Bong-Ra en Deformer presenteren Voodoom in Maassilo

VOODOOM press imageGoed nieuws voor de liefhebbers van rauwe jungle en drum & bass muziek. Nederlandse breakbeat pioniers Bong-Ra en Deformer hebben namelijk de handen ineen geslagen onder de noemer Voodoom en brengen op 13 mei hun debuutplaat Voodoom uit.

Bong-Ra en Deformer hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Zowel in binnen en buitenland worden hun compromisloze producties gelauwerd. Rauw en obscuur is de norm, terwijl grote menigten simultaan bewegen op hun ratelende drums en vibrerende bassen.

Bong-Ra en Deformer zijn jungle producers van het eerste uur, maar een eerste samenwerking vond pas plaats in 2003 toen Mike Redman (de producent achter Deformer) de vocalen verzorgde op het succesvolle Bikini Bandits Kill, Kill, Kill album van Bong-Ra dat destijds zendtijd kreeg op MTV.

Internationale tours en vele releases volgden.Voornamelijk onder hun eigen naam totdat in 2011 Sound of hell uitkwam onder de naam Wormskull, een samenwerkingsverband tussen Bong-Ra, Deformer en Hongaarse avant-garde drummer Balasz Pandi.

Na vele muzikale uitstapjes en experimenten keren Bong-Ra en Deformer onder de naam Voodoom (naam van plaat, maar ook van de samenwerking tussen Deformer en Bong-Ra) terug naar hun jungle roots. Nagenoeg twintig jaar na de eerste jungleproducties van de heren blijken de mogelijkheden met de versnelde breakbeats onuitputtelijk. De harde breaks en overstuurde bassen zijn dit keer overgoten met een donker voodoo sausje dat het publiek zonder al te veel moeite in bezeten staat zal achterlaten. Ook de originele Surinaamse vocalen van ceremoniemeester Scapu Lox (o.a. bekend van het Deformer nummer Ori Ede) zullen hieraan beslist bijdragen.

Voodoom zal op vinyl en digitaal uitkomen op PRSPCT Recordings en zal worden gepresenteerd op 13 mei tijdens PRSPCT XL21 in de Rotterdamse Maassilo.

Extra informatie
Datum: woensdag 13 mei
Locatie: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2
Aanvang: 22.00 uur
Entree: vvk €29,95

Meer informatie over PRSPCT XL21 en kaarten via de website van Maassilo.

Golden Caves wint Band Boost 2015

Band Boost 2015_Golden Caves_20150425_Christel de Wolff_1024px (2)Op zaterdag 25 april vond de finale plaats van Band Boost 2015, dé talentenjacht voor bands uit de regio Dordrecht. Tijdens deze spannende avond in de Power Stage van het Energiehuis ging de Rotterdamse atmosferische rockband Golden Caves er met de eerste prijs van door. De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2015 en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio. 

De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de zeer goed bezochte voorrondes, halve finale en finale kwamen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent te ontdekken.

De vijf finalisten waren stuk voor stuk talentvolle, veelbelovende regionale bands. De jury, bestaande uit Jasper van Dorp (Labtones), Peter Paul van Hout (Velvet Music), Ronald van Maren (I Against I) en Lars Nebel (3voor12 Zuid-Holland), had de taak om hier de beste band uit te pikken. Dit werd Golden Caves. Juryvoorzitter Jasper van Dorp: “Golden Caves maakte indruk met sterke composities, creatieve arrangementen en een sound die staat als een huis.”

De band ging naar huis met een zeer uitgebreid prijzenpakket bestaande uit met onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop op zaterdag 13 juni en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio.

Maar Golden Caves was niet de enige band die in de prijzen viel; de tweede prijs werd gewonnen door Emmy Eve en zowel de derde prijs als de publieksprijs gingen naar The Four. Een nieuwe toevoeging dit jaar was de Big Rivers Gold Card. De organisatie van Big Rivers koos uit de finalisten een band die een optreedplek wint op de Sena Young Talent Stage van het Big Rivers Festival op 11 juli. Ook deze prijs werd gewonnen door The Four.

Met jouw band aan de Band Boost meedoen?
De inschrijfperiode voor editie 2016 is vanaf heden geopend. Bands uit de regio Dordrecht kunnen zich hier aanmelden via.

Band Boost 2015 was een productie van de Popcentrale en werd mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Zuid-Holland, Wantijpop, Bibelot, 3voor12/ZH, KEYMUSIC, The House of Music, VND Neon, Photon Imaging, Pro Sound Media Studio, Dolhuis en het Big Rivers Festival.

Foto: Christel de Wolff