Panelleden Meet The Pro sessie #37: Inside The Programmer’s Mind bekend!

Volgende week woensdag 25 november starten we de Rotterdamse Popweek met een nieuwe Meet The Pro sessie! Voor onze 37ste sessie zijn dan te gast bij de creatievelingen van Roodkapje Rotterdam en gaan in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt?  De drie  panelleden  zijn  bekend en  we  stellen  ze  graag  aan  je  voor!

Het panel
Het panel zal bestaan uit o.a. Leon van Rijnsbergen (Programmeur Baroeg/Baroeg Open Air), Conchitta Botse (Programmeur Paard, Producent ADE Beats) en Daan Holthuis (Programmeur/marketeer Patronaat). Als vanouds zal het panel gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Leon van Rijnsbergen
Leon is directeur-programmeur van poppodium Baroeg en festival Baroeg Open Air (BOA). Hij heeft in 1997-1998 stage gelopen bij Baroeg en is daarna nooit meer weggegaan. Als vrijwilliger werd hij al snel assistent-programmeur en sinds 2003 hoofdprogrammeur. Vanaf de eerste editie in 2006 is Leon ook hoofdprogrammeur van BOA. In 2008 kwam hij in betaalde dienst als programmeur en is in 2014 ook directeur geworden.

Baroeg en BOA zijn beiden gespecialiseerd in harde en alternatieve muziek, zoals (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial. Leon wordt hierbij ondersteund door assistent-programmeurs die specifiek verstand hebben van een of meerdere (sub)genres.

Conchitta Bottse
Conchitta Bottse is programmeur bij poppodium PAARD met een expertise in het urban genre. Zo is zij o.a. verantwoordelijk voor de organisatie van de GUAP Night, een twee-maandelijkse avond waar upcoming Haags hiphop en R&B talent zich presenteert aan een groter publiek. Daarnaast is ze producent van ADE Beats, de urban, bass & beats conferentie tijdens Amsterdam Dance Event en is ze tourmanager van soulzangeres Shirma Rouse.

Daan Holthuis
Daan Holthuis is sinds december 2019 Programmeur & Marketeer bij Patronaat in Haarlem. Daarvoor was hij werkzaam voor Melkweg Amsterdam en werkte hij als freelancer voor onder andere Patronaat, FortaRock, The Sound of Revolution, Complexity Fest en het Deense COPENHELL, een festival waar hij nog steeds voor werkt als social media consulent.

Meet The Pro: Inside The Programmer’s Mind
Ben je benieuwd in welk ontwikkelingsstadium, hoe en wanneer je een programmeur het beste kan benaderen om jouw act geboekt te krijgen? Wat voor invloed heeft de coronacrisis op het boekprocess? En wil jij er achter komen waarom je wel of (nog) niet geboekt wordt?

Koop dan snel je ticket (eerdere sessies waren uitverkocht) en kom gezellig langs bij deze Meet The Pro sessie! Let op: vanwege de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar om tijdens de sessie aanwezig te zijn.

Deze Meet The Pro sessie stond aanvankelijk gepland op 25 maart, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus hebben we het naar het najaar moeten verplaatsen. Op 25 november zal de sessie alsnog plaatsvinden, waarbij we natuurlijk rekening houden met de huidige maatregelen.

Rotterdamse Popweek
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!

Popweek Special: Meet The Pro #37: Inside The Programmer’s Mind
Datum: Woensdag 25 november
Locatie: Roodkapje, Delftseplein 39, 3013 AA Rotterdam
Tickets: Duotickets €10,- | TicketlinkFacebook event

Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector. Er vinden meerdere Meet The Pro sessies per jaar plaats, georganiseerd door de Popunie op verschillende plekken te Rotterdam. Check ook de site om te zien welke onderwerpen er al zijn behandeld én lees alle verslagen van voorgaande sessies.

Popweek Special: Submit Fest Presents Another Now + to live among wolves

Rotterdamse Popweek 2020 – Let’s Get Digital! 

De achtste editie van de Rotterdamse Popweek gaat op woensdag 25 november van start. Van woensdag 25 t/m zondag 29 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we met een aantal Popweek Specials die voornamelijk in een digitale of coronaproof vorm zullen plaatsvinden. Een van de Popweek Specials is de live stream van Submit Fest Presents Another Now + to live among wolves, live vanuit Baroeg! 

De Rotterdamse organisatie Submit Fest en Baroeg gaan online voor deze editie van Submit Fest Presents. Op zaterdag 28 november stond eigenlijk de 2020 editie van Submit Fest gepland, maar door de coronamaatregelen kon deze helaas niet doorgaan. Er werd gekozen voor een Presents show in de vorm van een live stream, met optredens van Another Now en to live among wolves.

Another Now
Another Now is geen onbekende meer binnen de Nederlandse metalwereld. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat ze op het podium stonden bij Submit Fest als talentband, en het werd snel duidelijk dat Another Now een breed publiek weet aan te spreken met hun krachtige riffs, vocals en atmosferische melodieën.

In de tussentijd hebben ze o.a. gespeeld op Jera on Air en als support act voor Ice Nine Kills. Dit jaar hebben ze tevens een videoclip voor Program uitgebracht, onderdeel van de triple single Distance en heb je ze misschien voorbij zien komen tijdens The Isolation Sessions in de Effenaar. Afgelopen dinsdag brachten ze het nieuwe nummer Outflow uit.

to live among wolves
to live among wolves is een Rotterdams-Zeeuwse band die een luide en expressieve mix van hardcore, punk, grunge en beatdown maakt vanuit het hart. Ze waren eerder onder andere te zien tijdens een Popronde pre-party en hebben dit jaar nog de ep (Dis)honored uitgebracht.

De thema’s die ze in hun teksten bespreken zijn verhalen over hun leven en opkomen voor wat je denkt dat goed is. Zoals ze het zelf verwoorden: harde riffs en gepassioneerde melodieën met een boodschap recht uit het hart. Mocht je de rauwe energie, emotie en ongeraffineerde power nog niet hebben kunnen ervaren, is dit het moment waarop Submit Fest dit graag via deze Submit Fest Presents Show met je deelt.

Meekijken? 
Er wordt op zaterdag 28 november live vanuit Baroeg gestreamed via https://www.twitch.tv/baroeg

Rotterdamse Popweek
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!