Kunstbende Zuid-Holland en lokale acts op Kaderock

Kaderock staat al negentien jaar bekend als hét rockfestival van Den Haag. Die naam wordt dit jaar weer eer aangedaan, want de programmering liegt er niet om.

elle bandita kaderockMet de Haagse helden van Soul Sister Dance Revolution in de line-up, naast onder andere Elle Bandita en Cesar Zuiderwijk & The Clarks (die dit jaar met een knipoog naar Pinkpop The Rolling Stones coveren) belooft 2014 wederom een topjaar te worden voor Kaderock. Ook The3rdMan (met Jo de Roeck), Bells Of Youth, Rob Lamothe, de Italiaanse glamrockers van Giuda en Van Halen-tribute Fan Halen zijn op het hoofdpodium te bewonderen. Het grote podium op het plein achter Musicon wordt om half één geopend door Replayced, de band die eerder dit jaar flink in de prijzen viel bij Talent Event

elke kaderock‘Het grootste kleine festival van Nederland’ heeft ook in 2014 een singer/songwriter-podium. De indeling hiervan is in handen van de Secret Singer-Songwriter Society, een Nederlands/internationale stichting die onafhankelijke muzikanten promoot door onder andere de Secret Singer-Songwriter Sessions, The Hague International Singer-Songwriter Awards (THISSAwards) en The Holland International Singer-Songwriter Festival (THISSFest).

linda kaderockOnder andere Elke, winnaar Grote Prijs van Rotterdam 2013 in de categorie Singer/Songwriter, staat op de planken met haar zachte introspectieve songs en ook de Rotterdamse Linda Kreuzen, wier dynamische set het publiek altijd ademloos, uitgeput en ietwat opgewonden achterlaat.

norwegian kaderockOok zijn de dames van Norwegian Blue te bewonderen, die tijdens de Kunstbende-Zuid-Holland voorronde in ’t Paard van Troje de eerste prijs in de wachten wisten te slepen. Wil je meer weten over deze act? Lees dan hier het interview.

Popgroup Olympics: waar íedere band kans maakt op een podiumplaats
Na het succes van de eerste twee edities, maakt de Popgroup Olympics wederom hun rentree. Deze ‘parodie op een bandwedstrijd’ bestaat uit vijf spelonderdelen, die allemaal losjes met muziek te maken hebben. Voor ieder onderdeel zijn punten te verdienen. De vier bands die aan het eind van de voorrondes de meeste punten hebben verzameld, spelen met elkaar een slotspel tot één winnaar overblijft. Die krijgt een half uur podiumtijd op de Kaderocks main stage. Wie er dit jaar wint wordt op de dag van Kaderock bekendgemaakt.

Bands kunnen zich nog steeds inschrijven op de website. (Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden en er wordt niet gediscrimineerd op afkomst, geslacht, leeftijd of genre).

Verder zijn Laura Palmer, The Black Veins, SubRockers en meer te bewonderen op het festival. Check het blokkenschema en de volledige line-up hieronder:

Programma Kaderock zaterdag 2 juni 2012Extra informatie
Datum: zaterdag 7 juni
Locatie: Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag
Aanvang: 12:00 uur
Entree 2,50 euro (kinderen t/m 15 jaar gratis)

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Kaderock.

Kaderock wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Zuid-Holland.

Eerste showcase Rotterdam Songcrafters in RAAF

rotterdam songcraftersOp zaterdag 7 juni geven de leden van het nieuwe songwriterscollectief Rotterdam Songcrafters hun eerste showcase in podium RAAF te Rotterdam. Zeven getalenteerde songwriters in verschillende stijlen verzorgen ieder een akoestisch optreden van twintig minuten.

Rotterdam Songcrafters is eind 2013 opgericht voor getalenteerde songwriters uit de regio Rotterdam. Initiatiefnemer Koos Kamerling: “Ik kreeg het idee voor de groep tijdens een songwritingkamp in Schotland – het UK Songwriting Festival. Daar waren zo’n 25 songwriters uit verschillende landen een week lang bij elkaar om elke dag een lied te schrijven. Dat deden we aan de hand van opdrachten, onder begeleiding van professionals uit de muziekindustrie.”

Eenmaal terug in Rotterdam richtte hij, samen met Maaike Siegerist die ook op het songwritingkamp was, het collectief Rotterdam Songcrafters op. De groep komt maandelijks bijeen. “Songwriting is een spier die je kan trainen,” legt Kamerling uit. “Juist doordat je elkaar met gerichte opdrachten uitdaagt, doe je dingen die je anders misschien niet had gedaan. Daarmee verbreed je de gereedschapskist die je als songwriter tot je beschikking hebt.” Ook de feedback van andere songwriters speelt een cruciale rol: “Als songwriter heb je een bepaalde boodschap die je uit wil dragen. Dat wil je zo effectief mogelijk doen. Het helpt dan om je liedjes al vroegtijdig aan elkaar te laten horen – dan merk je wat aankomt en wat niet.”

Op 7 juni geven de songwriters hun eerste showcase. “Wat je gaat horen is het kersverse resultaat van de afgelopen maanden,” aldus Kamerling. De showcase biedt een mix aan stijlen: Bryan van Putten (soul/pop, winnaar van het RTL5 programma The Hit), Thomas Florusse (jazz/pop), Irene Bom (folk), Nicolas Joan (rock), Maaike Siegerist (jazz/pop), Danny Molendijk (blues/rock) en KOOS (pop).

Extra informatie
Datum: zaterdag 7 juni
Locatie: RAAF, Hillelaan 19, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur (diner vanaf 17:30 uur)
Entree: 5 euro

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RAAF.