Voodoom maakt muziek voor manga soundtrack

VOODOOMVoodoom bestaat uit de Rotterdamse artiesten Deformer en Bong-Ra met Scapu Lox op gastvocalen. Afgelopen jaar bracht dit jungle collectief hun debuut plaat uit. De plaat, uitgebracht op het Rotterdamse PRSPCT platenlabel, werd internationaal met veel succes ontvangen en was binnen een mum van tijd uitverkocht.

De BBC pikte hem op, de groep trad ver buiten de landsgrenzen op en zette ondertussen onder de vlag van Popunie Live de electronic stage van Baroeg Open Air 2015 op z’n kop. Het succes reikte zelfs tot in Japan waarvandaan al snel een uitnodiging kwam om een soundtrack te produceren voor een manga genaamd: Dorohedoro.

Dorohedoro is een zeer populaire Japanse manga comic van de hand van illustrator Q-Hayashida. In juni zal ter gelegenheid van deze manga een cd verschijnen met o.a. het werk van Voodoom erop. Opnieuw duister, opzwepend met hun kenmerkende jungle geweld en de Surinaamse vocalen van Scapu Lox.

Voodoom live zien?
Op 28 mei spelen ze tijdens PRSPCT XL23 in de Maassilo. Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer weten over Voodoom, Deformer of Bong-Ra?
Klik hier voor Voodoom, hier voor Deformer en hier voor Bong-Ra!

Mixtape in Rotown: De dans work-out van Meneer van Dalen

MVD_press-webPlaatjes draaien in Rotown voelt  als een grote verantwoordelijkheid. Stel dat er mensen zijn, dan moeten die wel gaan dansen. Dansen zij ook op muziek waar ik graag op dans en waar dans ik zelf eigenlijk het liefst op?

Als ik aan dansmuziek denk kom ik terecht op de middelbare school. Mijn school probeerde hard om in het rijtje beroemde scholen van Rotterdam terecht te komen. Dat lukte telkens bijna, maar net niet helemaal. En dat zag je ook terug in de schoolfeesten.

Toen Ali-B in bontjas het podium van de ene zaal in de Maassilo betrad, stonden wij allemaal te kijken hoe onze dronken gymleraar in een andere zaal een poging deed tot breakdance op een vloer met lichtgevende tegels.

Ali-B was een uitzondering. Andere feesten moesten we het doen met een dj die alleen maar Sean Paul draaide en als we geluk hadden kwam de docentenband een showtje weggeven. Terwijl onze wiskundeleraar een spetterende saxofoonsolo weggaf gingen wij maar vast onze jas halen en wilde plannen bedenken voor de rest van de nacht die we toch niet gingen uitvoeren.

Sean Paul dus. Als ik aan dansen denk, denk ik vooral aan Sean Paul. So mi go so then.

(ik heb de video met tekst gekozen zodat ik donderdag niet in m’n eentje mee sta te zingen)

Hoewel ik het liefst op Sean Paul dansen dans die ik eigenlijk niet kan, is een avond met alleen Sean Paul misschien wat saai. Het is ook geen schoolfeest. Je mag dan ook van geluk spreken dat ik dan wel solo dit stukje schrijf maar niet solo verantwoordelijk ben voor wat er op de draaitafels terecht komt donderdag. Ik heb, om toch een goed beeld te krijgen van wat er voorbij gaat komen, even gevraagd aan de anderen waar zij het lekkerst op dansen.

Volgens Silvan van de gitaar:

Op huisfeestjes is het Silvan die op een onbewaakt moment zijn telefoon aansluit en danshit na danshit opzet. Zonder dat je het doorhebt is het feestje van een bank-en-chipsfeest veranderd in een dansfeest. Favoriet is Krack van Soulwax. Volgens Silvan doet ‘ie het goed op ieder feest! En hij kan het weten!

Volgens Willem van de drums:

Willem is de grootste feestganger van ons vier. Hij is regelmatig te vinden op de dansvloer van een of ander technofeest. Komt Open Eye Signal van Jon Hopkins voorbij dan gaan z’n armen in de lucht en danst hij de acht minuten met gemak vol.

Volgens Max van de bas en dergelijke:

LCD Soundsystem is de grootste danshit machine als je het Max vraagt. Het duurde dan ook even voordat hij de juiste track had gevonden. Het zijn er namelijk zo veel en ze zijn allemaal goed! Uiteindelijk heeft hij gekozen voor Get Innocuous. Max zei hierover: “probeer maar eens stil te blijven staan. LUKT NIET! Je wil iedere minuut harder dansen.”

En dan nog eentje volgens mij:

Ik dans minder goed op techno of house. Ik dans eigenlijk het liefst op liedjes die ik tegelijkertijd mee kan zingen. Na Sean Paul en Justin Timberlake zijn het de Talking Heads.

David Byrne is mijn grootste dansvoorbeeld. Misschien zijn het officieel geen danshits, maar als je deze video bekijkt zie je dat bewegen heel goed mogelijk is! Het is misschien meer een work-out dan een dans, maar dansen is toch ook een soort work-out.

Is dit dan alles? Neejoh. Hier nog een paar om er alvast in te komen.

Sophie Reekers

mixtapeExtra informatie
Datum: donderdag 12 mei
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 23.00 uur
Entree: gratis
Facebookevent

Mixtape in mei
19 mei – Mixtape: Beach Coma
26 mei – Mixtape: Venus Tropicaux