Voodoom

VooDoom artworkVoodoom
lp / cd- / download-album
jungle / breakcore
PRSPCT Recordings

Men neme breakcore legende Bong-Ra, mengt dat met Deformer en voegt daar een dikke vleug Scapu Lox aan toe. Laat het hele gedoe een paar minuten pruttelen en je krijgt Voodoom, een breakcore/jungle/IDM project dat even interessant is om naar te luisteren als dat het fijn is om op te dansen.

Alla Mala zet meteen de toon voor de rest van de plaat. Amen breaks, glitchy overgangen, donkere basslines, Surinaamse lyrics en een beklemmend gevoel voor ruimte maken de dienst uit op deze goed in elkaar gezette langspeler. Kongo Nails start als een triphop track aan de pep maar ontpopt zich tot een heerlijk harde en complexe drum and bass track met dissonante hooverbass en geglitchte micro-edits.

Wisi Mang zet deze trend lekker door, Sacrifice en Rituals (let vooral op de basslijn rond een minuut of vier) en Kankan Un De sluiten perfect op elkaar aan. Je oren krijgen wat rust op track zeven, genaamd Baar Baka. Dikke breaks en redelijk schrijnend geschreeuw van Scapu Lox liggen bovenop een ambient-achtige soundscape hoewel het ook hier niet erg lang duurt voor de chaos weer terugkeert.

Die chaos die al eerder aanwezig was word nog eens extra aangedikt op de laatste twee tracks van het album; Wasteland is meer een orkaan van drums and bass dan een echt muziekstuk en Voodoom geeft het hele zooitje ook nog eens een shot aan industrial sounds.

Er is alleen één ding waar ik een probleem mee heb. Als muzikant vind ik het allemaal super interessant om naar te luisteren. Het niveau van complexiteit op deze plaat ligt zeer hoog, maar de luisteraar in mij had toch graag iets meer afwisseling gezien tussen de nummers. Het is ook om deze reden dat ik best moeite heb met een favoriet bepalen. Op de kwaliteit valt letterlijk niks aan te merken, maar het had zo veel meer kunnen zijn als de rode draad niet het enige draadje was geweest op het album. Tof voor iedereen die houdt van breaks, maar pas een ‘must-have’ voor de ware liefhebbers van Bong-Ra en Deformer.

Laat ons weten hoe we ons werk nog beter kunnen doen!

surveyDe Popunie wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de gemeente Rotterdam om diverse werkzaamheden te verrichten voor de Rotterdamse muziekscene. Dit moet elke vier jaar opnieuw door ons aangevraagd worden in de vorm van een beleidsplan, begroting etc. Ben jij muzikant in Rotterdam? Vul de enquête in en laat ons weten hoe we ons werk nóg beter kunnen doen.

De nieuwe vierjarige periode is van 2017 t/m 2020 en de culturele instellingen moeten hun plannen voor deze periode uiterlijk op 1 februari 2016 indienen bij de gemeente. Wij vragen de muzikanten in Rotterdam om mee te denken en invloed uit te oefenen op de koers en projecten van de Popunie de komende jaren. Muzikanten zijn onze achterban en ons uitgangspunt en het is belangrijk dat zij de kans krijgen hun input en ideeën aan ons kenbaar te maken. We hebben hiervoor een korte vragenlijst met 10 vragen opgesteld.

Ben jij muzikant in Rotterdam?
Invullen moet in een paar minuten lukken! We hopen dat we kunnen rekenen op jouw input! Het is in je eigen belang en in dat van de Rotterdamse popsector. Wij hebben er ook echt iets aan, omdat onze plannen er alleen maar beter van kunnen worden.

Vul de enquête a.j.b. in voor 1 augustus 2015

Onder de deelnemers verloten we een cadeaubon van 50 euro!

Link naar enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/HBBJLPW

Alvast hartelijk bedankt voor je tijd en medewerking!