Popweek Special: Submit Fest Presents Another Now + to live among wolves

Rotterdamse Popweek 2020 – Let’s Get Digital! 

De achtste editie van de Rotterdamse Popweek gaat op woensdag 25 november van start. Van woensdag 25 t/m zondag 29 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we met een aantal Popweek Specials die voornamelijk in een digitale of coronaproof vorm zullen plaatsvinden. Een van de Popweek Specials is de live stream van Submit Fest Presents Another Now + to live among wolves, live vanuit Baroeg! 

De Rotterdamse organisatie Submit Fest en Baroeg gaan online voor deze editie van Submit Fest Presents. Op zaterdag 28 november stond eigenlijk de 2020 editie van Submit Fest gepland, maar door de coronamaatregelen kon deze helaas niet doorgaan. Er werd gekozen voor een Presents show in de vorm van een live stream, met optredens van Another Now en to live among wolves.

Another Now
Another Now is geen onbekende meer binnen de Nederlandse metalwereld. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat ze op het podium stonden bij Submit Fest als talentband, en het werd snel duidelijk dat Another Now een breed publiek weet aan te spreken met hun krachtige riffs, vocals en atmosferische melodieën.

In de tussentijd hebben ze o.a. gespeeld op Jera on Air en als support act voor Ice Nine Kills. Dit jaar hebben ze tevens een videoclip voor Program uitgebracht, onderdeel van de triple single Distance en heb je ze misschien voorbij zien komen tijdens The Isolation Sessions in de Effenaar. Afgelopen dinsdag brachten ze het nieuwe nummer Outflow uit.

to live among wolves
to live among wolves is een Rotterdams-Zeeuwse band die een luide en expressieve mix van hardcore, punk, grunge en beatdown maakt vanuit het hart. Ze waren eerder onder andere te zien tijdens een Popronde pre-party en hebben dit jaar nog de ep (Dis)honored uitgebracht.

De thema’s die ze in hun teksten bespreken zijn verhalen over hun leven en opkomen voor wat je denkt dat goed is. Zoals ze het zelf verwoorden: harde riffs en gepassioneerde melodieën met een boodschap recht uit het hart. Mocht je de rauwe energie, emotie en ongeraffineerde power nog niet hebben kunnen ervaren, is dit het moment waarop Submit Fest dit graag via deze Submit Fest Presents Show met je deelt.

Meekijken? 
Er wordt op zaterdag 28 november live vanuit Baroeg gestreamed via https://www.twitch.tv/baroeg

Rotterdamse Popweek
Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site!

Extra informatie:

Rotterdamse Popweek 2020 Special
Baroeg Gaat Live – Submit Fest presents Another Now (NL metalcore) + to live among wolves (NL hardcore)
Zaterdag 28 november
20.00-22.00 uur
http://www.twitch.tv/baroeg

Facebook-event

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Stichting PopUp Rotterdam.

Rotterdam Music Awards 2020: de categorie Beste Corona Initiatief!

De Rotterdam Music Awards zijn de popprijzen voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De Awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Ondanks dat 2020 vanwege alle coronaperikelen anders verloopt willen we juist ook dit jaar de welverdiende Awards uitreiken. De lokale muziekscene heeft immers meer dan ooit blijk gegeven over een grote flexibiliteit en creativiteit te beschikken.

Alle genomineerden zijn inmiddels bekend en het stemmen op de zes categorieën, Beste Podium, Beste Festival, Beste Corona Initiatief, Beste Album, Beste Track en De Belofte, is inmiddels in volle gang.

STEM NU OP DE ROTTERDAM MUSIC AWARDS 2020! 

Beste Corona Initiatief
De categorieën Beste Clubavond en de Exportprijs komen dit jaar logischerwijs te vervallen, maar hiervoor in de plaats komt dit jaar de nieuwe categorie Beste Corona Initiatief. Speciaal bedoeld voor diegene die ondanks alle tegenslagen toch iets bijzonders neergezet hebben of niet nalieten acts toch zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen. De mooie initiatieven uit deze categorie stellen we graag aan je voor.

Stay Home Soundsystem @ STOOR
Het laboratorium voor elektronische muziek STOOR was er vroeg in de coronacrisis bij. Ze creëerden als één van de eersten een platform waarop dj’s en producers voor het voetlicht konden komen onder de noemer Stay Home Soundsystem. Hierbij proberen Speedy J en de STOOR crew de artiesten zo goed mogelijk te faciliteren en uit te dagen om tot interessante, veelal geïmproviseerde en soms b2b, livesets te komen.

Sinds 1 november startte STOOR zelfs een tweede seizoen van Stay Home Soundsystem: “SHS returns with a new series of Sunday live jams to take us all through the winter. This season Speedy J will invite guests to join a remote live session from the comfort of their own studios.”

CoronaPOP
De band The Legendary Orchestra of Love organiseerde samen met Valo Media en FrameWave Studio’s op 18 maart al een online streaming-concert om de muzikale sector een hart onder de riem te steken, naar aanleiding van de afgelasting van alle evenementen met meer dan 100 bezoekers t/m 31 maart.

Met CoronaPOP, dat je gerust een benefiet zou kunnen noemen, vroegen ze aandacht voor een aantal zaken: de maatregelen die getroffen werden, de medewerkers in de zorg, het Rode Kruis dat zich wereldwijd inzet en voor de evenementenbranche.

CoronaPOP liet vier Rotterdamse acts speciaal voor de thuisblijvers een live videostream verzorgen. Line-up: Jessy Yasmeen, The Legendary Orchestra of Love, WatWatIs en Piece Of Pie – The Ultimate Grunge Experience.

Blaize It Up Quarantine Parties
DJ Blaize nodigde verschillende gasten uit om vanuit zijn huiskamer live-sets op Facebook & Instagram te streamen. Hij was er vroeg in de coronacrisis bij en heeft 20 Blaize It Up Quarantine Parties verzorgd waaronder een heuse Kingsday Special (5 uur lang op 27 april).

In de line-up o.a.: DJ Blaize, Oten, Melissa Lopes, Wowi, Donn Stone, Raw Roets, Darryl Antunes, Don de Baron, Mo Jakob en Sirene & MC JR.

SUBcast Presents
De mensen achter de underground house feesten van SUB bedachten in deze ook voor hun moeilijke tijd SUBcast. Dit houdt in dat artiesten een mix opnemen van circa 60 minuten. Deze mix zetten zij op hun Soundcloud kanaal zodat deze gehoord en gedeeld kan worden. Een prachtig initiatief dat vooral ook jonge dj-talenten en relatief nieuwe acts een platform geeft.

Line-up: MOUNTS, Laurens Klein, MAKARI, Anderdox, Indy Ocean, LOZO, Denzo & Drogs, Ilja Ottink, Charman, Florezoon, Marvin Drion, WESH.

PRSPCT Quaranstreams
Het Rotterdamse PRSPCT imperium van Thrasher maakte de quarantaine periodes ook wat minder saai door vrijwel dagelijks uitzendingen te doen via een speciale PRSPCT Recordings – QRNTNCST Live Broadcast page. Hierin veel artiesten van het label uit binnen- en buitenland.

Ook werd er een heuse PRSPCT Radio app ontwikkeld. Een 24h broadcasting station waarop alle uitzendingen, streams en dagelijkse liveshows samenkomen en gespeeld kunnen worden. Inmiddels al met 3000+ abonnees.

Bovendien organiseren ze sinds juni de An Evening With… serie in WORM – ‘sit down’ events voor 30 bezoekers waarbij lokale en (inter)nationale artiesten optreden!

DRLD Radio
De kern van het Rotterdamse techno collectief DRLD (lees: Derailed) bestaat uit de artiesten Forbidden Alliances, Invalid Request, Kalkmann en Cryptic. Hun bestaande DRLD Radio broadcasts gooide er vanaf maart nog een extra schepje bovenop met wekelijks allerlei interessante gasten die uitgenodigd werden in hun mini studio of gewoon op een plekkie in de haven (zie hier). Dit leverde een groot aantal ijzersterke sets op die het gemis aan clubnachten tijdelijk deed vergeten.

Norona Radio
Toen Nederland in lockdown ging en vele mensen in maart thuis zaten wilde DJ Wicked zijn vrienden entertainen door allround plaatjes te draaien. Mike Metalz belde ‘m op en zei: “ik kom voor je hosten”. Ze besloten samen dit wekelijks te doen en bedachten een op Yo! MTV Raps (80’s-90’s) geïnspireerd concept om ‘bijna’ elke week een artiest uit te nodigen voor een set of interview.

Om jonge artiesten een podium bieden, maar ook big classic legends die hun sporen in de music business achter gelaten hebben. Dit allemaal vanuit de tuin of woonkamer, met de intentie om hun love voor muziek te spreiden en te proberen elke week beter te worden. Kortom; Norona Radio.

Begonnen met drie vaste kijkers en gegroeid naar uitzendingen met ruim 1K (1000) views door een line-up met o.a.: DJ Daniël Dash, Roger Brouwn (CodeRed), DJ Superior, Clif (Lost Rebels), G-no, Victor Herrera, DJ Menace, Mich Crown, Megan Jennely, Ruwhel Emers, Speedy D, J’Von en Majestik.

Sommerhus Balkonserenades
Vanwege het coronavirus hebben veel woonzorgcentra de keuze moeten maken om geen bezoek meer te ontvangen. De eenzaamheid die ouderen al ervaren neemt hierdoor nog meer toe. Het Rotterdamse kamerpop-duo Sommerhus bracht dit jaar met veel succes een serie concerten met Everly Brothers songs naar een aantal Rotterdamse verzorgingstehuizen!

Gârden’s Boutique Rotterdam
Boutique Rotterdam is een videoproject dat opvallende en veelbelovende artiesten uit de rijke Rotterdamse muziekscene belicht. Het nieuwe muzikale platform en broedplaats Gârden nodigde vroeg in de coronacrisis deze artiesten uit om gratis video-opnamen te laten maken van hun live-sessies.

Artiesten uit alle genres en (sub)culturen van Rotterdam-Rijnmond konden zich aanmelden. Hierdoor kwamen er o.a. sessies van artiesten als Adorah, Diona Fox, Steff, Eline Mann, So-Fi, Dragonfruit, Kevtendencies, Philippine, Casi-Yo, Stöma en Far I voorbij.

Rotterdam At Home Fest
Een aantal Rotterdamse organisaties sloegen de handen ineen voor het online festival Rotterdam At Home Fest op dinsdag 5 mei vanuit MONO. Hiermee maakten de organisaties KX Collective, Music Matters, MONO, OPEN Rotterdam, Colt Music Group, Popunie, The Couch, Cult North en Red Bull Music zich hard voor de creatieve branche. En dan vooral voor de artiesten uit Rotterdam die bijna geen inkomsten meer hadden.

De livestream en aandacht van OPEN Rotterdam en de verschillende partners boden het digitale podium voor een line-up die bestond uit o.a. Cry, Elijah Waters, Amy Miyu, MaxiMilli, Sammie Sedano, Matt Bonilla, Mopperatchi, Slimsalabiem en Th’Acquisition.

Uit-Je-Dak-Muziekprijs (Rotterdamse Dakendagen)
De Rotterdamse Dakendagen organiseerden dit jaar een programma met video’s en livestreams van dans, spoken word, muziek en verdieping. Een grotendeels virtueel programma om mensen ook in deze vreemde tijden van corona via daken te verbinden.

Ze daagden samen met Rotterdamse podia en festivals muzikanten uit om een concert te geven vanaf een dak, in de mooiste context die er is: de stad. Maar liefst 26 muzikanten stuurden een video in van een optreden op een dak. Deze video’s werden meer dan 30.000 keer bekeken en beoordeeld door Rotterdamse muziekprofessionals.

De winnaars van de Uit-je-dak-muziekprijs werden op 1 juli bekend en door wethouder Kasmi uitgereikt; Darren Gardner (meest bekeken video), Sammie Sedano (beste video) en Troy Dominiq (creatiefste video). Hierbij werden geldprijzen en toekomstige optredens op Rotterdamse podia en festivals gewonnen.

Live @ Nishi’s
Stg. House of Knowledge richt zich op jongeren van 16 tot 27 jaar met buitengewone talenten op het gebied van kunst, cultuur en muziek. De focus ligt voornamelijk op muziekstijlen die van origine kunnen worden getypeerd als black music; namelijk hiphop, soul, jazz, R&B en fusion.

Hun Live @ Nishi’s betrof een reeks concertregistraties, live opgenomen in de karakteristieke Nishi Market in Rotterdam. Deze Japanse street style winkel met een kleurrijk en cartoonesk interieur, vormde het perfecte decor. De intieme sets van zo’n 20 minuten hadden als doel om toptalent in deze tijden toch een speelplek te geven.

De line-up bestond uit: Jefferson da Veiga, Dominique, Lizzy, Lady Shaynah, Kay Slice, Giefa Sparkle, Sammie Sedano, Guillaume en Otion.

Baroeg Open Air 2020 Live stream
Baroeg Open Air is opgeschoven naar 2021, maar op 12 september werd er nonstop muziek gestreamd vanuit Baroeg, met  liveshows van o.a. bands die dit jaar zouden spelen op de BOA Talent Stage of bij de Plee Sessies.

Tussen de sets van de bands door, kreeg je te maken met Baroeg-dj’s en gastdraaiers, met stevige festivalbangers die bij een van de vorige dertien BOA-edities het Zuiderpark deden beven. De line-up bestond uit o.a. Skapiche?!, All Doomed, De Dood, Menacer, Paterzonen en Deathisfaction.

10×010 POPIN’
De Nieuwe Lichting & The Daily Indie ontwikkelden samen een nieuw platform: 10X010 POPIN’. Hiermee presenteren zij tien toffe aanstormende artiesten uit de Maasstad. Uitgangspunten zijn dé up-and-coming Rotterdamse artiesten een passend platform bieden en het publiek vast kennis te laten maken met ‘de nieuwe lichting’ van morgen.

Samen met SlickFlick en One Enterprise werden er voor deze tien Rotterdamse formaties livesessies gefilmd in het gebouw van De Nieuwe Lichting en The Daily Indie, middenin dé culturele hotspot van Rotterdam: Het Schiekadeblok. Niek Hage zorgde voor nieuwe persfoto’s De Bandprofeet gaf ze allemaal een masterclass in B(r)andcoaching. The Daily Indie heeft met alle artiesten een interview afgenomen en publiceert die via hun (online) platform.

De 10 acts: KUZKO, Maask, Le Motat, Beau Zwart, Brintex Collective, Kay Slice, Alberta Balsam, Socks;SportsSocks, Het Gezelschap en Dragonfruit.

Left of the Dial 2020 – A Parallel Universe
Zaterdagavond 17 oktober kon je om 22.15 uur online in een parallel universum stappen om het noodgedwongen afgelaste Left Of The Dial 2020 alsnog mee te maken. Het team van Rotown wilde toch graag laten zien hoe het was geweest als we wél allemaal in de Maassilo hadden gestaan.

Dit leverde een enerverende uitzending op die een lach en een traan opriep en ons nog sterker doet verlangen naar een toekomstige ‘real life’ editie. Met o.a. MICH, Bongloard, Rats on Rafts, Fake Turins, Lewsberg, Fleur, The Klittens en Pig Frenzy.

Elke stem telt, geen hertellingen, geen rechtszaken
Door middel van online stemmen bepaalt het publiek welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Hieronder zijn alle nominaties per categorie opgesomd. Er kan tot maandag 23 november 12.00 uur in de middag gestemd worden op de website popunie.nl/awards2020/.

Uitreiking Rotterdam Music Awards 2020: De afsluiter van de Popweek
De uitreiking van de Rotterdam Music Awards zal opgenomen worden in het gloednieuwe Theater Zuidplein. Op zondag 29 november zal deze, als afsluiter van de Rotterdamse Popweek, online uitgezonden worden. De winnaars worden tijdens deze online uitzending bekendgemaakt!