Meld je aan voor Meet The Pro sessie #29: Promoot jezelf naar de top!

Tijdens deze speciale Rotterdamse Popweek editie van Meet The Pro op maandag 5 november gaan we gedurende de sessie met een aantal ervaringsdeskundigen in op de vraag hoe jij je act (lees: merk!) het beste kan promoten door middel van social media, online content etc.

We focussen op hoe je als artiest mensen aan je weet te binden door gerichte marketing en hoe je social media beter kan inzetten om een fanbase te creëren.

Het panel bestaat uit:

Jochem Winterwerp.
Tien jaar lang gitarist én management Only Seven Left (wonnen o.a. Interactive Award voor hun concept zangergezocht.nl). Met Only Seven Left waren ze altijd op zoek naar creatieve manieren om de fans te bedienen. Jochem is zes jaar werkzaam geweest als head of marketing bij Friendly Fire (verantwoordelijk voor Best Kept Secret, concerten Kensington etc.). Tegenwoordig is hij freelance marketeer / content creator en manager van popband The Overslept.

Immanuel Spoor
Immanuel is eigenaar van On Track Agency (o.a. De Likt), directeur van De Nieuwe Lichting en freelance ondernemer. De Nieuwe Lichting organiseert o.a. Eendracht Festival, A Festival Downtown, Wijkpark, Pop-Ups, Jamsessies, Homegrown, Pow Wow (muziek programmering), overige externe programmering. In het verleden heeft hij gewerkt bij o.a. BoomDox, Flip Zeit, Grasnapolsky, On Track stage op Metropolis, Boom boom du Terre, Orange Grove, etc.

Geef je op via het formulier.

Datum: maandag 5 november
Locatie: Popunie kantoor.
Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30 uur. Start: 20.00 uur.
Entree: €5,- (contant betalen svp).

Wij zorgen voor een drankje!

De Popweek-route van Killian van Rossum

De Rotterdamse Popweek komt eraan en dat betekent keuzestress! Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid waardoor ruim 700 acts tijdens de Popweek 2017 hebben opgetreden op 100 locaties verspreid over de hele stad. Zie hier de tips van Killian, in de vorm van een Popweek-route.

Vrijdag 2 november 17.00 – REC Festival
Voor de derde keer kunnen we in Rotterdam genieten van het REC. festival. Op vrijdag en zaterdag vind je in Annabel, Perron, Bar, Bar Kelder en Transport een flinke variatie aan nationale en internationale artiesten. Voorgaande jaren heb ik mij altijd kostelijk vermaakt, dus dit belooft een mooi weekend te worden. Acts die ik persoonlijk erg interessant vind zijn de K1D, Idaly, Slowthai, Illa J en Rotterdams finest Green Cabin. Fan van hip-hop, techno, house, r&b, drum&bass, grime, disco en electro? Waag je kans en doe je dans!

Zaterdag 3 november 20.30 – TheColorGrey in BIRD
Een paar jaar terug kwam ik via Spotify toevallig op deze rapper uit. Ik dacht toen dat het om een Amerikaan ging, om er vervolgens achter te komen dat het onze Belgische buurman is. Zaterdag is hij te aanschouwen in onze eigen stad, in BIRD! Nu blijkt hij zijn muziek ook nog zelf te produceren, nou dan heb je mij. Fan van soulvolle hiphop gemixt met r&b en pop? ESSKEETIT!!

Zondag 4 november 15.00 – JOIA in Theater Walhalla
De Boxtelse singer/songwriter uit Rotterdam timmert al een aantal jaar aan de weg en bracht vorig haar debuutplaat Living It Now uit. Daarmee toerde ze de afgelopen maanden Nederlandse theaters af, met het Rotterdamse Theater Walhalla vooralsnog als eindhalte. Joia maakt volgens haar biografie ‘powerpop met een flamboyante twist’. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van haar muziek en dan zin we òk nog allebei Brabanders!

Maandag 5 november 19.30 – Meet The Pro
De Popunie presenteert regelmatig ‘Meet The Pro’ sessies waarbij professionals uit de muziekindustrie uiteenlopende thema’s bespreken die relevante zijn voor artiesten, muzikanten en andere organisaties. Ik ben zelf een aantal keer geweest en ging terug naar huis met nuttige informatie. Op 5 november kan iedereen weer aansluiten om te luisteren, te praten en te discussiëren over hoe je als act je marketing beter kunt inzetten om je fanbase te vergroten. Count me in!

Check het volledige programma via www.rotterdamsepopweek.nl