn: soms is het lastig om recensent van de lokale muziekscène te zijn. Natuurlijk gebeuren er een hoop mooie dingen en sta ik soms versteld van het vele talent dat onze mooie stad herbergt. Maar ook heel vaak is het gewoon net niet. Als de muziek goed is, laat de presentatie of podium act te wensen over, of erger nog, is het andersom. Het gebeurt gewoonweg maar weinig dat het hele plaatje klopt.

Toen ik de tweede cd van Tommy Moustache onder ogen kreeg, met de prachtige titel EGO, was ik derhalve hoopvol gestemd: dit zag er goed uit, heel goed zelfs.

Maar pas op, rustig aan. Dat zegt nog niets. Of toch wel? Natuurlijk begrijpt de lezer al waar dit heengaat, het mag geen verrassing meer heten: EGO is een document van de hoge klasse.

Al bij de eerste tonen zit het goed. Het tot single gebombeerde Hosternokke grijpt je meteen bij de strot en laat zien waar Tommy Moustache voor staat: psychedelische punkjazz.

Het doet mij denken aan een van de vele zijprojecten van de New Yorkse trompettist Frank London, Hasidic New Wave.

Dat zit hem bovenal in de lekkere ruige en repeterende gitaarpartijen van Jorn ten Hoopen, die samen met Bas Kloosterman op bas en Mark van Kersbergen op drums de basis legt voor de lyrische, ja haast extatische uithalen van saxofonist Jasper van Damme.

Ook de vervolgnummers van EGO zij stuk voor stuk raak. De lekkere funky bas op Bax! Baxbax! Bax! die het gesprek aangaat met een uit de bocht vliegende sax. Het lichtelijk absurde Joe’s Cameltoe Show, dat zowel in titel als muziek wijlen Frank Zappa in herinnering roept. Het zwoele Bruno en Rio Mantequilla die de lente inluiden.

Operation G-Ball vervolgens is misschien het minst toegankelijk van alle nummers, maar het sferische Boleratio maakt dat weer helemaal goed.

En wat te denken van Monacre, daar swingt het weer heerlijk de pan uit. Een lekkere strakke groove en heerlijk samenspel tussen drums en sax. En het laatste nummer: de ideale soundtrack voor een lekker foute Mexicaanse Western.

Voor mij staat het wel vast: Tommy Moustache is een stel puike musici die hun ego met recht laten gelden. Luisteren!

Vergeet ten slotte niet de website van de heren te bezoeken, alwaar een hilarisch introductiefilmpje voor het album EGO de juiste toon zet: te gekke humor en stijl in een prachtig verpakte jasje. Bravo! De releaseparty van EGO is maandag 10 april in Theater Walhalla.