So low solo? 

Herken je dat? Dat je jezelf eenzaam voelt in je missie? Alleen voelt staan in je te behalen doelen? So low solo?
Ik wel. Ik steek het niet onder stoelen of banken. Maar toen Jessica (PR & communicatie Popunie) in een gesprek opmerkte hoe eenzaamheid leeft onder muzikanten kon ik alleen maar denken: “Ik ben niet alleen? Ik ben niet alleen. IK BEN NIET ALLEEN!!

Nee… je bent niet alleen.

Dus ging ik op zoek. Hoe kunnen wij ‘rasgepassioneerden’, met niks anders dan muzikale ambitie in ons hoofd, ervoor zorgen dat we ons niet alleen voelen gedurende onze reis. Want hoe saai is dat? Een eenzame reis.

Toen moest ik denken aan mijn reis naar Portugal in 2017. Helemaal alleen. Me, myself and I. Niet omdat ik niemand had om samen mee te gaan, maar omdat ik alleen wílde zijn. Zelf keuzes maken, zonder back-up, weg veiligheid en durven vertrouwen op jezelf.

Wat ik tijdens deze reis ontdekte en al vanaf moment twee ondervond (moment één voelde wel even verloren), was niét een verloren-hervonden gevoel van zelfvertrouwen, maar wél: “Alleen reizen doe je niet alleen. Samenzijn wordt je grootste geluk!

Vanaf moment één stond ik in contact met mensen, ik stond op ‘standje open’. Ik keek mensen aan, glimlachte, verwonderde me over alles wat ik zag en uit een gevoel van vrijheid sprak ik ze zelfs schaamteloos aan. Zo snel zelfs, dat ik die eerste dagen al opgezadeld zat met een lieve, maar jonge Franstalige amoureuze puppy die overal met me naartoe wilde. Awkward, maar leuk.
Ik heb de reis van mijn leven gehad, omdat ik de mooiste mensen heb ontmoet. En dát gun ik mij, maar ook jou en iedereen in onze creatieve reis.

Ons vak is hard, mentaal hard. Je wilt de wereld iets geven waar niemand op zit te wachten. Ondertussen is er zoveel overbevolking in de talentenvijver dat je twijfelt aan wie je bent en wat je kunt binnen je vak. We gaan snel naar ‘standje gesloten’. We sluiten ons af voor andere beroepsgenoten die ook in hetzelfde vaarwater lijken te zwemmen en we isoleren ons des te meer. Maar een beroep zonder collegialiteit is een arm beroep.

Iedereen is uniek in zijn ‘universeelheid’.
Ja, ik ben blond en heb blauwe ogen zoals zóveel andere Nederlandse zangeressen. Maar onder die eerste laag kenmerken zit een enorme poel aan andere talenten, mankementen en ingrediënten die samen een heel andere combinatie van talent maken. Dus wees niet bang voor die andere vissen, maar trek met ze op! Maak contact, help elkaar, inspireer elkaar. Trek zo’n kek kort rokje of broekje aan en steek die ‘pompoms’ in de lucht! YOU ROCK COLLEGUE!

Want laten we eerlijk zijn. Niemand herkent de reis vol uitdagingen die jij doormaakt net zo goed als eenzelfde avonturier. Hoe fijn is het dan als je bij elkaar terecht kan en elkaar de berg op ‘yellt’.

So low…

< delete >
< insert >

So! Wow!

Catalijne is zangeres en songwriter binnen theater. Ze heeft de Concours de La chanson Liesbeth List prijs gewonnen, stond met voorstellingen op De Parade en in de theaters door heel het land, is te zien in films en brengt eigen muzikaal werk uit waarvan recent het filmische soundtrack album ‘Through the Wilderness’. www.catalijne.com

V11 ondersteunt lokale muziekscene met muziekgerelateerde activiteiten

V11 staat bekend om zijn luide en rumoerige shows benedendeks, van punkavonden tot dark metal of de meer relaxte indie-avonden. Ze hebben hun uiterste best gedaan om de muziek stromend te houden en de onafhankelijke muziekscene om ons heen te steunen!

                                   cc: Elmo Taihitu & Koen Bouman

 

Muzikale activiteiten
Na de eerste lockdown heeft V11 het dek opengemaakt en zitplaatsen aan land toegevoegd om liveshows te houden tijdens de maanden juli en augustus met I am Oak, Nina June en Luka om er maar een paar te noemen. In die tijd zijn ze ook begonnen met het organiseren van dj-avonden op het bovendek als het weer in het voordeel was en benedendeks wanneer dat niet het geval was. DJ Klapsalon en het lokale label No Hay Banda werden vaste klanten en oprichter van het label Koen Bouman zou deze avonden opnemen en live streamen.

V11 heeft het roer volledig omgegooid door afgelopen november te beginnen met dj-avonden. Ze nodigden medewerkers en vrienden uit om elke doordeweekse avond van 20.00 tot 22.00 uur een avond samen te stellen. Maandag is de concertploeg verantwoordelijk voor de muziek en op dinsdag brengt het Rotterdamse bureau FLAWED techno en dance beats naar de boot. Oude partners Rotown en Baroeg wisselen woensdag af voor de meer rockgeoriënteerde avonden.

V11 Residents DJ Klapsalon en No Hay Banda wisselen elkaar af op donderdag met ambient, electronic, jazz en funk fusion en op vrijdag reizen studenten van het Willem de Koning Academy Honours Programme naar audiovisuele, performance-muziek en kunst gerelateerde radioshows.

 

                                           cc: Elmo Taihitu & Koen Bouman

 

Het YouTube-kanaal heeft tot nu toe 59 radioshows (sommige ontbreken vanwege censuur) en er komen er elke dag meer bij. De volgende stap is om deze sets terug te verplaatsen naar het bovendek als de terrassen weer open gaan op 15 april en de dagen te verschuiven van woensdag naar zondag in lijn met de openingsdagen van de V11-bar.

Onafhankelijke muziekscene
Naast de radioshows dachten ze aan alternatieve manieren om in contact te blijven met de onafhankelijke muziekscene zodra de evenementen moesten stoppen. V11 heeft een paar HotTug-interviews gedaan met de lokale bands Forbidden Wizards en Iguana Death Cult.

Achter de schermen hebben ze het afgelopen jaar de ruimte en geluidsapparatuur aangeboden aan lokale bands om professioneel op te nemen. Tot nu toe hebben acht bands opgenomen, waaronder Speech Impediment, Global Charming, Pig Frenzy en Knife Massage. De bands krijgen hun opnames gratis en zullen deze tijden herinneren door een compilatie op vinyl samen te stellen van een selectie van opnames die klaar is voor release in deze herfst / winter!

Terwijl de clubs gesloten zijn, leent V11 de dj-decks ook uit aan aspirant-dj’s om doordeweeks overdag mee te oefenen. De opname- en dj-oefensessies kunnen op elk moment worden geregeld door contact op te nemen met boeker Keimpe of productiemaster Jim.

                                           cc: Elmo Taihitu & Koen Bouman