Laatste single & clip van The New Shining, Zanger Nax gaat solo verder

The New Shining by Hans-Peter van VelthovenTot ieders grote verrassing verscheen gisteren het bericht dat de lekker aan de weg timmerende band The New Shining er (voorlopig?) mee ophoud. De band verwoordde deze ontwikkeling als volgt via haar eigen media:

Hi guys, dit is voorlopig de laatste TNS newsletter…

Sommige dingen zijn moeilijk te zeggen, so we’ll just go ahead and say it : Nax gaat solo verder. Als gevolg daarvan stopt The New Shining voor onbepaalde tijd. We realiseren ons dat dit voor de meesten van jullie als een schok komt. Het was dan ook een moeilijk en pijnlijk besluit, maar het moest genomen worden.

Nax wil het zelf graag persoonlijk toelichten:

“Ik heb met veel liefde, passie en plezier voor The New Shining gewerkt, geschreven, gespeeld en gezongen.
We hebben ongelooflijk veel mooie dingen mogen meemaken en daar ben ik dankbaar voor.

Ik heb er lang over na moeten denken, en het was zeker geen makkelijke beslissing, ik zeg dit dan ook met het hart in mn keel, maar gevoelsmatig is het voor mij tijd om ‘the next step’ te nemen.
Ik heb een grote behoefte om meer de ‘diepte’ in te gaan, qua muziek, maar ook qua teksten. Te denken en te kunnen schrijven los van ‘een’ band. Me daarin vrij te kunnen voelen. Ik wil nog meer de singer/songwriter kant verkennen.

Bij deze wil ik graag iedereen bedanken voor jullie steun en liefde de afgelopen jaren. Dat heeft mij, en ons, erg goed gedaan. En ik hoop weer op jullie te kunnen rekenen bij deze volgende stap die ik gevoelsmatig moet nemen.”

Als band steunen we het besluit van Nax en alles is dan gelukkig ook in goeie harmonie verlopen.
Sterker, sommige leden zullen weer vertegenwoordigd zijn als Nax solo verder gaat.
Voor de duidelijkheid: TNS stopt voor onbepaalde tijd, dus NIET definitief.

De laatste single en videoclip

Lees meer reacties op de Facebook van de band of op hun site.

Foto: Hans-Peter van Velthoven

Popunie presenteert talentvolle bands tijdens publieksopening Rotterdam Centraal

Pure The ArtistHet station Rotterdam Centraal is het visitekaartje van de stad; het is de toegang tot alles wat Rotterdam te bieden heeft. Het centrale thema van de publieksopening is de Poort naar de stad. Alle reizigers krijgen van 13 t/m 16 maart een warm welkom.

In samenwerking met o.a. de Popunie komt er een keur aan bands voorbij die maar wat graag laten zien dat Rotterdam een levende en talentvolle muziekscène heeft. Tijdens dit programma kun je onder andere getuige zijn van de volgende muzikale optredens:

Pure The Artist speelde al bas bij Glennis Grace, Postman en Frank Mc- Comb en richt zich tegenwoordig op zijn solocarrière. Zijn Caribische roots hoor je duidelijk terug in zijn soulvolle muziek. In 2011 won Pure The Artist de Grote Prijs van Zuid-Holland in de categorie Urban.

De Bommelband is een Nederlandstalige band die al twintig jaar door heel Nederland optreedt. Zij hebben al menig kroeg en feest op zijn kop gezet. Stilstaan is verboden!

JC Thomaz & The Missing Slippers is een (en we quoten): “Dirty rock & roll band mixed with 60/70 garage and punk”.

Oliver Alexander is een singer/songwriter en is geïnspireerd door onder andere John Mayer en Jamie Cullum. Hij brengt een mooie mix van intieme luisterliedjes en knallende singer/songwriter pop.

The Mutations is een funky Rotterdamse band met een duidelijk sausje Hendrix. Laat de gitaren maar scheuren!

Het volledige programma is te vinden op de website.

Foto: Bart Notermans