Geef je op voor de Meet The Pro sessie #15: Buma/Stemra, Sena en Norma!

Meet The Pro breedbeeld BoekingenDe laatste Meet The Pro sessie van 2015 gaat over auteursrecht en naburig recht en vindt plaats op woensdag 9 december op het Popunie kantoor.

Hoe werkt het auteursrecht, en wat heb je er als band aan om je in te schrijven bij Buma/Stemra, Sena of Norma? Moet ik betalen voor mijn eigen muziek op mijn eigen site? Wat doen Sena en Norma voor mijn naburige rechten? Hoe bescherm je jouw muziek en hoeveel krijg je uitbetaald voor een livegig, radio- of tv-optreden? Allemaal vragen waar we dieper op ingaan tijdens deze sessie.

We hebben medewerkers van Buma/Stemra, Sena en Norma in het panel die al je vragen kunnen beantwoorden. Host is uiteraard weer Martijn Crama, bandmanager en docent vanuit zijn bedrijf Music United.

Meld je hier aan voor deze sessie!

Extra informatie
Datum: woensdag 9 december
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 19.30 u, start 20.00 u
Entree: € 5,- aan de deur
Wij zorgen voor een drankje!

Maria Mendes

0005910824_10Innocentia
cd-album / download-album
exotic jazz met Portugese nostalgia

Na een optreden in de Blue Note Jazz Club in New York, op het Montreux Jazz Festival en een heuse tour door Brazilië, bracht de van oorsprong Portugese jazz zangeres Maria Mendes op 13 november haar tweede album Innocentia uit.

Op dit nieuwe album staan eigen interpretaties van een aantal van haar favorieten, maar ook zelfgeschreven nummers. Naast haar vaste band leverde de virtuoze klarinettist Anat Cohen een bijdrage aan het album.

Maria Mendes presenteert Innocentia in november achtereenvolgens in Paradox (Tilburg), op 26 november in LantarenVenster (thuisstad Rotterdam) en een dag later in North Sea Jazz Club (Amsterdam).

Smile is het eerste nummer op de plaat, een prachtige opening met alleen zang en een directe tekst. Na een halve minuut valt de piano heel subtiel in en begin ik langzaam weg te dromen. Ze zet een hele fijne sfeer neer met dit eerste nummer.

Nummer twee is een mooi vervolg op het eerste nummer. Verrassend is dat deze tekst in het Portugees is, waardoor ik als Nederlandse gedwongen wordt om nog meer naar de melodielijnen en sfeer te luisteren. Na twee nummers ben ik verkocht, want wat een prachtig stemgeluid en mooie melodielijnen!

Ik luister verder en word omver geblazen door het nummer O Ovo, een zeer indrukwekkend nummer met gezongen scat en tweede stemmen gespeeld door klarinet. De nummers die halverwege de plaat te horen zijn, blijven wat mij betreft een beetje eentonig.

Het nummer Inverso duurt bijna vijf minuten en blijft te lang hangen in dezelfde sfeer. Hier zou nog net iets meer variatie aangebracht kunnen worden.In het nummer The Summer Knows heeft Maria af en toe moeite om haar zuiverheid vast te houden.

Maar gelukkig is daar Innocent Travels! Het nummer pakt me meteen, na een minuut heb ik kippenvel en maak ik een reis door het gezongen verhaal van Maria. Je gelooft elk woord dat ze zingt.

Over de arrangementen is goed nagedacht, het zijn stuk voor stuk mooie begeleidingen en ze ondersteunen haar pure stemgeluid heel goed. Hoe verder ik verdwaal in de mooie sfeer van het album, hoe meer ik benieuwd ben naar de live uitvoering van deze sterke nummers.

Wat dit album de moeite waard maakt om naar te luisteren is natuurlijk de prachtige stem van Maria en de variatie op de plaat. Door de dynamiek binnen de nummers en in de albumopbouw, blijf je geboeid luisteren naar het zeer sterke Innocentia.