Studioverslag: Colt Music Group Writerscamp

Het Rotterdamse Colt Music Group organiseerde iets meer dan een week geleden hun eerste writerscamp; een creatief weekend met verschillende artiesten. Om je een blik behind the scenes te geven en hoe het er aan toe ging tijdens het writerscamp, schreef Colt Music oprichter Sammie Sedano dit artikel!

Op 13 en 14 augustus hadden we dan eindelijk onze eerste writerscamp. Na een jaar lang onder de naam Colt Music Group te hebben gewerkt aan diverse releases en zelfs een eigen labelnight, merkten we dat de ‘corona-thing’ ook ons team goed te pakken had. Los van dat we weinig echte club en festival boekingen hadden, merkten we dat iedereen een beetje op zijn of haar eigen eilandje was beland. Een aantal van de artiesten hadden al een geruime tijd geen muziek gemaakt, waardoor Xav en ik besloten om een writerscamp te boeken, het liefst ergens diep in de velden waar niemand ons kon storen.

Via Airbnb vonden we een klein boerderijtje in Abcoude, nog geen 1,5 uur rijden van Rotterdam. Nadat we bij iedereen gecheckt hadden of ze beschikbaar waren, besloten te we direct te boeken. In aanloop naar de writerscamp zorgden we dat we alle benodigdheden bij elkaar hadden om ter plekke goed uit te kunnen pakken; van foto backdrops, videocamera’s tot aan eigen merchandise. Alles moest mee! Eenmaal daar aangekomen bleek de eigenaar gewoon aan het gebouw vast te wonen. Fuck, dat zagen we niet aankomen!

Het was een stel oude mensen die totaal geen besef hadden wat ze te wachten stond. Hadden we maar eerst van tevoren op Google Maps gekeken voordat we geboekt hadden, of misschien was het zelfs handig geweest om van te voren te vragen of we er muziek konden maken. Het eerste uur begon daarom wat gespannen. Als snel bouwden we elke kamer om naar een pop-up studio. Matrassen gingen tegen de muur, kussen plaatsten we achter de speakers en we konden beginnen. Gelukkig bleek alles mee te vallen en hebben we geen klacht ontvangen! Al gauw werden de eerste bangers geboren.

Op dag 1 waren o.a. Neans, Stony, Argo, Mavy, Fonzii Herbs, Damian Gray, Yung Surcha, Kauwboy, Bora, Matt Bonilla en Sammie Sedano aan de beurt. Het idee was om de rauwe sound van Colt goed naar voren te brengen en Kauwboy en Yung Surcha wisten hier goed op in te spelen. Producers Matt Bonilla en Bora doken de studio in met Mavy voor wat hete r&b glijers. Uiteindelijk waren we tot ver na 06:00u nog bezig met recorden!

Op dag 2 sloten ook Atlouis, Brandie, Tomson, Tobi Black en Amber aan. Amber was al een lange tijd off the radar dus het was goed om haar weer bezig te zien. Ze kwam aan met producer Tobi Black en bouwde al snel een tune met Tomson, terwijl de rest van de groep bezig was met een shoot in Diemen. De samenwerkingen gingen dus erg organisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de Colt artiesten gekoppeld aan producers en artiesten van buiten ons kamp. Zo was o.a. producer Bora uit Vlissingen en singer/songwriter Tomson uit Zwolle aanwezig. Tot onze verrassing werd er in elke kamer gewerkt aan een andere sound. Zo werden er naast trap en hiphop tracks ook een aantal pop, r&b en alternatieve tracks geproduceerd. De sfeer zat er goed in en voor we het wisten hadden we binnen drie dagen ruim 23 tracks gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                           Copyright foto’s: Angiesvisuals

Het gehele proces hebben we vastgelegd om er uit eindelijk ook een toffe video van te maken. We zouden doorgaan tot 15 augustus maar rond 05:00u besloten we toch af te bouwen, puur omdat we om 10:00 al moesten uitchecken en daar had echt niemand zin in. Nu zijn we bezig met de afronding en het maken van een selectie. Als je benieuwd bent naar wat we daadwerkelijk gemaakt hebben moet je vooral onze Instagram-pagina volgen. Stiekem hoop ik dat we voor het eind van het jaar nog een keer op writerscamp kunnen gaan!

Volg Colt Music Group op Instagram en Facebook

Investeer in Talent: Sarah Burger

Singer/Songwriter Sarah Burger is een geboren en getogen Rotterdammer. En zo nuchter als de stad is, zo nuchter zijn haar geschreven nummers. Straight to-the-point en zonder poespas en soms met een zoet randje. Na het releasen van verschillende losse tracks is het nu tijd voor een echte EP,  en daar heeft ze jullie hulp bij nodig!


GoFundMe
Op de GoFundMe-pagina staat het volgende:
”Het begint nu allemaal wel erg echt te worden! Mijn eerste liedje is gereleaset en de tweede komt er alweer aan. Maar nu is het tijd voor echte stappen: namelijk een ECHTE EP! Een EP bestaat uit maximaal zes nummers en met een EP kan ik gaan aankloppen bij hoge piefen en belangrijke mensen die er echt wat van snappen. Nu zijn de eerste twee liedjes ready maar moet ik nog sparen voor de andere drie of vier nummers.  Met jou hulp gaat dat lukken!”

Tegenprestaties
Als cadeautje voor de investering krijg je natuurlijk op het eind een echte CD of vinyl. Wanneer je 100 euro of zelfs hoger investeert krijg je een prive huiskamer/ badkamer/ tuin/ keuken of balkon concertje.

Ga snel naar de  GoFundMe-Pagina van Sarah Burger en steun dit project!