Meld je aan voor Meet The Pro sessie #19: Social Media

jbhn-01112016-popunie-55De vierde Meet The Pro sessie van 2016 gaat over Social Media. De sessie vindt plaats op woensdag 30 november op het Popunie kantoor.

Social Media zijn voor artiesten steeds belangrijker. Maar hoe ga je hier mee om, welke strategie kies je en welke van deze media gebruik je in het enorme woud aan opties zoals Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Snapchat.

We hebben weer een deskundig panel samengesteld met ervaren professionals:

Anna Oosterling
Zowel op het gebied van tour- en technische productie als ook met social media strategieën heeft Anna Oosterling (27) haar strepen verdiend. Van de Nederlandse Typhoon, Chef’Special en Dotan tot de internationale Crystal Fighters, SOHN en Jack Parow. Ze heeft er allemaal mee gewerkt. Vanaf eigen platform Get Your Act Together brengt ze nu de industrie, kennis en ervaring samen om de nieuwe generatie op weg te helpen.

Lijne Kreupeling
Lijne Kreupeling helpt artiesten vanuit haar managementburo For Artistic Reasons. Ze doet onder meer het co-management van Within Temptation, maar helpt ook artiesten die nog aan het begin van hun carrière staan, zoals Sevdaliza. Voor deze artiesten zet zij ook de social media strategie uit.

Martijn Crama
Uw wel bekende Meet The Pro host en tevens bandmanager / docent aan het ArtEZ Conservatorium.

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Extra informatie
Datum: woensdag 30 november
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 19.30 u, start 20:00 u
Entree: € 5,- aan de deur
Wij zorgen voor een drankje!

Dien je aanvraag in voor Music Export Rotterdam 2017

the-maybellenes-2016-berlijn-1img_2670Om de export van Rotterdamse popmuziek te bevorderen, heeft de Popunie de toursupport regeling Music Export Rotterdam ontwikkeld. Vanaf 2014 worden hiermee jaarlijks circa 20 tourtjes van Rotterdamse artiesten ondersteund. Ook in 2017 is de regeling operationeel, dankzij een investering van de gemeente Rotterdam. Vanaf heden kunnen er dus weer aanvragen voor buitenlandse tournees door Rotterdamse artiesten ingediend worden. Let er goed op dat je aanvraag minimaal zes weken voor aanvang van de tour bij de Popunie binnen is.

Rotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om hun kunsten in het buitenland te gaan vertolken. De drempel om in het buitenland optredens te regelen en te verzorgen is vrij hoog. Onder meer vanwege de kosten, de administratieve rompslomp (visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het ontbreken van voldoende directe inkomsten voor deze optredens. De meeste bands missen de middelen om in het buitenland op te treden, terwijl het talent volop aanwezig is en er zich voldoende kansen voordoen. Met Music Export Rotterdam probeert de Popunie de drempel te verlagen om de stap naar het buitenland te zetten. De voornaamste doelstellingen zijn:

*  Promotie van Rotterdam, de Rotterdamse muziek en haar beoefenaars over de landsgrenzen

*  Netwerken creëren door aanleg centrale database met contacten waardoor de weg voor Europese optredens geplaveid wordt voor meer Rotterdamse acts

*  Kennisoverdracht: o.a. middels tourverslagen op de Popunie site

*  Deskundigheidsbevordering: o.a. door intakes en workshops over touren in het buitenland

De Popunie biedt met Music Export Rotterdam zowel financiële, promotionele als organisatorische ondersteuning. Wil je een aanvraag doen, lees dan eerst hier aan welke criteria je moet voldoen. Download of print het aanvraagformulier en stuur dit ingevuld met een korte inhoudelijke omschrijving van de tour digitaal of per post naar:

POPUNIE_MUSICEXPORT_RDAM_FCPopunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

 

Als de aanvraag gehonoreerd is, vergeet dan niet de logo’s op het promomateriaal te plaatsen. Binnen zes weken na afloop van de tour moet er afgerekend worden, om de bijdrage vast te kunnen stellen. Hiervoor kun je dit afrekenformulier raadplegen en hanteren.

13312680_956854081093951_4809467178111126356_nror-ukmaartapril2016-002texasliggendmark-in-verdrukking-liggend