Schrijf je in voor Kunstbende 2018!

Popunie organiseert dit jaar opnieuw de voorrondes van Kunstbende Zuid-Holland! Jonge kunstenaars van 13 t/m 18 jaar uit de provincie Zuid-Holland kunnen zich nog tot 1 maart 2018 inschrijven in de acht categorieën: muziek, dans, fashion, expo, dj, film, theater en taal.

De deelnemers van Kunstbende Zuid-Holland mogen hun werk of act op 18 maart (onder voorbehoud) presenteren tijdens de selectieronde in Korzo. De jury kiest die dag uit elke categorie vijf acts die worden meegenomen in een coachingstraject. Daarin worden de deelnemers klaargestoomd voor de voorrondes op 22 april in Maaspodium. De winnaars van elke act staan vertegenwoordigen Zuid-Holland vervolgens op 30 juni tijdens de landelijke finale in de Westergasfabriek, Amsterdam.

Elke categorie wordt tevens vertegenwoordigd door een boegbeeld; het levende bewijs dat een toekomst in de creatieve industrie een bereikbare droom is. Zij zetten zich in voor coaching, kennismakingsevenementen, de finale en workshops. De meesten zijn oud-deelnemer en weten dus als geen ander hoe het is om de eerste stappen op het podium te zetten.

Dans: Shay Latukolan
Dj: De Sluwe Vos
Expo: Annegien Schilling
Fashion: Maison the Faux
Film: Cinemates
Muziek: Lucas Hamming
Taal: Özcan Akyol
Theater: Stefano Keizers

Dus ben jij een jonge maker, wil je jouw talenten en creativiteit ontwikkelen en op het podium shinen? Doe dan mee aan Kunstbende Zuid-Holland! Alles kan, alles mag!

Meer informatie en het inschrijfformulier voor de Kunstbende vind je hier.

Rotterdamse nominaties Edison Pop 2018

De nominaties voor de Edison Pop 2018 zijn bekend! En jawel, Rotterdam is represent. Zo is Ronnie Flex maar liefst voor drie categorieën genomineerd.

Wie uiteindelijk de Edisons winnen, wordt bekend gemaakt op 12 februari aanstaande tijdens Edison Pop 2018, een besloten evenement in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Ronnie Flex is dus maar liefst in drie categorieën genomineerd, maar ook Naaz en Sevdaliza kunnen in de prijzen vallen op 12 februari. De drie nominaties van Ronnie Flex zijn allen voor het album Rémi, namelijk in de categorie Pop, Hiphop en Album. Weten waarom dit album in de de prijzen zou moeten vallen? Lees hier de Popunie recensie.

”Het album toont de veelzijdigheid van Ronnie, die met eerlijke, oprechte muziek zowel de straat als de radio bedient, laatstgenoemde iets meer dan eerstgenoemde. De rondspringende tiener die op drukke bliepjesproducties stond te raggen is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een eerlijke en gedreven muzikant, die niet schroomt om zijn meeslepende verhaal te vertellen aan zijn luisteraars door middel van abstracte teksten op catchy melodieën.” – Bowie van Loon.

Sevdaliza is genomineerd in de categorie Alternative, met haar album ISON. Ook was dit album genomineerd voor een Rotterdam Music Award, het album wordt ook begeleid door een visueel kunstwerk dat moet bijdragen aan de experience van het album. Benieuwd? Lees hier de Popunie recensie.

”ISON is een album waarop Sevdaliza van 16 verhalen één boek heeft gemaakt dat je wilt blijven herlezen. Wellicht lijken deze verhalen in eerste instantie wat op elkaar, maar uiteindelijk blijken ze stuk voor stuk toch verschillende gezichten en een eigen identiteit hebben. Sevdaliza brengt hiermee op een unieke wijze ode aan de ‘past lives’ die in de 16 songs beschreven worden.” – Verena Ward.

Last but not least is de jonge Naaz twee keer genomineerd. Met haar single releases is ze genomineerd voor de categorie Nieuwkomer en met de clip van haar track Words voor de categorie Videoclip. Afgelopen jaar stond zij op het Metropolis Festival met haar eerste eigen festivaloptreden, mede mogelijk gemaakt door Popunie Live. Ze is een opkomend talent en we zullen zeker nog veel van haar horen.

Wij zijn erg trots op deze Rotterdamse afvaardiging die mee mag dingen naar de Edison Awards. We zijn benieuwd wie er gaat winnen…