Kom naar de Kunstbende 2020!

Op zondag 8 maart organiseert Popunie de eerste workshopdag en selectieronde (DJ & Muziek) van de Kunstbende Zuid-Holland. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater. De eerste selectieronde en workshopdag gaat plaatsvinden in het Paard in Den Haag. 

Workshops
Voorafgaand aan de selectierondes vinden er een aantal leuke workshops plaats voor de deelnemers. Bij een van de workshops wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de act, samen met de coach. Aan het einde van de dag, na de selectieronde, worden er drie acts per categorie gekozen die door mogen naar de voorronde.

Meer selectierondes
Speciaal voor alle deelnemers in de categorieën Dans en Theater vindt er op zondag 15 maart een workshop en selectieronde plaats in Korzo, Den Haag. En op zondag 22 maart vindt de Selectieronde voor Expo, Fashion, Film en Taal plaats in WORM/Slash Gallery, Rotterdam.

De tickets voor de selectierondes zijn vanaf nu te bestellen, via deze link!

Landelijke finale
Op zaterdag 27 juni 2020 vindt de 30e editie van Kunstbende Young Creators Festival plaats in de Westergas Amsterdam. Op het Kunstbende Young Creators Festival zie je optredens van hét jonge talent van de toekomst, maar daarnaast zijn er ook optredens van Kunstbende’s ambassadeurs, workshops, foodtrucks en nog veel meer!

Voor meer informatie over het traject, de finale en de mainstages kijk je op: www.kunstbende.nl.  Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram!

Tickets voor de verschillende selectierondes zijn hier te koop.

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Paard, Korzo, WORM en Maaspodium.

Komende Meet The Pro sessie #37: What’s inside the programmer’s mind?

In alweer de 37ste Meet The Pro sessie zijn we te gast bij de creatievelingen van Roodkapje en gaan we in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt? Met als doel helder te krijgen in welk ontwikkelingsstadium, hoe en wanneer je hen het beste kan benaderen om jouw act geboekt te krijgen.

Denk hierbij aan vragen als:
– Hoe werkt het selectieproces?
– Hoe val je op tussen de honderden mails?
– Zijn er trucs om het zonder eigen boeker te regelen en wat zijn hierbij de do’s en don’ts?
– Hoe creëer je momentum en vraag naar je act?

Panel
In het panel hebben we een aantal zeer ervaren pro’s met een bak aan kennis en ervaring op het gebied van programmering en boekingen.

Jelte Heringa
Jelte is een klassiek geschoold componist, speelde als toetsenist bij o.a. Janne Schra en Eefje de Visser en maakt deel uit van de band Moss. Hij verzorgde muziek voor theatervoorstellingen van Het Nationale Toneel en Vis à Vis en maakte met zijn band Raket de familievoorstelling GRRRRROENTEN en muziek voor De Nationale Wetenschapsquiz.
Het programmeren van (bij voorkeur) multidisciplinaire festivals ziet hij graag als een creatieve uitdaging. In het verleden was hij als programmeur verbonden aan Club 3voor12/Utrecht en Festival Hongerige Wolf en momenteel werkt hij voor Festival Tweetakt en Grasnapolsky.

Tim van der Zalm
Tim is manager van DI-RECT, Emil Landman en de gloednieuwe act Wodan Boys. “Wat ik het allerleukste vind om te doen is creatieve plannen praktisch maken, nadenken over strategie en op mijn manier betrokken zijn bij creatieve processen.”  Interessant is om er achter te komen wat Tim vanuit het managementperspectief allemaal kan bedenken om ervoor te zorgen dat zijn acts geboekt (gaan) worden.

Leon van Rijnsbergen
Leon is momenteel directeur-programmeur van poppodium Baroeg en festival Baroeg Open Air (BOA). Hij heeft in 1997-1998 stage gelopen bij Baroeg en is daarna nooit meer weggegaan. Als vrijwilliger werd hij al snel assistent-programmeur en sinds 2003 hoofdprogrammeur. Vanaf de eerste editie in 2006 is Leon ook hoofdprogrammeur van BOA.
In 2008 kwam hij in betaalde dienst als programmeur en is in 2014 ook directeur geworden.

Baroeg en BOA zijn beiden gespecialiseerd in harde en alternatieve muziek, zoals (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial. Leon wordt hierbij ondersteund door assistent-programmeurs die specifiek verstand hebben van een of meerdere (sub)genres.

De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur)

Voorverkoop
De vorige Meet The Pro sessie was uitverkocht, dus koop snel je ticket(s) via deze ticketlink!