Rotterdamse acts komende vrijdag op Roadburn Redux!

Dit jaar zal het Roadburn festival plaatsvinden in een ander format, geheel online, maar met de kenmerken die het een onmisbaar event maken voor liefhebbers van heavy music over de gehele wereld. De online versie van het festival genaamd Roadburn Redux bevat optredens en exclusieve content die live vanuit 013 Poppodium (Tilburg) zal worden uitgezonden. In de line-up van het festival, dat plaats zal vinden van 16 t/m 18 april 2021, staan ook een aantal Rotterdamse acts die je zeker niet mag missen!

Tijdens Roadburn Redux zullen er verschillende streams en content te zien zijn, van livestreams tot exclusieve sets vanaf het podium in 013, van video en audio premières tot talks en podcasts. De organisatie heeft flink uitgepakt voor Roadburn Redux.

GOLD
Zoals de exclusieve set van GOLD. Als eind september Roadburn Festival belt met de vraag of GOLD een compositie wil maken voor Roadburn 2021, komen de muzikale zoektocht van GOLD en de innerlijke zoektocht van Milena Eva weer bij elkaar samen. Dit leidt tot het nieuwe muziekstuk This Shame Should Not Be Mine, dat GOLD op 16 april voor het eerst zal spelen op Roadburn Redux. De set van GOLD is te checken vanaf 19:30.

Margarita Kouvatsou heeft al die tijd de band gevolgd om deze onverwachtse reis vast te leggen voor een documentaire. Een eerste versie van de documentaire zal vrijdag ook gepresenteerd worden en is iets eerder op de dag te zien, om 17:40.

TDC INC.
Ook PRSPCT is op de vrijdag aanwezig onder de banner TDC INC. performing Corporate. Verwacht vanaf 23:30 een brute clash van industrial, hardcore, drum ’n bass, punk en black metal en een stage act met maar liefst negen muzikanten op het podium, waaronder MC DART, Limewax, Thrasher en meer!

Roadburn directeur Walter Hoeijmakers over Roadburn Redux:

Het afgelopen jaar is moeilijk geweest voor ons allemaal; veilig en gezond blijven is het belangrijkste, maar daarvoor hebben we helaas veel moeten opgeven. Voor ons betekende dit het aanpassen van ons Roadburn concept. Met Roadburn Redux bieden we fans over de hele wereld alsnog de kans om in contact te komen met artiesten, de community van Roadburn en de sfeer die het festival zo uniek maakt.

Op deze manier brengen we blijdschap, vriendschap en inspiratie en bovenal hoop op in deze moeilijke tijden. De optredens bieden allen een unieke ervaring en we hebben nog meer verrassingen die we binnenkort bekend maken. Het concept mag dan anders zijn, maar de ziel van Roadburn is sterk aanwezig, zoals je van ons gewend bent!”

Roadburn Redux is gratis via de site te bekijken, donaties zijn welkom en de sets zijn tot volgende week woensdag terug te kijken. Het volledige programma is te zien via www.roadburnredux.com.

Volg GOLD op Instagram, Facebook en Bandcamp en PRSPCT Recordings op Facebook, Instagram en via de site.

Facebook event Roadburn Redux.

De shows van GOLD en TDC INC. werden mede gefinancierd door Popunie Music Export Rotterdam.

Meet The Pro sessie #39 aangekondigd: Mind, set, GO!

Om artiest te zijn moet je sterk in je schoenen staan. Je begeeft je in een wereld waar ego en succes hoogtij vieren. Het gevaar ligt op de loer je te verliezen in die oneindige vergelijking in de zoektocht naar perfectie. Avicii ging je voor, Amy Winehouse en zoveel anderen…Hoe zorg je ervoor dat je toch je doelen behaalt binnen deze gecommercialiseerde wereld, maar met beide voeten en gelukkig op de grond staat?

In dit Meet The Pro webinar neemt Catalijne je mee in de verhalen van succesvolle artiesten die achter de coulisse mentaal falen. Ze geeft je praktische tips die je voor eens en voor altijd gaan helpen jouw carrière in perspectief te zien en te genieten van je reis. Geen yoga gelul, geen afgedwongen interactie, maar inzichten. Simpelweg inzichten door de lens van legendarische helden.

Dit Meet The Pro webinar is gratis bij te wonen en vind online plaats via Zoom. De plekken zijn beperkt, dus meld je snel aan via deze link!

Webinar host: Catalijne
Deze Meet The Pro sessie wordt gehost door Popunie columniste Catalijne. Catalijne is zangeres en songwriter binnen theater. Ze heeft de Concours de La chanson Liesbeth List prijs gewonnen, stond met voorstellingen op De Parade en in de theaters door heel het land, is te zien in films en brengt eigen muzikaal werk uit waarvan recent het filmische soundtrack album Through the Wilderness.

Na eerdere columns over o.a. het als artiest omgaan met faalangst, eenzaamheid en zelfvertrouwen, gaat Catalijne met deze sessie live op donderdag 22 april!