Geef je op voor de Meet The Pro sessie #6: Promotie van je band

Meet The Pro sessie

Meet The Pro sessie over touren in het buitenland

In 2014 zijn er weer een aantal Meet The Pro sessies waarin we met een aantal sprekers dieper ingaan op een bepaald onderwerp dat muzikanten aangaat. De volgende sessie vindt plaats op dinsdag 22 april en gaat over promotie van je band.

Wat komt er kijken bij het promoten van je band? Hoe krijg je jouw band onder de aandacht van de pers? Wat zijn voorbeelden van succesvolle promo acties? Hoe werkt een perspromoter? Hoe kan je social media het beste inzetten? Allemaal vragen waar we dieper op ingaan tijdens deze sessie. Promotie is een breed begrip, daarom hebben we ook een divers palet aan sprekers uitgenodigd.

Panellid Bram de Wijs is drummer bij Only Seven Left en tevens degene die voor zijn band de media campagnes verzint. Hij kan goed vertellen hoe hij slim gebruik maakt van de digitale mogelijkheden en hoe je een viral verzint. Tevens maakt hij videoclips voor bands.

Jessica de Wal heeft een promotiebureau voor artiesten genaamd It’s All Happening. Ze wordt ingehuurd om voor bands als The Gathering en Johnny Dowd van A tot Z de promotie te doen.

Gespreksleider en ervaringsdeskundige is bandmanager en docent Martijn Crama, die ook een eerdere Meet The Pro sessie over management deed (en natuurlijk ook veel bezig is met promotie van zijn bands).

Let op! Onze Meet The Pro sessies hebben geen vrijwillige bijdrage meer maar een vaste entreeprijs van 5 euro, te betalen aan de deur. Graag wel vooraf aanmelden.

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeld pagina.

Extra informatie
Datum: dinsdag 22 april
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur / deur open: 19:30 uur
Entree: 5 euro aan de deur

Wij zorgen voor een drankje!

Bands gezocht voor optredens op Franse campings

Logo-RCN-Vakantieparken-NL02-RGBOrganisatie RCN zoekt verschillende bands die in juli en augustus kunnen optreden op verschillende campings in Frankrijk.

RCN Vakantieparken is met een aantal campings verspreid over heel Frankrijk. Je dient wel je eigen tentje mee te nemen, maar je kunt dan gratis op de camping staan.

Je hebt ook de keuze om een optreden op één camping te doen. Je bent dus niet verplicht om alle campings te doen.

Heb je hier interesse in of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar portlepine@rcn.fr.

Voor meer informatie bezoek je de website van RCN.