Geef je op voor de Meet The Pro sessie #13: Verdienmodellen!

IMG_6533De vierde Meet The Pro sessie van 2015 gaat over verdienmodellen voor je band en vindt plaats op maandag 12 oktober op het Popunie kantoor.

Hoe kun je naast optredens en cd verkoop alternatieve inkomstenbronnen vinden om je act te ontwikkelen? Denk hierbij aan subsidie, crowdfunding, auteursrecht vergoedingen, sync-inkomsten of leningen. We hebben de volgende professionals weten te strikken:

Lijne Kreupeling
Lijne Kreupeling helpt artiesten vanuit haar managementburo For Artistic Reasons. Ze doet onder meer het co-management van Within Temptation, maar helpt ook artiesten die nog aan het begin van hun carrière staan, zoals Sevdaliza.

Mathias Janmaat
Mathias Janmaat is gitarist en songwriter voor o.a. Bombay en Cheaters. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam is hij bij de bands Voicst en Dazzled Kid gaan spelen en hieruit is een samenwerking ontstaan met songwriter Tjeerd Bomhof. Samen hebben ze voor bijvoorbeeld Sandra van Nieuwland en Krystl geschreven.

Roy Cremers
Roy Cremers is initiator en directeur van Voordekunst, hét Nederlandse platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Roy studeerde kunstgeschiedenis en communicatiewetenschappen en werkte eerder bij het Stedelijk Museum, Foam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Martijn Crama is bandmanager en docent, vanuit zijn bedrijf Music United. Hij heeft al meerdere bands gemanaged en zal deze avond het gesprek weer hosten.

Extra informatie
Datum: maandag 12 oktober
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 19.30 u, start 20.00 u
Entree: € 5,- aan de deur (contant)
Wij zorgen voor een drankje!

Geef je op via de aanmeldpagina

Open dag Mixin’ Music in Kralingen

MiXinMusicOp donderdag 8 oktober organiseert Muziekcentrum MiXin’ Music een speciale Open Middag. Verschillende partijen in het deelgebied Kralingen-Crooswijk, waaronder ook Muziekcentrum MiXin’ Music, stellen deze week hun deuren open in het kader van de ‘Week van de Opvoeding’. Centrum voor Jeugd en Gezin, Kralingen-Crooswijk heeft hiervoor een speciaal sportief/cultureel programma in elkaar gezet.

In de Lesruimte 3 en de Kleine Zaal zullen verschillende muziekdocenten aanwezig zijn om gratis proeflessen en mini-workshops te geven aan geïnteresseerden van alle leeftijden. In de lesruimtes 1, 2 en 4 zullen er open muzieklessen zijn. Zo kan je zelf eens zien hoe onze dagelijkse muzieklessen verlopen. Je hoeft je voor deze dag niet speciaal op te geven, je kan gewoon bij ons naar binnen wandelen!

11066624_678015458992887_5696862346163920007_nOver Mixin’ Music
MiXin’ Music heeft als hoofdactiviteit het verenigen van verschillende muzieklespraktijken. Deze praktijken werken allen zelfstandig onder hun eigen naam, maar bevinden zich onder andere in het verzamelgebouw van MiXin’ Music aan de Weteringstraat 275 te Rotterdam. Met elkaar vormen de zelfstandige muziekdocenten en -praktijken een collectief wat sterk is, een groot netwerk vormt en samenwerkingen biedt.

In het verzamelgebouw zijn momenteel vier verschillende lesruimtes in gebruik waar leerlingen van alle leeftijden muzieklessen kunnen volgen. MiXin’ Music staat voor flexibiliteit, samenwerking en bovenal het voortbrengen van muzikanten, in plaats van leerlingen die een instrument kunnen bespelen. Dit alles zonder afhankelijk te zijn van subsidies! Naast het bieden van muzieklessen, biedt het centrum de lege lokalen ook aan als oefenruimtes. Bekijk hier de prijzen.

Extra info
Datum: donderdag 8 oktober
Locatie: Weteringstraat 275, Rotterdam-Kralingen
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Entree: gratis

Meer informatie over Mixin’ Music vind je op deze website of Facebookpagina.