Komende Meet The Pro sessie #37: What’s inside the programmer’s mind?

In alweer de 37ste Meet The Pro sessie zijn we te gast bij de creatievelingen van Roodkapje en gaan we in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt? Met als doel helder te krijgen in welk ontwikkelingsstadium, hoe en wanneer je hen het beste kan benaderen om jouw act geboekt te krijgen.

Denk hierbij aan vragen als:
– Hoe werkt het selectieproces?
– Hoe val je op tussen de honderden mails?
– Zijn er trucs om het zonder eigen boeker te regelen en wat zijn hierbij de do’s en don’ts?
– Hoe creëer je momentum en vraag naar je act?

Panel
In het panel hebben we een aantal zeer ervaren pro’s met een bak aan kennis en ervaring op het gebied van programmering en boekingen.

Jelte Heringa
Jelte is een klassiek geschoold componist, speelde als toetsenist bij o.a. Janne Schra en Eefje de Visser en maakt deel uit van de band Moss. Hij verzorgde muziek voor theatervoorstellingen van Het Nationale Toneel en Vis à Vis en maakte met zijn band Raket de familievoorstelling GRRRRROENTEN en muziek voor De Nationale Wetenschapsquiz.
Het programmeren van (bij voorkeur) multidisciplinaire festivals ziet hij graag als een creatieve uitdaging. In het verleden was hij als programmeur verbonden aan Club 3voor12/Utrecht en Festival Hongerige Wolf en momenteel werkt hij voor Festival Tweetakt en Grasnapolsky.

Tim van der Zalm
Tim is manager van DI-RECT, Emil Landman en de gloednieuwe act Wodan Boys. “Wat ik het allerleukste vind om te doen is creatieve plannen praktisch maken, nadenken over strategie en op mijn manier betrokken zijn bij creatieve processen.”  Interessant is om er achter te komen wat Tim vanuit het managementperspectief allemaal kan bedenken om ervoor te zorgen dat zijn acts geboekt (gaan) worden.

Leon van Rijnsbergen
Leon is momenteel directeur-programmeur van poppodium Baroeg en festival Baroeg Open Air (BOA). Hij heeft in 1997-1998 stage gelopen bij Baroeg en is daarna nooit meer weggegaan. Als vrijwilliger werd hij al snel assistent-programmeur en sinds 2003 hoofdprogrammeur. Vanaf de eerste editie in 2006 is Leon ook hoofdprogrammeur van BOA.
In 2008 kwam hij in betaalde dienst als programmeur en is in 2014 ook directeur geworden.

Baroeg en BOA zijn beiden gespecialiseerd in harde en alternatieve muziek, zoals (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial. Leon wordt hierbij ondersteund door assistent-programmeurs die specifiek verstand hebben van een of meerdere (sub)genres.

De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur)

Voorverkoop
De vorige Meet The Pro sessie was uitverkocht, dus koop snel je ticket(s) via deze ticketlink!

Datum: Woensdag 25 maart
Locatie: Roodkapje, Delftseplein 39, 3013 AA Rotterdam
Inloop: 19.30u Start: 20.00u
Entree: €6 (incl. servicekosten) | ticketlink| Facebookevent

Wij zorgen voor een drankje!

Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken te Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Meld je act of locatie aan voor North Sea Round Town 2020

North Sea Round Town is hét fringe evenement van het grote NN North Sea Jazz Festival, dat ruim twee weken lang neerstrijkt in Rotterdam met het beste dat de stad te bieden heeft aan jazz. Dit jaar markeert een mijlpaal in de geschiedenis van North Sea Round Town: het is de 15e festivaleditie. Je kan nu jouw act of locatie tot 1 april aanmelden voor de festivaleditie 2020!

Aanmelding Locatie
Heb je een voorstel voor een concert/programma? Dit kan echter alleen in samenwerking met en door een locatiepartner. Voor de aanmelding als locatie dien je een aanmeldformulier aan te vragen via: aanmelden@northsearoundtown.nl

Aanmelden als muzikant of act
Als muzikant kun je jouw projectvoorstellen indienen via deze link. De geselecteerde muzikanten zullen half mei benaderd worden door de programmeur.

Let op: Voorstellen ontvangen na de deadline van 1 april worden niet in behandeling genomen, dus wees op tijd!

Fringe Festival 2020:
Verwacht een merendeels gratis en afwisselend jazz-programma met blues, soul, funk, hiphop, pop en improvisatie. Op onverwachte plekken, pop-up’s en de grote jazz-podia. In aanloop naar het NN North Sea Jazz Festival zorgt het fringe festival ervoor dat er in twee en een halve week, op meer dan 135 locaties ruim 425 concerten plaatsvinden in Rotterdam.

Dit gebeurt samen met North Sea Jazz en verschillende initiatieven, programmeurs, producenten en locaties in de stad. Jong, nieuw talent en gerenommeerde namen komen allemaal voorbij op het fringe festival.

Binnenkort volgt er meer informatie over deze extra feestelijke editie, houdt de social media dus goed in de gaten.