De Popweek-route van Killian van Rossum

De Rotterdamse Popweek komt eraan en dat betekent keuzestress! Het evenement is de laatste jaren explosief gegroeid waardoor ruim 700 acts tijdens de Popweek 2017 hebben opgetreden op 100 locaties verspreid over de hele stad. Zie hier de tips van Killian, in de vorm van een Popweek-route.

Vrijdag 2 november 17.00 – REC Festival
Voor de derde keer kunnen we in Rotterdam genieten van het REC. festival. Op vrijdag en zaterdag vind je in Annabel, Perron, Bar, Bar Kelder en Transport een flinke variatie aan nationale en internationale artiesten. Voorgaande jaren heb ik mij altijd kostelijk vermaakt, dus dit belooft een mooi weekend te worden. Acts die ik persoonlijk erg interessant vind zijn de K1D, Idaly, Slowthai, Illa J en Rotterdams finest Green Cabin. Fan van hip-hop, techno, house, r&b, drum&bass, grime, disco en electro? Waag je kans en doe je dans!

Zaterdag 3 november 20.30 – TheColorGrey in BIRD
Een paar jaar terug kwam ik via Spotify toevallig op deze rapper uit. Ik dacht toen dat het om een Amerikaan ging, om er vervolgens achter te komen dat het onze Belgische buurman is. Zaterdag is hij te aanschouwen in onze eigen stad, in BIRD! Nu blijkt hij zijn muziek ook nog zelf te produceren, nou dan heb je mij. Fan van soulvolle hiphop gemixt met r&b en pop? ESSKEETIT!!

Zondag 4 november 15.00 – JOIA in Theater Walhalla
De Boxtelse singer/songwriter uit Rotterdam timmert al een aantal jaar aan de weg en bracht vorig haar debuutplaat Living It Now uit. Daarmee toerde ze de afgelopen maanden Nederlandse theaters af, met het Rotterdamse Theater Walhalla vooralsnog als eindhalte. Joia maakt volgens haar biografie ‘powerpop met een flamboyante twist’. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van haar muziek en dan zin we òk nog allebei Brabanders!

Maandag 5 november 19.30 – Meet The Pro
De Popunie presenteert regelmatig ‘Meet The Pro’ sessies waarbij professionals uit de muziekindustrie uiteenlopende thema’s bespreken die relevante zijn voor artiesten, muzikanten en andere organisaties. Ik ben zelf een aantal keer geweest en ging terug naar huis met nuttige informatie. Op 5 november kan iedereen weer aansluiten om te luisteren, te praten en te discussiëren over hoe je als act je marketing beter kunt inzetten om je fanbase te vergroten. Count me in!

Check het volledige programma via www.rotterdamsepopweek.nl

Killian van Rossum is werkzaam voor Music Matters op het gebied van communicatie, productie en talentontwikkeling.

Luister de Popweek-playlist op Spotify!

Kom in de stemming voor de Rotterdamse Popweek met de Spotify-playlist! Ontdek nieuwe muziek en noteer jouw favorieten in je agenda.

Check www.rotterdamsepopweek.nl voor het volledige programma!