V11 ondersteunt lokale muziekscene met muziekgerelateerde activiteiten

V11 staat bekend om zijn luide en rumoerige shows benedendeks, van punkavonden tot dark metal of de meer relaxte indie-avonden. Ze hebben hun uiterste best gedaan om de muziek stromend te houden en de onafhankelijke muziekscene om ons heen te steunen!

                                   cc: Elmo Taihitu & Koen Bouman

 

Muzikale activiteiten
Na de eerste lockdown heeft V11 het dek opengemaakt en zitplaatsen aan land toegevoegd om liveshows te houden tijdens de maanden juli en augustus met I am Oak, Nina June en Luka om er maar een paar te noemen. In die tijd zijn ze ook begonnen met het organiseren van dj-avonden op het bovendek als het weer in het voordeel was en benedendeks wanneer dat niet het geval was. DJ Klapsalon en het lokale label No Hay Banda werden vaste klanten en oprichter van het label Koen Bouman zou deze avonden opnemen en live streamen.

V11 heeft het roer volledig omgegooid door afgelopen november te beginnen met dj-avonden. Ze nodigden medewerkers en vrienden uit om elke doordeweekse avond van 20.00 tot 22.00 uur een avond samen te stellen. Maandag is de concertploeg verantwoordelijk voor de muziek en op dinsdag brengt het Rotterdamse bureau FLAWED techno en dance beats naar de boot. Oude partners Rotown en Baroeg wisselen woensdag af voor de meer rockgeoriënteerde avonden.

V11 Residents DJ Klapsalon en No Hay Banda wisselen elkaar af op donderdag met ambient, electronic, jazz en funk fusion en op vrijdag reizen studenten van het Willem de Koning Academy Honours Programme naar audiovisuele, performance-muziek en kunst gerelateerde radioshows.

 

                                           cc: Elmo Taihitu & Koen Bouman

 

Het YouTube-kanaal heeft tot nu toe 59 radioshows (sommige ontbreken vanwege censuur) en er komen er elke dag meer bij. De volgende stap is om deze sets terug te verplaatsen naar het bovendek als de terrassen weer open gaan op 15 april en de dagen te verschuiven van woensdag naar zondag in lijn met de openingsdagen van de V11-bar.

Onafhankelijke muziekscene
Naast de radioshows dachten ze aan alternatieve manieren om in contact te blijven met de onafhankelijke muziekscene zodra de evenementen moesten stoppen. V11 heeft een paar HotTug-interviews gedaan met de lokale bands Forbidden Wizards en Iguana Death Cult.

Achter de schermen hebben ze het afgelopen jaar de ruimte en geluidsapparatuur aangeboden aan lokale bands om professioneel op te nemen. Tot nu toe hebben acht bands opgenomen, waaronder Speech Impediment, Global Charming, Pig Frenzy en Knife Massage. De bands krijgen hun opnames gratis en zullen deze tijden herinneren door een compilatie op vinyl samen te stellen van een selectie van opnames die klaar is voor release in deze herfst / winter!

Terwijl de clubs gesloten zijn, leent V11 de dj-decks ook uit aan aspirant-dj’s om doordeweeks overdag mee te oefenen. De opname- en dj-oefensessies kunnen op elk moment worden geregeld door contact op te nemen met boeker Keimpe of productiemaster Jim.

                                           cc: Elmo Taihitu & Koen Bouman

 

Blijf op de hoogte van V11 via Instagram, Facebook en de website.

Releases februari 2021